Fransa’nın kabusu tahtakurusu Yunanistan’a da sıçradı: Atina’dan korkutan haber

Fransa’nın başına dert olan tahtakurusu istilası Yunanistan’a da sıçradı. Yunanistan’da Böcek Bilimi Uzmanı ve Tahtakurusu İlaçlama Şirketleri Birliği’nin Başkanı olan Yorgos Lambrou, tahtakurularının ilk olarak Atina’da bir sinema salonunda görüldüğünü fakat göçmen ve mülteci kamplarında, otellerde, evlerde ve özellikle de toplu taşımada da tahtakurusuna rastlandığını bildirdi.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2023, 15:58 Güncelleme 06 Ekim 2023, 17:22
Fransa’nın kabusu tahtakurusu Yunanistan’a da sıçradı: Atina’dan korkutan haber

İÇİNDEKİLER

2024 Paris Olimpiyatları'na gün sayan Fransa tahtakurusu istilası ile mücadele etmek zorunda kaldı. Paris'te bir sinema salonunda rastlanan tahtakuruları kısa bir süre içinde toplu taşıma araçlarına ve ardından Marsilya gibi farklı şehirlere sıçradı. Halkta büyük bir öfkeye yol açan ve Başbakan Elisabeth Borne ile Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u hedef tahtasına koyan tahtakurusu istilası Yunanistan'a da sıçradı.

TAHTAKURUSU İSTİLASININ YENİ ADRESİ YUNANİSTAN

Böcek bilimi uzmanı ve Tahtakurusu İlaçlama Şirketleri Birliği (SEAME) Başkanı Yorgos Lambrou, "Tahtakurularını kamplarda, mülteci ve göçmen konaklama merkezlerinde, otellerde, kısa süreli kiralık konaklama mekanlarında, evlerde, bakımevlerinde ve aynı zamanda toplu ulaşımda da buluyoruz." dedi.

ATİNA'DA BİR SİNEMADA ORTAYA ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde Atina merkezindeki bir sinema salonunda yoğun bir tahtakurusu saldırısı gördüklerini söyleyen Lambrou, eğitimli bir gözün tahtakurusu ısırığının ardından geride kalan küçük kan lekelerini ayırt edebileceğini söyledi.

YUNANİSTAN NASIL MÜCADELE EDECEK?

Lambrou, tahtakurularının bir yıla kadar kan emmeden yaşayabileceğini söyleyen Lambrou, evlerde gizlenerek gittikleri izlenimini verebileceklerini söyledi. Medyada verilen tavsiyelerin tahtakurularından kurtulmak için yeterli olmayacağını söyleyen Labrou, tahtakurularıyla mücadele için bir rehber hazırlanması gerektiğini söyledi.