CANLI TAKİP | Katil Netanyahu durmuyor! Ateşkes çağrıları devam ederken Gazze'de saldırıları artırma sözü verdi

Son dakika haberleri... Terör devleti İsrail Gazze'de soykırıma devam ediyor. Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanan soykırımcı İsrail için ateşkes çağrıları artarken katil Başbakan Benjamin Netanyahu, Gazze'de saldırıları artırma sözü verdi. Filistin Kızılayı, soykırımcı İsrail askerlerinin Han Yunus'taki El Amal Hastanesi'ne baskın düzenlediğini bildirdi ve doktorların ve yerinden edilmiş Filistinlilerin tahliye edilmesini talep ettiğini söyledi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
CANLI TAKİP | Katil Netanyahu durmuyor! Ateşkes çağrıları devam ederken Gazze'de saldırıları artırma sözü verdi

Terör devleti İsrail, Lahey'deki Uluslararsı Adalet Divanı'nda yargılanırken Gazze'de soykırımı sürdürüyor. Katil Başbakan Benjamin Netanyahu, Gazze'de saldırıları artıracağını söyledi.

CANLI TAKİP | Katil Netanyahu durmuyor! Ateşkes çağrıları devam ederken Gazze'de saldırıları artırma sözü verdi-1

Terör devleti İsrail'in sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, pazar günü Gazze yerleşimlerine derhal geri dönülmesi ve Oslo Anlaşmalarının düzeltilmesi çağrısında bulundu. Terör devletinden 12 hükümet bakanı, 15 Knesset üyesi ve yaklaşık 3.000 kişi katıldığı konferansta resmen Gazze için istimlak çağrısı yapıldı.

Soykırımcı İsrail'in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir

GAZZE İÇİN İSTİMLAK ÇAĞRISI

Kudüs Uluslararası Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Yahudi yerleşimcilerin Gush Katif'e iadesi için çağrı yapıldı. Ben-Gvir, Filistinli direnişçileri kastederek "teröristlere" idam cezası verilmesi çağrısında bulundu ve "Teröristlere ölüm" diye bağırmaya başlayan seyircilere katıldı.

Shomron Bölge Konseyi Başkanı Yossi Dagan ise "Shoah'tan sonra 7 Ekim'de acı çektik. Cevap sadece...Gazze Şeridi'ne ve Gush Katif'e dönüşte. Hükümeti Orta Doğu'nun anlayacağı tek dille konuşmaya ve Gazze Şeridi'nde yerleşim birimleri kurmaya çağırıyoruz. Uzun yolculuğumuzun ilk adımını atmak için buradayız. Zor olacak ama diğer tek alternatif Shoah'tır. Oslo öldü. İsrail halkı yaşıyor" şeklinde konuştu ve dinleyicileri ilahiye katılmaya çağırdı.

CANLI TAKİP | Katil Netanyahu durmuyor! Ateşkes çağrıları devam ederken Gazze'de saldırıları artırma sözü verdi-2

KEREM EBU SALİM KAPISI'NDA SİYONİST ABLUKA

Terör devleti İsrail Kerem Ebu Salim Kapısı'nı askeri alan ilan etti ve cuma günü Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'nda alınan karara rağmen Gazze'ye insani yardım girişini engellemeye çalıştı.

HAN YUNUS'A SÜRGÜN DAYATMASI

Gazze'nin güneyindeki en büyük yerleşim yeri olan Han Yunus, daha önce İsrail'in saldırıları nedeniyle kuzey bölgelerinden göç etmek zorunda kalan on binlerce Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. İsrail'in bu bölgede saldırılarının dozunu artırması nedeniyle bölgeden kaçmak için hareket eden Filistinliler, yanlarına alabildikleri birkaç eşya ile yola düşerek, eşek arabalarıyla göç etmeye çalışıyor.

CANLI TAKİP | Katil Netanyahu durmuyor! Ateşkes çağrıları devam ederken Gazze'de saldırıları artırma sözü verdi-3

İşte dakika dakika Gazze'de yaşanan gelişmeler:

17.49 İsrail'in bölgeye düzenlediği saldırıların gölgesinde Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan Filistin Kızılayına ait el-Emel Hastanesi'ndeki 75 yaşındaki bir kadın ve 45 günlük bir bebeğin oksijensizlikten öldüğünü bildirildi.

