En iyi erkek ve kadın oyuncu, yönetmen, senaryo Oscar adayları - 2020 Oscar adayları!

2020 Oscar adayları! 1929 tarihinden itibaren verilen Akademi Ödülleri'nin bu seneki adaylarının kimler olduğu merak ediliyor. 9 Şubat'ta Los Angeles'ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak Oscar ödüllerinin adayları açıklanıyor. Peki 2020 Oscar adayları nedir? Hollywood'da yılın en başarılı filim sanatçılarına verilen bir ödüldür. 1927'de Sinema Sanatları Ve Fen Kolları Akademisi tarafından düşünülmüş, ilk defa 1929'da, 11 sanatçıya armağan verilmiştir. Bugün ise her yıl 25 kişiye Oscar armağanı dağıtılmaktadır.

Giriş Tarihi 14 Ocak 2020, 09:22 Güncelleme 14 Ocak 2020, 09:22
En iyi erkek ve kadın oyuncu, yönetmen, senaryo Oscar adayları - 2020 Oscar adayları!

İÇİNDEKİLER

2020 Oscar adayları adayları açıklandı. Bu bağlamda haberimizde en iyi erkek ve kadın oyuncu, yönetmen, senaryo Oscar adaylarını liste halinde verdik. 92. Akademi Ödülleri her sene büyük ilgi görüyor. Akademi, bu yıl farklı bir uygulamayla adayları açıkladı. Teknik dallardaki adaylar Akademi'nin internet sitesi üzerinden duyuruldu. 2020 Oscar adayları! Oscar ödülleri bu sene 92. kez sahiplerini bulacak. 2020 Oscar adayları açıklanıyor. 9 Şubat'ta Los Angeles'ta düzenlenecek törenle ödüller sahiplerine gidecek. Peki 2020 Oscar adayları nedir?

DETAYLAR BİR SONRAKİ SAYFADA

92. AKADEMİ ÖDÜLLERİ ADAYLARI

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU

Laura Dern – Marriage Story

Scarlett Johansson – Jojo Rabbit

Florence Pugh – Little Women

Kathy Bates – Richard Jewell

Margot Robbie – Bombshell

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU

Tom Hanks – A Beautiful Day in the Neighborhood

Anthony Hopkins – The Two Popes

Al Pacino – The Irishman

Joe Pesci – The Irishman

Brad Pitt – Once Upon a Time… in Hollywood

EN İYİ KOSTÜM TASARIMI

The Irishman

Jojo Rabbit

Joker

Little Women

Once Upon a Time… in Hollywood

EN İYİ SES MİKSAJI

1917

Ad Astra

Ford v Ferrari

Joker

Once Upon a Time… in Hollywood

EN İYİ SES KURGUSU

1917

Ford v Ferrari

Joker

Once Upon a Time… in Hollywood

Star Wars: Rise of Skywalker

EN İYİ MÜZİK

Joker

Little Women

Marriage Story

1917

Star Wars: The Rise of Skywalker

EN İYİ KISA ANİMASYON

Dcera (Daughter)

Hair Love

Kitbull

Memorable

Sister

EN İYİ BELGESEL

American Factory

The Cave

For Sama

Honeyland

The Edge of Democracy

EN İYİ ULUSLARARASI FİLM

Les Misérables – Fransa

Pain and Glory – İspanya

Parasite – Güney Kore

Honeyland – Kuzey Makedonya

Corpus Christi – Polonya

En İyi Görüntü Yönetimi

Jarin Blaschke – The Lighthouse

Roger Deakins – 1917

Rodrigo Prieto – The Irishman

Robert Richardson – Once Upon a Time… in Hollywood

Lawrence Sher – Joker

EN İYİ SAÇ VE MAKYAJ TASARIMI

Bombshell

Joker

Judy

Maleficent: Mistress of Evil

1917

EN İYİ ANİMASYON FİLM

How to Train Your Dragon: The Hidden World

I Lost My Body

Klaus

Missing Link

Toy Story 4

OSCAR ÖDÜLÜ NEDİR?

