Cezaevi

Tecavüzden yargılanan IMF eski Başkanı Kahn, 'ev hapsinde' tutulduğu küçük dairesinden sıkıldı. 24 saat izlenen 62'lik suçlu, bundan sonra cezasını 50 bin dolara kiraladığı bin metrekarelik villada çekecek

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Cezaevi
Tecavüz suçundan yargılanan ve kefalet karşılığında kaldığı cezaevinden çıkan eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, ABD'deki ikametgahını değiştirdi. Daha önce 88 metrekarelik bir dairede kalan Kahn, şimdi ülkenin en gözde yerleşim yerinde, bin metrekarelik süper lüks bir eve taşındı.
Skandala götüren süreç, IMF'nin 62'lik başkanının New York'ta lüks bir otelde kalırken, 32 yaşındaki otel görevlisi kadına tecavüz girişiminde bulunmasıyla başladı. Olayın patlak vermesinin ardından IMF yeni başkan arayışına geçti.

POLİS ESKORTUYLA GİTTİ
Tutuklanan eski Başkan Kahn, 6 milyon dolar kefalet bedeli karşılığında "çok sıkı" koşullarda serbest bırakıldı. Elektronik kelepçeyle hareketleri izlenen, yanında devamlı silahlı bir güvenlik memuru bulunan Kahn, Manhattan'da 88 metrekarelik bir eve yerleşti. Ancak bu ev, "paranın patronu"na dar geldi. Aylarca sürecek olan yargılama sürecinde bu küçük evde kalamayacağını anlayan Kahn, Tribeca semtindeki 153 Franklin Street'ta 50 bin dolara bir villa kiraladı. Strauss-Kahn, bu yeni adresine önceki akşam polis eskortu eşliğinde götürüldü. 24 saat ev hapsinde tutulan Kahn'ın yeni evinin tam bin metrekare büyüklüğünde olduğu kaydedildi. Hakkında 7 ayrı dava açılan Strauss-Kahn'ın burada mutlu olduğu belirtildi.