"KUZEY GAZZE KITLIĞIN EŞİĞİNDE"

14.00 Gazze Şeridi'ndeki Cezayirli bir yardım kuruluşu olan Al Baraka Charity Society'nin başkanı Shadi Jenaina, kuzey Gazze'nin "kıtlığın eşiğinde olduğunu" söyledi ve şöyle konuştu:

Bu gerçek bir durum, gerçek bir acı. Gazze'nin kuzeyi sıkı kuşatma altında. İsrail'in saldırganlığının başlangıcından bu yana buradaki halka neredeyse hiçbir yardım ulaştırılmadı. Bir miktar yardım dağıtılsa bile İsrail güçleri yemek için sıraya giren masum sivilleri hedef alıyor ve öldürüyor.

13.40 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın son rakamlarına göre, 7 Ekim'den bu yana soykırımcı İsrail güçleri Gazze'de 26.900 Filistinliyi öldürdü ve 65.949 kişiyi yaraladı. Son 24 saatte 150 Filistinlinin öldürüldüğü, 313 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

13.30 Filistin haber ajansı Wafa'nın haberine göre soykırımcı İsrail güçleri Kalkilya'da üç, Nablus'ta üç ve Beytüllahim'de dört kişiyi gözaltına aldı.

Raporda, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün kuzeyindeki Kalandia mülteci kampında da bir adamın ve Kudüs'ün başka yerlerinde üç kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

30 OCAK TARİHİNDE YAŞANANLAR...

19.52 Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan merkezleri ile Emel Hastanesine baskın düzenlediğini duyurdu.

16.30 İslami Cihad grubunun silahlı kanadı Kudüs Tugayları, Han Yunus şehrinin güneybatısında iki İsrail tankını ve bir D-9 askeri buldozerini hedef aldığını duyurdu.

14.55 İsrailli yedek askerler ve Gazze'de tutulan esir ailelerinin, Gazze'deki Filistinlilere giden insani yardımları engellemek için ikinci bir sınır kapısına gittikleri bildirildi.

İsrail basınında çıkan birçok habere göre, gösterileri organize eden ve daha önce Karem Ebu Salim geçiş noktasına varan Tzav 9 yedek güç grubunun bazı üyeleri şimdi Mısır sınırı yakınındaki Nitzana geçiş noktasına ulaştı.

Mısır'dan Gazze'ye girmesine izin verilen sınırlı miktardaki malzemeyi taşıyan kamyonlar, Ekim ayının sonundan bu yana, geçişte denetlenmek üzere Refah'tan güneye doğru dönmek zorunda kaldı.

BİR GECEDE 18 FİLİSTİNLİYİ TUTUKLADILAR

14.35 İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da bir gecede 18 Filistinliyi tutukladı. Filistinli Esirler Derneği, İsrail işgal güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da Pazartesi akşamından bu yana 18 Filistinliyi tutukladığını söyledi. Böylece 7 Ekim'den bu yana tutuklu Filistinlilerin toplam sayısı 6 bin 390'a çıktı.

SOYKIRIMCININ SUİKAST TİMİ DOKTOR KILIĞINA GİRDİ

14.30 Soykırımcı İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde üç Filistinliyi vurarak öldürdüğü olayda katillerin İbn Sina Hastanesi'ne doktor kılığında girdiği ortaya çıktı.

Soykırımcı İsrail’in suikast timi doktor kılığına girdi

İnternette dolaşan güvenlik kamerası görüntüleri, üçü kadın kıyafeti giyen ve ikisi tıbbi personel kıyafeti giyen yaklaşık gizli görevlilerinnin, saldırı tüfekleriyle hastanenin koridorunda dolaştığını gösteriyor.

İsrail güçleri Batı Şeria'daki hastane baskınında 3 Filistinliyi öldürdü

13.35 Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana İsrail tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısının 26 bin 751'e yükseldiğini açıkladı. En az 65.636 Filistinli yaralandı. Bakanlık, son 24 saatte 114 Filistinlinin öldüğünü, 249 Filistinlinin de yaralandığını bildirdi.

Filistinliler, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Deir Al Balah'a düzenlediği hava saldırılarının ardından yıkılan bir evin enkazı arasında cesetleri ve hayatta kalanları arıyor, 29 Ocak 2024.

13.35 Hamas lideri Haniye, Hamas'ın ateşkes, Gazze'deki esirlerin İsrail tarafından tutulan Filistinli tutuklularla değişimi ve yeniden inşa süreci konularında "ciddi ve pratik girişimlere" dayalı müzakerelere açık olduğunu söyledi.

08.55 Soykırımcı İsrail ordusu, Cenin'deki İbn Sina Hastanesi'nde öldürülen üç Filistinlinin 'Hamas terör hücresi'nin üyeleri olduğunu iddia etti.

