Ermenistan'ı destekleyen Fransa kendi ülkesinden bihaber: Paris ve diğer kentlerde sıradışı tahtakurusu istilası yaşanıyor!

Fransa, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'a destek çıktı. Türkiye'yi masa dışına atmaya çalıştı! Ama kendi ülkesine Fransız kaldı! Bütün evleri, okulları, otelleri, garları tahtakurusu bastı! Fransa kaşındı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2023 Güncelleme 06 Ekim 2023, 06:58
Ermenistan’ı destekleyen Fransa kendi ülkesinden bihaber: Paris ve diğer kentlerde sıradışı tahtakurusu istilası yaşanıyor!

İÇİNDEKİLER

Macron, Afrika'da darbe üzerine darbe yaşadı. Ermenistan'a göz kırptı. Azerbaycan'a cephe aldı. Türkiye'yi dışladı. Dışişleri Bakanı'nı Erivan'a yolladı. Silah anlaşması yaptı. Kahraman olmaya çalıştı. Ama bir kez daha sınıfta kaldı.



Çünkü Paris Yaz Olimpiyatları'na 10 ay kala ülkeyi tahtakuruları sardı. Sinemalar, trenler, okullar, oteller derken her 3 evden birinde haşere çıktı! Adriana Lima bile "Isırıldım" diye haykırdı. Salgın korkusu yayıldı. Seferberlik başladı.

Fransa'da Paris ve diğer kentlerde sıradışı tahtakurusu istilası, 2024 Paris Olimpiyatları'yla ilgili sağlık ve güvenlik kaygılarına da yol açtı. Marsilya'daki devlet hastanesinde görevli entomolog (böcek bilimci) Jean-Michel Berenger, "Her yaz sonu tahtakurusunda büyük bir artış görürüz.



Çünkü Temmuz ve Ağustos'ta genellikle seyahat eden insanlar, bavullarında bunları geri getiriyorlar. Ve her yıl mevsimsel tahtakurusu patlaması bir öncekinden daha büyük oluyor" ifadesini kullandı. Resmi verilere göre her 10 kent sakininden biri son beş yıl içinde tahtakurusu istilasından payını aldı. Sinemalarda, toplu taşıma araçlarında, okullardaki tahtakurusu istilası, Fransız yönetimini de kara kara düşündürmeye başladı. Haşerelere karşı top yekun bir mücadele için yeni planlar yapılmaya başlandı.



İNSAN KOKUSUNA GELİYOR
İkinci dünya Savaşı sonrası tahtakuruları ve benzeri birçok insana gelen haşere, DDT kullanımı ile büyük ölçüde kontrol altına alındı. Fakat bu kimyasal madde, insanlar üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle yasaklandı.

Tahtakuruları rahatsız edici zararlılardır. İnsan kokusu aldıklarında keyifle hareketleniyorlar. Yaklaşık bir yıl hiç bir şey yemeden hayatta kalabiliyorlar. Hastalık yaymıyor ve ısırıkları çabuk iyileşiyor...



Hiç bir şey yemeden bir yıl hayatta kalan tahtakuruları hastalık yaymıyor.
Ünlü süper model Adriana Lima, Paris Moda Haftası'na katıldı. Kaldığı geceliği 4 bin 500 euro'luk otelde tahtakurusu saldırısına uğradı. Bunu da sosyal medya hesabından paylaştı: "İpucu vereyim, tahtakuruları"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN