Hamaney'e aylar sonra cenaze töreni! İmam Humeyni Musalla Camisi'nde olağanüstü önlemler| Mücteba Hamaney katılacak mı?
ABD ve İsrail saldırılarında 28 Şubat'ta hayatını kaybeden Ayetullah Ali Hamaney için Tahran’daki İmam Humeyni Musalla Camisi’nde devlet töreni başladı. Törene İranlı üst düzey siyasi ve dini yetkililer ile çok sayıda davetli katılırken, katılımcılar Hamaney için düzenlenen anma programına iştirak ediyor. Tören alanında geniş güvenlik önlemleri alınırken, yas merasimleri devam ediyor. Suikast riski dolayısıyla Mücteba Hamaney'in katılıp katılamayacağı ise bilinmiyor.
ABD ve İsrail saldırılarında hayatını kaybeden İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney için İran'ın başkenti Tahran'daki İmam Humeyni Musalla Camisi'nde devlet töreni başladı.
Hamaney'in cenaze töreni, Fotoğraflar: AFP, AA
Takvim Kaynak Tercihleri
Törene İranlı üst düzey siyasi ve dini yetkililer ile çok sayıda davetli katılırken, katılımcılar Hamaney için düzenlenen anma programına iştirak ediyor. Tören alanında geniş güvenlik önlemleri alınırken, yas merasimleri devam ediyor.
CANLI ANLATIM
İMAM HUMEYNİ MUSALLA CAMİSİ'NDE TÖREN BAŞLADI
ABD ve İsrail saldırılarında hayatını kaybeden İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney için İran’ın başkenti Tahran’daki İmam Humeyni Musalla Camisi’nde devlet töreni başladı.
Törene İranlı üst düzey siyasi ve dini yetkililer ile çok sayıda davetli katılırken, katılımcılar Hamaney için düzenlenen anma programına iştirak ediyor. Tören alanında geniş güvenlik önlemleri alınırken, yas merasimleri devam ediyor.
TÜRKİYE'Yİ TEMSİLEN YILMAZ TAHRAN'DA
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki heyet, ABD-İsrail saldırısında hayatını kaybeden İran’ın eski lideri Ali Hamaney için düzenlenen devlet törenine katılmak için İran’ın başkenti Tahran’a geldi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ı havaalanında İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Hüseyin Simayi Sarraf ile Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç karşıladı.
Yılmaz’ın İmam Humeyni Musalla Cami’sinde düzenlenen devlet töreninden önce İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile Saadabad Sarayı’nda biraraya gelmesi bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Yılmaz’a İran ziyaretinde, TBMM Türkiye-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, TBMM İdari Amiri AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Dışişleri Bakan Yardımcısı Musa Kulaklıkaya ve Tahran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç eşlik ediyor.
MÜCTEBA HAMANEY KATILACAK MI?
İran lideri Ayetullah Mücteba Hamaney'in, babası Ayetullah Ali Hamaney için düzenlenecek cenaze törenlerine güvenlik gerekçesiyle katılamayabileceği açıklanmıştı. İsrail'in İranlı üst düzey isimlere yönelik tehditlerinin ardından güvenlik güçlerinin, "Güvenliğini sağlayamayız" diyerek törene katılımına onay vermediği belirtildi. Aylar sonra düzenlenen tören başlarken Mücteba Hamaney'in törene katılıp katılmayacağı ise bilinmiyor.
HAMANEY İÇİN CENAZE TÖRENİ
ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta başlattığı saldırıda hayatını kaybeden İran’ın eski lideri Ali Hamaney için başkent Tahran'da devlet töreni düzenleniyor.
Tahran’daki İmam Humeyni Musalla Camisi’nde düzenlenen devlet törenine İranlı yetkililer ve halkın yanı sıra birçok ülke temsilcisi katılıyor.
Tören Kur'an-ı Kerim tilaveti eşliğinde saygı duruşuyla başladı.

Törene Türkiye'yi temsilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katılıyor.
Hamaney için düzenlenen ve gün boyu sürecek olan devlet törenine yaklaşık 100 ülkeden hükümet ve meclis başkanları, dışişleri bakanları ve hükümetlerin özel temsilcilerinin katılım sağlaması bekleniyor.