Öldürülen Filistinlilerden birinin "son zamanlarda önemli bir terörist faaliyete karıştığını ve hastanede saklandığını" iddia eden soykırımcı İsrail, birinin Cenin Taburu üyesi olduğunu ve çok sayıda terör saldırısına karıştığını, ikincisinin ise İslami Cihad üyesi olduğunu ve aynı zamanda "bölgedeki terör faaliyetlerine karıştığını" öne sürdü ve yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Aranan şüpheliler uzun süredir hastanelerde saklanıyor ve hastaneleri terörist faaliyetler planlamak ve terör saldırıları gerçekleştirmek için üs olarak kullanıyor; hastanelerin sömürülmesinin İsrail güvenlik güçlerinin terörle mücadele faaliyetlerine karşı koruma görevi göreceğini varsayıyorlar.

07.48 Soykırımcı İsrail ordusu Cenin'de İbn Sina Hastanesi'ne baskın yaptı ve üç Filistinliyi katletti.

29 OCAK TARİHİNDE YAŞANANLAR...

17.32 İsrail işgali ve saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Emel Hastanesi'nin cerrahi bölümünün oksijen yetersizliği nedeniyle tamamen hizmet dışı kaldığı bildirildi.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde Kızılaya bağlı çalışan Emel Hastanesi'nin oksijen stokunun tamamen bittiği duyuruldu.

Açıklamada, hastanenin 8 gündür İsrail ordusu tarafından kuşatma altında olduğuna dikkat çekilerek, "Emel Hastanesi'ndeki cerrahi departmanı, oksijen kaynaklarının tükenmesi nedeniyle çalışmayı tamamen durdurdu. Hastane çevresinde devam eden bombardıman ve saldırılar devam ederken, (İsrail) işgal güçleri, sekizinci gününde de hastaneyi hedef almaya ve kuşatmaya devam ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan El-Emel Hastanesi'ne getirilen yaralılar

İsrail güçlerinin hastane çevresinde hareket eden her şeyi hedef aldığına işaret edilen açıklama şöyle devam etti:

"Hastaneye şu ana kadar yerinden edilmişlerden 3 şehit ve 4 yaralı getirildi. Çok sayıda yaralı ve şehit ise hala hastane çevresinde bulunuyor ve ekiplerimiz onlara ulaşamıyor."

İsrail güçlerinin tehditleri nedeniyle çok sayıda ailenin Kızılay merkezine ve Emel Hastanesi'ne sığındığı vurgulanan açıklamada, İsrail güçlerinin aynı zamanda Han Yunus'taki Kızılay merkezini de tank atışlarıyla hedef aldığı ve kuşatma altında tuttuğu vurgulandı.

Gazze'nin güneyinde bulunan Refah kentindeki Filistinliler, su ihtiyaçlarını bölgedeki Birleşmiş Milletlere (BM) ait mobil depolardan karşılıyor

17.16
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 115 gündür devam eden saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 26 bin 637'ye, yaralıların sayısı ise 65 bin 387'ye yükseldi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 115 gündür devam ediyor. Filistinliler İsrail'in kısıtlamaları ve saldırıları nedeniyle açlık ve barınma sıkıntısıyla mücadele ederken, bölgede can kaybı günden güne artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçleri tarafından son 24 saatte düzenlenen saldırılarda 215 kişinin hayatını kaybettiği, 300 Filistinlinin de yaralandığı duyuruldu. Açıklamada ayrıca, saldırılarının başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 26 bin 637'ye, yaralı sayısının ise 65 bin 387'ye yükseldiği aktarıldı. Yaklaşık 700 bin bulaşıcı ve cilt hastalığı ile soğuk algınlığı, ishal ve hepatit vakasının gözlemlendiği vurgulanan açıklamada, Refah'ta yerinden edilenlerin bulunduğu bölgelerde 47 sağlık noktası açıldığı belirtildi.

15.30 Times of Israel'in haberine göre, soykırımcı İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria kasabası Yamun'da Filistinli bir sivilin arandığı iddia ederek öldürdüğünü kabul etti.

Soykırımcı İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da gece boyunca düzenlediği baskınlarda aranan 19 Filistinliyi daha tutukladığı belirtildi. İsrail kuvvetleri,

Soykırım ordusu ayrıca şehrin kendisi ve yakındaki Askar ve Balata kampları da dahil olmak üzere Nablus bölgesine de baskınlar düzenledi.

