Fransa'da dün yaşanan saldırıda Müslüman olduğu iddia edilen saldırgan, Nazi destekçisi çıktı

Fransa'da dün önce Nice kentinde ardından Avignon kentinden saldırı haberi geldi. İkinci saldırıyı yapan kişinin "Allahu Ekber" diyerek polise saldırdığı iddia edildi. Ancak bir terör saldırısını daha Müslümanların üzerine yıkmak isteyen Fransızların algısı boş çıktı. Çünkü saldırganın hem psikolojik rahatsızlığı vardı hem de Nazi yanlısı sağcı örgüt Génération Identitaire'e üyeydi.

Giriş Tarihi 30 Ekim 2020, 10:12 Güncelleme 30 Ekim 2020, 10:24
Fransa’da dün yaşanan saldırıda Müslüman olduğu iddia edilen saldırgan, Nazi destekçisi çıktı

İÇİNDEKİLER

Dün Nice kentinde yaşanan terör saldırısı Fransa'yı sarstı. Olaydan kısa süre sonra Avignon kentinden de bir saldırı haberi geldi. Şehirde yoldan geçenlere ve devriye gezen polis aracına silah doğrultan bir kişinin vurularak etkisiz hale getirildiği bildirildi.

"ALLAH-U EKBER" DEDİĞİ İDDİA EDİLDİ
Yapılan uyarı ateşine rağmen silahını bırakmayan şahıs polis tarafından vurularak öldürüldü. Fransız televizyon kanalları saldırganın "Allah-u Ekber" dediğini duyurdu. Birçok yayın kuruluşu bu ifadeyi manşetlere çıkardı.

AŞIRI SAĞCI ÖRGÜTE ÜYE ÇIKTI
Ancak savcılık saldırganın psikolojik rahatsızlığı bulunduğunu ve olayın terör saldırısı olmadığını açıkladı. İşin daha da ilginç yanı, saldırgan aşırı sağcı örgüt Génération Identitaire'e mensup olduğu ortaya çıktı.

NAZİCİ
Nice katliamını Müslümanlara nefret kusmak için bahane gören Fransız siyasetçiler gerçek ortaya çıkınca sustu.Génération Identitaire isimli faşist örgüt "Avrupa'yı Savun" sloganıyla hareket ediyor.

Generation Identitaire, göçmen karşıtı faaliyetlerinin dışında Avrupa ülkelerinde cami ve Müslüman karşıtı eylemleriyle de gündeme geliyor. Fransız polisi zaman zaman operasyon yapıyor.

Takvim Gazetesini telefonuna indir | Android

Takvim Gazetesini telefonuna indir | App

HUAWEI APP İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN