Foto'şok

Boston'ı kana bulayan saldırganı 'susturan' ABD polisinin yalanı ortaya çıktı. Sızdırılan fotoğraflar, Çeçen asıllı gencin silahsız ve teslim olurken vurulduğunu gözler önüne serdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2013 Güncelleme 20 Temmuz 2013, 01:39
Foto’şok

İÇİNDEKİLER

Boston Maratonu saldırısıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Polisle çatıştığı iddia edilen Cahar'ın, silahsız ve elleri havadayken vurulduğu ortaya çıktı. Dünyayı ayağa kaldıran olay, 15 Nisan 2013 tarihinde meydana geldi. Boston Maratonu'nun bitiş noktasında bombalı saldırı düzenlendi. Patlamada 3 kişi can verdi, 200'den fazla kişi ise yaralandı. Saldırganların Çeçen asıllı kardeşler Tamerlan Tsarnaev (27) ve Cahar Tsarnaev (19) olduğu tespit edildi. Bombalı eylemcilerden Tamerlan, ölü olarak ele geçirildi. ABD polisi ise kaçan Cahar'ı yakalamak için insan avı başlattı. Cahar, 19 Nisan'da bir evin bahçesindeki teknede yaralı olarak bulundu. Yapılan açıklamada Cahar'ın polisle çatıştığı ve bu nedenle yaralandığı açıklandı. Ancak polis tarafından "Boston Magazine" adlı dergiye sızdırılan fotoğraflar, işin aslını gözler önüne serdi.

ALNINI HEDEF ALDI
Fotoğraflarda, Cahar Tsarnaev'in tekneden çıktığı anda hafif yaralı ama bilincinin yerinde olduğu gözüküyor. Ellerini kaldırıp, teslim olmak istiyor. Ancak o anda keskin nişancının tüfeğinin lazeri, Çeçen gencin alnını hedef alıyor. Bu fotoğraflar, ABD polisinin, Cahar'ı "silahsız ve elleri havadayken vurduğunu" kanıtlıyor. Cahar, ağzından vurulduğu için komada kalmış ve uzun süre ifade verememişti. İlk duruşmada hakkında yöneltilen 33 ayrı suçlamanın hiçbirini kabul etmemiş ve "Ben suçsuzum" demişti.

* Cahar'ın yakalanma anını fotoğraflayan polisin, bombacıyı kapağa taşıyan "Rolling Stone" dergisine tepki için fotoğrafları "Boston Magazine" ye sızdırdığı öğrenildi. Cahar'ı kapak yapan dergi, ABD'yi ayağa kaldırmıştı.


TAYFUN ER