11.55 Filistin Kızılayı, soykırımcı İsrail'in Gazze'nin güneyindeki El Amal Hastanesi yakınındaki saldırılarının devam ettiğini bildirdi.

Terör devleti İsrail'in Han Yunus'un kontrolünü ele geçirmeye başlayan saldırısının bir parçası olarak tanklar geçen hafta el-Emel Hastanesi'ni kuşattı ve şehrin artık Filistinli grup Hamas'ın ana karargahı olduğunu söyledi.

CANLI TAKİP | Katil Netanyahu durmuyor! Ateşkes çağrıları devam ederken Gazze'de saldırıları artırma sözü verdi-3

08.15 BM'nin işgal altındaki Filistin topraklarındaki insani yardım kuruluşu (OCHA oPt) son güncellemesinde, Ocak ayının başından bu yana kuzey Gazze'ye yönelik planlanan yalnızca sekiz BM misyonunun başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

OCHA, bu ay 29 yardım konvoyuna İsrail yetkilileri tarafından izin verilmediğini, diğer teslimatların ise İsrail kontrol noktalarındaki "aşırı gecikmeler" ve yardım çalışanlarının güvenliğine yönelik tehditler nedeniyle sekteye uğradığını söyledi.

BM özellikle Gazze Vadisi'nin kuzeyindeki hastanelere, su ve sanitasyon tesislerine teslimatların "büyük ölçüde reddedildiğini" söyledi.

04.19 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Birleşmiş Milletlerin (BM) Gazze Kıdemli İnsani Yardım ve Yeniden Yapılanma Koordinatörü Sigrid Kaag ile İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne insani yardımların ulaştırılmasını hızlandırma yollarını görüştü.

28 OCAK TARİHİNDE YAŞANANLAR...

16:36: Dışişleri Bakanlığı: Bazı ülkelerin Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına yardımlarını durdurmalarını endişeyle karşılıyoruz

13.50 Soykırımcı İsrail'in askeri sözcüsü Daniel Hagari, İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın Zibqin ve Houla kasabalarında Hizbullah'a ait iki bölgeyi vurduğunu söyledi. Ayrıca İsrail topçusunun "tehdidi ortadan kaldırmak için" Güney Lübnan'da birçok bölgeyi vurduğunu belirtti.

İşte dakika dakika Gazze'de yaşanan gelişmeler:

16.20 Soykırımcı İsrailli bir komutan: Karem Abu Salem geçidi 'kapalı askeri alan' ilan edildi. Bu karar, İsrail ordusunun, UAD'nin Cuma günkü kararının ardından Gazze'ye yardımın engellenmesine izin vermeyeceğini söyleyen daha önceki bir açıklamasının ardından geldi.

Gazze'de tutulan esirlerin aileleri ve diğer protestocular, bugün erken saatlerde İsrail'de Kerem Şalom olarak adlandırılan Karem Abu Salem geçiş noktasından Gazze Şeridi'ne insani yardım girişini engellemeye çalıştı.

13.50 Soykırımcı İsrail'in askeri sözcüsü Daniel Hagari, İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın Zibqin ve Houla kasabalarında Hizbullah'a ait iki bölgeyi vurduğunu söyledi. Ayrıca İsrail topçusunun "tehdidi ortadan kaldırmak için" Güney Lübnan'da birçok bölgeyi vurduğunu belirtti.

27 OCAK TARİHİNDE YAŞANANLAR...

16:36: Dışişleri Bakanlığı: Bazı ülkelerin Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına yardımlarını durdurmalarını endişeyle karşılıyoruz

13.50 Soykırımcı İsrail'in askeri sözcüsü Daniel Hagari, İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın Zibqin ve Houla kasabalarında Hizbullah'a ait iki bölgeyi vurduğunu söyledi. Ayrıca İsrail topçusunun "tehdidi ortadan kaldırmak için" Güney Lübnan'da birçok bölgeyi vurduğunu belirtti.

27 OCAK TARİHİNDE YAŞANANLAR...

23.47 İSRAİL, GAZZE ŞERİDİ'NDEKİ NASIR HASTANESİ'Nİ KUŞATTI
İsrail, tüm tepkilere ve Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) aldığı tedbir kararlarına rağmen Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor. Saldırıların 113. gününde İsrail askerleri Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi'ni kuşatırken, hastanede bulunan Filistinlileri ise tahliyeye zorladığı öğrenildi.