Hollywood'da yılın en başarılı filim sanatçılarına verilen bir ödüldür. 1927'de Sinema Sanatları Ve Fen Kolları Akademisi tarafından düşünülmüş, ilk defa 1929'da, 11 sanatçıya armağan verilmiştir. Bugün ise her yıl 25 kişiye Oscar armağanı dağıtılmaktadır. Armağan olarak verilen heykelcik 25 sm. yüksekliğinde, tunç üzerine altın kaplama, 3 kilo ağırlığında bir biblodur. Asıl adını 1931 'de, Akademi'nin genel sekreterlerinden Bayan Margaret Menick'İn heykelciği görünce, Tıpkı Oscar amcama benziyor!» sözü üzerine almıştır.

Oscar Ödülleri ilk verilmeye başlandığında, doğal olarak oldukça primitifti. O gün gösterilen ilgiyle -adaylıklarla başlayıp, gizli oylamalarla devam eden, tören gecesine katılan şöhretlerin Kırmızı Halı geçişleriyle heyecanın sürekli yükseltildiği ve ödüllerin açıklanmasıyla zirveye ulaşıldığı- bugünkü törenlere gösterilen ilgi arasında dağlar kadar fark var. Bir örnek vermek gerekirse, Oscar ödüllerinin verildiği ilk gösteride 250 izleyici vardı ve giriş ücreti 10 dolardı. Medya ilk yıl gösteriye ilgi göstermedi. Ödül töreni ise beş dakika sürdü. Oscar alan bir sanatçıya ödenen ücretler astronomik biçimde artarken, geleceği de çok büyük ölçüde garanti altına alınmış oluyor.En Çok Oscar'ı Walt Disney Aldı! En fazla Oscar kazanan kişi, Walt Disney Oldu.

Tam 26 kez bu ödülü aldı. Walt Disney, aynı zamanda bir seferde en fazla Oscar alan kişi rekorunu da elinde tutuyor. 1953 yılında 4 dalda Oscar daldı. Oscar İçin En Uzun Bekleyen Chaplin'in Filmi Çekildikten sonra Oscar almak için bekleyen en uzun Film Chaplin'in 'Limelight' filmi oldu. 1952 yılında çekilen film, ancak 1973 yılında Oscar alabildi. Hiç Oscar Kazanamayan Büyük Adaylar 1997 yılında 'The Turning Point' ve 1985 yılında 'The Color Purple' filmleri 9 dalda Oscar'a aday gösterildiler, ama bir tane bile kazanamadılar. En Fazla Oscar Kazanan 2 Film 76 yıllık Oscar ödülleri tarihinde en fazla Oscar alan 2 film oldu. 1959 yılında 'Ben Hur' ve 1997 yılında 'Titanic' tam 11 dalda Oscar aldılar.

En fazla oscar alan filmler

En fazla Oscar alan filmler listesinin başında 11 oscarla Ben-Hur yer alıyor. Sinema tarihinde en fazla Oscar alan filmler listesinin başında 11 oscarla eski bir klasik Ben-Hur, neden bu kadar çok oscar aldığı anlaşılamayan Titanic ve yüzyılın en iyi fantazi filmi Lord of the Rings: The Return of the King filmi yer alıyor. En fazla Oscar alanlar listesi aynı zamanda tarihin en iyi filmleri listesini andırıyor.

• 11 OSCAR - Ben-Hur (1959, 12 dalda aday) - Titanic (1997, 14 dalda aday) - Lord of the Rings: The Return of the King (2003, 11 dalda aday).

• 10 OSCAR - West Side Story (1961, 11 dalda aday)

• 9 OSCAR - Gigi (1958, 9 dalda aday) - The Last Emperor (1987, 9 dalda aday) - The English Patient (1997, 12 dalda aday).