Çok kan dökülecek

Darbecilerin atadığı Cumhurbaşkanı Adli Mansur bayram mesajında "Kan dursun diye bir fırsat verdik. Ama reddettiler. Herkes bunun sonucuna katlanacak" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2013 Güncelleme 09 Ağustos 2013, 01:33
Çok kan dökülecek

İÇİNDEKİLER

Mısır geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, ordu tarafından sunulan geçiş yol haritasında kararlı olduklarını belirterek, "Geleceğe kalkan tren hareket etti ve anı kaçıranlar sonuçlarına katlanmalıdır" dedi. Mısır televizyonlarından ulusa seslenen Mansur, bayram mesajında "Şiddeti reddetmek ve akan kanı durdurmak için bir fırsat verdik ancak çabalar amaçlarına ulaşamadı" sözleriyle ifade etti. Geçici yönetimin yol haritasını uygulamakta kararlı olduğunu dile getiren Mansur, "Mısır yol haritasını destekleyen tüm çabaları memnuniyetle karşılayacaktır" diye konuştu. İç İçişleri Bakanlığı da uluslararası arabuluculuk çabalarının başarısız olduğunu duyurdu. Başarısızlıktan Müslüman Kardeşleri sorumlu tutan yönetim, meydanlardaki kalabalığı dağıtacaklarını duyurdu.

KERRY AKIL ÖĞRETİYOR
ABD adına Mısır'da bulunan ve krizin çözümü için siyasi tutukluların serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Senatör John McCain de "Mısır'da gelecek günlerde çok kan akacak" uyarısını yaptı. Mısır'daki olaylarla ilgili olarak ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton da ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamada "Bayram birleştirici bir andır. Kesin olarak şiddete karşıyız, şiddet içermeyen protesto hakkını destekliyoruz. Ama şu an suçlu aramak vakti değil. Herkes meydanlardan dönerek, demokrat bir Mısır'ın inşası için elinden geleni yapmalıdır" denildi.

SİSİ EVLADIMI ÖLDÜRÜYOR!
Mısır'daki meydanlarda darbe karşıtı göstericiler, birbirinden ilginç sloganlar üretiyor. Darbe karşıtı gösterilerde en meşhur slogan ise "Askeri düzen yıkılsın (Yeskut yeskut hukmu'l asker). Bu sloganın yanında son olarak "Biz gitmiyoruz, Sisi gidiyor", "Asker yönetimden gitsin, burası kışla degil" "Uyan Sisi uyan! Başkanım Mursi, uykudan uyan.", "Dinle şehid annesi söylüyor, Sisi evladımı öldürdü diyor", "Ey Şehid rahat uyu! Hesap verecek katil." sloganları da yayıldı.

* Kahire'de milyonları bulan kalabalık dün Ramazan Bayramı'nı kutladı. Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin eşi Necla Mursi de tüm üzüntüsüne rağmen bayramı gülümseyerek kutladı.

* Tayyip Erdoğan ve Mursi posterlerinin asılı olduğu Adeviye Meydanı'nda dün yine yüz binlerce insan toplandı. Darbe karşıtı Mısırlılar önce bayram namazı kıldı sonra da bayramlaştı.