İsrailli keskin nişancıların hastanenin dışında konuşlandığı ve giriş çıkışları engellediği aktarıldı.
Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra ise, İsrail güçlerinin düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısı sonucu hastanedeki su depolarında hasar meydana geldiğini söyledi. Eşref el-Kudra, saldırı sonucu yoğun bakım ünitesini su bastığını ve diyaliz merkezinde de su sıkıntısı yaşandığını belirtti.

14.14 İsrail güçlerinin son bir günde 20 kişiyi daha gözaltına almasıyla 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısı 6 bin 305'e yükseldi.

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Filistin Esir İşleri Heyeti, konuya ilişkin ortak yazılı açıklama yaptı.

İsrail'in son 24 saatte aralarında eski tutukluların da bulunduğu 20 Filistinliyi gözaltına aldığı aktarılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da gözaltına alınanların sayısının 6 bin 305'e ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada, baskın ve gözaltıların yanı sıra darp, kişiye ve ailesine yönelik tehditler, evlerin yıkılması ve zarar verilmesi, öldürme kastıyla doğrudan ateş açılması gibi ihlallerin de yaşandığı vurgulanarak, baskınların Batı Şeria'nın Cenin, El Halil, Nablus, Eriha, Ramallah ve Kudüs kentlerinde gerçekleştiği kaydedildi.

13.27 Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 113 gündür devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, son 24 saatte 174 Filistinliyi öldürdüğü ve 310 kişiyi yaraladığı belirtilen açıklamada, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin ulaşamadığı bölgede, halen enkaz altında bulunanların olduğu aktarıldı.

İsrail güçlerinin son 24 saatte "18 katliam" gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, 7 Ekim'den bu yana düzenlenen saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısının 26 bin 257'ye, yaralananların sayısının ise 64 bin 797'ye çıktığı kaydedildi.

10.49 İsrail güçlerinin, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıların 113. gününde, çoğunluğu çocuk ve kadın onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail uçakları, Gazze'nin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah kentinde evlere düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren ve yaralanan çok sayıda kişi Aksa Şehitleri Hastanesine nakledildi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki evleri bombalaması sonucu ise çoğu çocuk ve kadın 9 kişi öldü, bazıları da yaralandı.

İsrail'in Refah kentinin El-Cenine Mahallesine düzenlediği saldırıda da 2 kişi hayatını kaybetti, birkaç kişi de yaralandı.

Saldılar sonrasında yıkılan binaların enkazından çıkarılamayan kayıp kişiler de bulunuyor.

10.43 İsrail askerlerinin baskın gerçekleştirdiği işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde bir Filistinliyi öldürdüğü bildirildi.

Konuyla ilgili Cenin'deki İbn-i Sina Hastanesinden yapılan açıklamada, İsrail askerlerini tarafından karnından ve leğen kemiğinden gerçek mermilerle hedef alınan Kassam Yasin'in (27), hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail askerleri Cenin'in Deyr Ebu Daif köyüne gece yarısı baskın düzenlemişti.

Filistin Kızılayı, ekiplerinin söz konusu köyden, gerçek mermilerle vurulan ve çok ciddi şekilde yaralanan bir kişiyi hastaneye naklettiğini duyurmuştu.

İsrail güçlerinin, Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarında artış yaşanıyor.

Son ölümle işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısı 374'e ulaştı.

26 OCAK TARİHİNDE YAŞANANLAR

14.05 Filistin Kızılayı Derneği (PRCS), Soykırımcı İsrail ordusuna ait tankların El Amal Hastanesi'nin doğu kapısını hedef aldığını ve parçaların binanın içine dağılmasına neden olduğunu söyledi.

PRCS, X'te yayınlanan bir gönderide, "Hastane ağır silah sesleri altında kuşatılıyor ve bu durum çevrede çok sayıda yaralanmaya yol açıyor" ifadelerini kullandı.

CANLI TAKİP | Katil Netanyahu durmuyor! Ateşkes çağrıları devam ederken Gazze'de saldırıları artırma sözü verdi-4

13.25 Soykırımcı İsrail ordusu, Han Yunus şehrinin batısındaki bazı mahallelerin sakinlerine evlerini tahliye etmeleri ve güney Gazze Şeridi'ndeki El Mawasi yakın bölgesine gitmeleri çağrısında bulundu.

İsrail ordusu sözcüsü Avichay Adraee, duyuruya ek olarak boşaltılması gereken bölgelerin bir haritasını da yayınladı.

