Dünya 2024 geri sayımını Gazze için yaptı! Londra’dan Ramallah’a dört bir yanda ateşkes çağrısı! Gazzeli gazeteciler yeni yıl mesajı gönderdi

Terör devleti İsrail, Gazze’yi yılbaşı gecesinde de bombalamaya devam ederken dünyanın dört bir yanında Filistin destekçileri bir araya geldi ve yeni yıla ateşkes çağrısı yaparak girdi. Ramallah’tan Londra’ya dünyanın dört bir yanından ateşkes çağrıları yükselirken Gazzeli gazeteciler ise 2024’ün ilk dakikalarında bir yeni yıl mesajı yayımladı.

Giriş Tarihi 01 Ocak 2024, 10:57 Güncelleme 01 Ocak 2024, 11:00
Dünya 2024 geri sayımını Gazze için yaptı! Londra’dan Ramallah’a dört bir yanda ateşkes çağrısı! Gazzeli gazeteciler yeni yıl mesajı gönderdi

İÇİNDEKİLER

Terör devleti İsrail, Gazze'de soykırıma devam ederken dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişi yeni yıla ateşkes çağrısı yaparak girdi. Yeni yıl geril sayımını 7 Ekim'den bu yana Gazze'de ateşkes için yapan aktivistler kalıcı ateşkes çağrısı yaptı.

RAMALLAH ŞEHİTLERİ ANDI

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Filistinliler yeni yılın başlangıcını kutlayan bir protesto gösterisinde Gazze'de öldürülen binlerce Filistinlinin isimlerinin yer aldığı uzun bir pankart taşıdı.

GAZZELİ GAZETECİLERDEN YENİ YIL MESAJI

Gazzeli gazeteciler 2024'ün ilk dakikalarında yeni yıl mesajı yayımladı. Soykırımcı İsrail'in Gazze'de devam eden soykırımını kınayan Gazzeli gazeteciler, terör devletinin suçlarını dünyaya hatırlattı.

LONDRA'DA GERİ SAYIM GAZZE İÇİN

Londra da yeni yılı ateşkes çağrısı ile karşıladı. İngiltere'nin başkenti Londra'da Vauxhall Köprüsü'nde çok sayıda kişi Gazze'deki soykırıma son verilmesi için çağrı yapmak üzere toplandı. Londra merkezli Countdown2Ceasefire, Perşembe günü yaptığı açıklamada 10 binden fazlası çocuk olmak üzere yaklaşık 30 bin sivilin öldürüldüğü bir ortamda "Yeni yıldaki tek kararımız kalıcı ateşkes çağrısı yapmak. Amacımız geleneksel yeni yıl sayımını Gazze'de kalıcı bir ateşkes için etkili ve ses getiren bir geri sayıma dönüştürmek" ifadelerini kullanmıştı.

YENİ YILIN İLK GÜNÜDE "FİLİSTİN'E DESTEK İSRAİL'E LANET

Malezya, Avustralya, Tanzanya, Meksika ve Almanya'nın yanı sıra Türkiye'de yeni yılda ateşkes için en büyük çağrıları yapan ülkelerden biri. Onlarca ülkede vatandaşlar yeni yıl geri sayımını Gazze için yaparken Türkiye yeni yılın ilk günü olan 1 Ocak sabahına da Filistin'e destek mitingi ile başladı. Milli İrade Platformu tarafından 308 sivil toplum kuruluşunun katılımı ile düzenlenen "Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" etkinliğine katılmak üzere sabah namazında camilerde bir araya gelen on binlerce kişi Galata Köprüsü'nde Gazze için yürüdü.