Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan’a destek! Hankendi’ye yardım için hazırız

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'ın Hankendi şehrinde meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yaptı ve ihtiyaç duyulması halinde Türkiye'nin ihtiyaç duyulması yardım için hazır olduğunu belirtti.

Giriş Tarihi 27 Eylül 2023, 14:16 Güncelleme 27 Eylül 2023, 14:16
Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan’a destek! Hankendi’ye yardım için hazırız

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanlığı Azerbaycan'ın Hankendi şehrinde 25 Eylül akşamı bir akaryakıt istasyonunda meydana gelen patlama hakkında açıklama yaptı. Patlamada hayatını kaybedenler için taziye dileklerini ileten ve yaralılara acil şifalar dileyen Bakanlık, Türkiye'nin Azerbaycan'a yardım için hazır olduğunu bildirdi.

TÜRKİYE YARDIMA HAZIR

Bakanlıktan yapılan açıklamada Türkiye'nin Azerbaycan'a gerekli yardımda bulunmak için hazır olduğu belirtilirken şu ifadelere yer verildi:

Azerbaycan'ın Hankendi şehrinde 25 Eylül günü bir benzin istasyonunda meydana gelen patlama sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin de ağır yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu elim hadise nedeniyle hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. İhtiyaç duyulması halinde Türkiye gerekli yardımda bulunmaya hazırdır.