İsrail güçleri defalarca Filistinlilere evlerini "güvenli bölgelere" bırakmaları çağrısında bulundu, ancak birkaç kez yerinden edilmiş insan gruplarını hedef aldı ve bunun sonucunda onlarca insan hayatını kaybetti.

CANLI TAKİP | Katil Netanyahu durmuyor! Ateşkes çağrıları devam ederken Gazze'de saldırıları artırma sözü verdi-5

11.08 Gazze'de soykırımcı İsrail'in son 24 saatte yaptığı saldırılarda 183 Filistinli hayatını kaybederken 377 kişi yaralandı. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 26 bin 83'e yaralananların sayısı ise 64 bin 487'ye yükseldi.

03.08 Soykırımcı İsrail'in Gazze'nin merkezindeki Nuseyrat kampında El Hassayna mahallesindeki bir eve düzenlediği hava saldırısında en az 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ölenler arasında bir gazeteci ve aile üyelerinin de olduğu bildirildi.

25 OCAK TARİHİNDE YAŞANANLAR...

16.20 Filistin Kızılayı, soykırımcı İsrail güçlerinin üst üste dört gündür Han Yunus'taki El Amal Hastanesi karargâhını hedef aldığını söyledi.

Filistin Kızılayı'nın X hesabından yapılan paylaşımda "İşgal güçleri ayrıca dün öğleden sonra hastane çevresinde tam bir sokağa çıkma yasağı uygulayarak ambulans ekiplerinin hastaneye gidiş-dönüş hareketlerini kısıtladı" ifadelerine yer verildi.

CANLI TAKİP | Katil Netanyahu durmuyor! Ateşkes çağrıları devam ederken Gazze'de saldırıları artırma sözü verdi-6

22.34 Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 25 bin 900'e, yaralıların sayısının ise 64 bin 110 yükseldiği bildirildi.

14.30 Soykırımcı İsrail güçlerinin Han Yunus'un ana hastanelerini kuşatması, kurtarma ekiplerinin yaralı ve ölülere ulaşmasını imkansız hale getirdi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, güneydeki kentte son 24 saat içinde İsrail'in bir evi vuran hava saldırısında aralarında iki çocuğun da bulunduğu en az 50 Filistinlinin öldürüldüğünü söyledi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, 60 kilometrekarelik (23 mil kare) dar kıyı yerleşim bölgesinin yüzde 20'sinden azının şu anda Gazze'nin güneyindeki 1,5 milyondan fazla insanın sığınağı olduğunu ve burada "çatışmaların çarpıcı biçimde artmasının hayatta kalmalarını tehdit ettiğini" söylüyor.

SOYKIRIMCI İNSANİ YARDIM BEKLEYEN SİVİLLERİ HEDEF ALDI

14.20 Soykırımcı İsrail güçleri Gazze'nin el Zeytun mahallesinde insani yardım bekleyen insanları hedef aldı. En az 20 Filistinli hayatını kaybederken 180 kişi de yaralandı.

Sivil savunma sözcüsü Mahmud Basal, İsrail güçlerinin girişi engellemesi nedeniyle kurtarma ekiplerinin olay yerine ulaşamadığını söyledi.

08.30 BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Gazze genelinde hızlı, güvenli, engelsiz, genişletilmiş ve sürdürülebilir insani erişim" çağrısını yineledi.

Sahada çalışan BM kuruluşları ve insani yardım kuruluşları, gelen yardımın, kıtlığın eşiğinde olduğu söylenen, savaşın harap ettiği bölgede ortaya çıkan krizin ortasında ihtiyaç duyulanın "okyanusta bir damla" olduğunu söylüyor.

24 OCAK TARİHİNDE YAŞANANLAR...

20.41 Uluslararası Adalet Divanı, İsrail aleyhine açılan soykırım davasında geçici tedbir kararını 26 Ocak'ta açıklayacak.

19.24 Birleşmiş Milletler (BM), İsrail engelleri nedeniyle Gazze'nin kuzeyine yardımların sadece yüzde 25'ini ulaştırabildiklerini bildirdi.

16.25 Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Han Yunus'a düzenlenen saldırının ardından 'kitlesel kayıpların' meydana geldiğini belirtti.

BM'nin Gazze Şeridi'ndeki Filistinli mültecilere yönelik biriminin direktörü Thomas White, Han Yunus'ta yerinden edilmiş on binlerce insanı barındıran bir bina kompleksinin, artan çatışmalar sırasında vurulmasının ardından alev aldığını söyledi ve "Merkezden güvenli erişim iki gün boyunca engellendi, insanlar kapana kısıldı." ifadelerini kullandı.

