Euro 2024’te zombi krizi! UEFA İngilizleri gecekonduya yönlendirdi: Uyuşturucu bağımlıları, kadın satıcıları, taraftarlar…
İngiliz taraftarlardan UEFA’ya tepki yağıyor. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için Almanya’da geri sayım devam ederken şampiyonayı stadyumda izlemek için hazırlık yapan on binlerce İngiliz taraftar, UEFA’dan gelen kararla sarsıldı. İngiliz gazetesi The Sun, UEFA’nın İngiliz taraftarları Almanya’nın en tehlikeli gecekondu bölgesi olan ve uyuşturucu bağımlıları ile kadın satıcılarının cirit attığı Bahnhofsviertel’e yönlendirdiğini iddia etti.
Almanya'da 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için geri sayım devam ederken UEFA, dünyanın dört bir yanından taraftarlar Almanya'da yerlerini ayırtmaya başladı. Futbolseverler Almanya'ya akın ederken İngiliz basınından ise dikkat çeken bir iddia geldi.

UEFA'DAN İNGİLİZ TARİFESİ: TARAFTARI GECEKONDUYA YÖNLENDİRDİLER
İngiliz gazetesi The Sun, UEFA'nın on binlerce Three Lions taraftarına Frankfurt'un tren istasyonu bölgesindeki Bahnhofsviertel'deki otelleri tahsis ettiğini bildirdi. İddiaya yöre İngiliz taraftarlara Frankfurt'un "zombi uyuşturucu" bağımlılarının bulunduğu bölgelerde kalmaları için çağrıda bulundu.

"ALMANYA'NIN EN TEHLİKELİ GECEKONDUSU"
Zombi uyuşturucu bağımlılarının sokaklarda kendilerini gizlemeden uyuşturucu belirten The Sun 5 bin uyuşturucu bağımlısı ve 300 uyuşturucu bağımlısı ile bölgenin "Almanya'nın en tehlikeli gecekondu mahallesi" olarak damgalandığını vurguladı.

HER TÜRLÜ UYUŞTURUCU O BÖLGEDE
Geleneksel olan eroin ve kokainin yanı sıra bölgede kristal meth ve yeni bir tür olan crack kokain karışımının büyük talep gördüğünü belirten The Sun, uyuşturucuya karşı yardım çalışanının "Farklı şekilde karıştırılıyor. Bu onları daha da kızdırıyor" şeklinde konuştuğunu belirtti.

TEMİZLİK GÖREVLİLERİNE KORUMA VERİLİYOR
Bölgedeki temizlik görevlilerine polis koruması tahsis edildiğine dikkat çeken The Sun, okulların da güvenlik gücü talep ettiğini, öte yandan ABD'li firmaların ise çalışanlarına kısa yolculuklar için dahi taksiye binmelerini söylediğini belirtiyor.

KADIN SATICILARI GÜPEGÜNDÜZ SALDIRIYOR
2006 Dünya Kupası'nın Almanya'nın Frankfurt şehrinde oynandığı dönemde belediye başkanının danışmanı olan Peter Postleb, o dönem kadın satıcılarının ayrım gözetmediğini, kalabalık kafelerin yanında güpegündüz dahi saldırıya hazır olduğunu söyledi ve "UEFA'nın taraftarlara bu bölgede kalmaları yönünde tavsiyede bulunmasını doğru bulmuyorum" dedi.

Postleb, zombi uyuşturucu bağımlılarının yaşadığı bölgede sokakların tehlikeli olduğunu belirtirken polisin son dönemde bölgeye baskınları artırdığını turnuvadan önce baskınların daha da artacağını belirtti.
İngiltere Taraftarlar Kulübü'nün West Midlands şubesinin organizatörü James Monks, resmi tavsiyeye uyup bir oda rezervasyonu yaptırdığını belirtirken "UEFA'nın taraftarlara bu kadar tehlikeli bir bölgede kalmalarını tavsiye etmesi tuhaf bir karar gibi görünüyor. Umarım yetkililer bölgeyi zamanında temizler ve Almanya'ya seyahat eden binlerce İngiliz taraftar güvende kalır." Şeklinde konuştu.

İngiltere Taraftarlar Seyahat Kulübü üyesi Newcastle United taraftarı olan 39 yaşındaki David Airey "UEFA'nın talimatlarını derhal düzeltmesi gerekiyor. Küçük oğlumla Euro'ya seyahat eden biri olarak UEFA'nın önce tam olarak araştırma yapmadan rehberlik sunması endişe verici" şeklinde konuştu.
Politikacıların ise bölgeyi Frankfurt'un kanayan yarası olarak tanımladığı belirtiliyor.