CANLI TAKİP | Katil Netanyahu durmuyor! Ateşkes çağrıları devam ederken Gazze'de saldırıları artırma sözü verdi-7

13.35 Soykırımcı İsrail ordusu, güneydeki iki ana hastanenin yakınındaki Han Yunus'un batısında "çok sayıda" Filistinli direnişçiyi öldürdüğünü iddia etti.

Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el Kudra, terör devleti İsrail'i halen faaliyette olan en büyük tıbbi tesis olan Nasır Hastanesi'ni hedef almakla suçladı. Saldırıların sağlık görevlilerinin ve hastaların erişimini engellediğini ve hastaneyi hizmet dışı bırakmakla tehdit ettiğini belirten El Kudra, "İşgal, sağlık ekiplerinin, hastaların, yaralıların ve Han Yunus'taki birçok hastanedeki yerinden edilmiş kişilerin hayatlarını tehlikeye atıyor" dedi.

Soykırımcı İsrail, savaşın başlamasından bu yana toplamda yaklaşık 9.000 Filistinli savaşçıyı öldürdüğünü iddia ederken Hamas yetkilileri ise soykırımcının iddialarının "sahte bir zaferi tasvir etme" girişimi olduğunu belirtiyor.

13.30 Gazze Sağlık Bakanlığı, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana kuşatma altındaki Filistin topraklarında en az 25.700 kişinin öldürüldüğünü açıkladı. Son 24 saatte en az 210 kişi öldü, 400'e yakın kişi de yaralandı. Açıklamada, çatışmalardan bu yana yaralı sayısının 63 bin 740 olduğu belirtildi.

CANLI TAKİP | Katil Netanyahu durmuyor! Ateşkes çağrıları devam ederken Gazze'de saldırıları artırma sözü verdi-8

04:02 İsrail güçleri, Batı Şeria'da Hamas ile varılan esir takası mutabakatı kapsamında serbest bırakılan Filistinliler arasında yer alan bir çocuğu tekrar gözaltına aldı.

03:08 Filistin yönetimi, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus sakinlerinin yerinden edilerek zorla Refah'a göç ettirilmesini engellemek için uluslararası müdahale çağrısında bulundu.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Filistin Devlet Başkanlığından, Han Yunus'taki gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Han Yunus'ta yaşananlarının "savaş suçu" olduğu belirtildi.

Filistin yönetiminin, "bu tehlikeli suçla yüzleşmek için acil ve olağanüstü bir oturum düzenlemesi adına Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne başvuracağı" kaydedildi.

CANLI TAKİP | Katil Netanyahu durmuyor! Ateşkes çağrıları devam ederken Gazze'de saldırıları artırma sözü verdi-4

İsrail'in, Han Yunus sakinlerinin ikamet yerlerini terk ederek Refah'a doğru gitmelerini istemesinin tehlikesine dikkat çekilen açıklamada, Han Yunus sakinlerinin çoğunun zaten İsrail'in devam eden saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nin kuzeyinden ya da orta kesimlerinden tehcir edilen kişiler olduğu anımsatıldı.

İsrail'in bu çağrısının "sessiz kalınamaz bir savaş suçu olduğu" vurgulandı.

ABD VE ULUSLARARASI TOPLUMA "MÜDAHALE" ÇAĞRISI

Açıklamada, "İsrail'in Filistin halkını topraklarından ve vatanından tehcire yönelik niyetlerinin açıkça ortaya çıktığı ve bu durumun istenmeyen sonuçlara yol açacağı" uyarısına da yer verildi.

"İsrail'in tüm uluslararası sözleşme ve anlaşmalar ile uluslararası hukuku ihlal eden bu büyük ve tehlikeli suçu işlemesini önlemek için başta ABD yönetimi olmak üzere uluslararası toplumun derhal müdahale etmesi" çağrısının yapıldığı açıklamada, İsrail'in bölgeyi daha fazla infiale sürükleyen, acımasız saldırılarının durdurulması için ABD yönetimi ve uluslararası toplumun ciddi kararlar almasının ve harekete geçmesinin zamanının geldiği vurgulandı.

CANLI TAKİP | Katil Netanyahu durmuyor! Ateşkes çağrıları devam ederken Gazze'de saldırıları artırma sözü verdi-5

İsrail'in "bu cinnet halinde gerilimi tırmandırmasıyla soykırım operasyonları ve Filistin halkına varoluşuna yönelik tehdidinin, bölgedeki çatışma çemberinin genişlemesine yol açacağı, kontrol edilemeyecek bir yangını körükleyeceği" aktarılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarının devam etmesinin yanı sıra Kudüs ve Batı Şeria'daki artan saldırıları ile Filistin halkı konusunda uluslararası hukuka meydan okumasının ne kendisi ne de başkalarının güvenliğini sağlayabileceğine işaret edildi.

Açıklamada, barış ve güvenliğin ancak iki devletli çözüme dayalı siyasi çözümlerle sağlanabileceği vurgulandı.

02:52 ABD Başkanı Joe Biden'ın katıldığı bir seçim toplantısındaki konuşması, Filistin destekçisi göstericiler tarafından "soykırımı fonlamayı durdurun" sloganlarıyla defalarca kesildi.

23 OCAK TARİHİNDE YAŞANANLAR

22.18 Guterres, Gazze'de yarım milyondan fazla insanın çok ciddi boyutta açlıkla karşı karşıya olduğunu belirterek, Gazze'ye engelsiz insani erişim talebinde bulundu.


CANLI TAKİP | Katil Netanyahu durmuyor! Ateşkes çağrıları devam ederken Gazze'de saldırıları artırma sözü verdi-6

20.30 İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İsrail ordusunun saldırılarını sürdürdüğü abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 21 askerin öldürüldüğü bölgeye giderek, olaydan "dersler çıkaracaklarını" söyledi.

Halevi, İsrail ordusunun yayınladığı görüntülü mesajda, olay yerini gezdiği, komutanlarla görüştüğü ve ilk soruşturma hakkında bilgi aldığını belirtti.

Olayı derinlemesine araştırıp "dersler çıkaracaklarını" ifade eden Halevi, Gazze'deki "çatışmaların uzun ve çok fazla zorlukları" olacağını kaydetti.

Halevi, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta saldırıların genişletildiği ve kuzeyde de saldırıların devam ettiğini belirtti.

İsrail ordusunun yayınladığı, Halevi'nin tam teçhizatlı ve silahlı bir şekilde askerlerin öldürüldüğü bölgeye gittiği görüntülerde, tankların yanı sıra çok sayıda askerin önlem aldığı görülüyor.

15.30 Kassam Tugayları, savaşçılarının Han Yunus'un batısındaki bir binadaki bubi tuzaklı odayı İsrail piyade birliklerinin girmesiyle patlatmayı başardığını duyurdu. Kassam Tugayları, saldırıda en az üç soykırımcı askeri öldürüldüklerini bildirdi.

13.20 Soykırımcı İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'daki El Halil yakınlarında Filistinlilere ait bir evi yıktı.

Filistin haber ajansı Wafa'nın haberine göre, Yatta'nın güneydoğusundaki Lasifar köyündeki ev, Mahmud Halil Ebu Kubaita isimli Filistinliye aitti. Evde yaklaşık 10 kişinin yaşadığı bildirildi.

SOYKIRIMCIYA KASSAM DARBESİ: 21 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

10.30 Soykırımcı İsrail'in Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Gazze Şeridi'nde 21 İsrail askerinin öldürülmesi nedeniyle bu sabahın kendileri için "dayanılmaz derecede zor olduğunu" belirtti.

Gazze'de yaşanan çatışmaların son derece zorlu olduğunu belirten Herzog, birlik çağrısı yaptı.

Soykırımcı İsrail'in Savunma Bakanı Yoav Gallant da 21 İsrail askerinin öldürülmesi nedeniyle sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Gazze'den gelen haber nedeniyle bu sabahın kendileri için "zor ve acı verici" olduğunu söyledi ve ülkesinin Gazze'ye yönelik saldırılarının İsrail'in "gelecek on yıllar boyunca geleceğini belirleyeceğini" ileri sürdü.

CANLI TAKİP | Katil Netanyahu durmuyor! Ateşkes çağrıları devam ederken Gazze'de saldırıları artırma sözü verdi-7

09.20 İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'nin merkezinde meydana gelen olayda 21 askerin öldürüldüğünü açıkladı. Bu, dün açıklanan üç ölüme eklendi, yani son 24 saatte 24 asker öldürüldü.

Bu, Ekim ayı sonlarında Gazze'ye kara saldırısının başlamasından bu yana İsrail askerlerinin günlük en yüksek ölü sayısı oldu.

El Kassam Tugayları 21 İsrail askerinin öldürülmesi ile ilgili Kassam Tugayları, ʺBiz onları sönmüş ateşe çevirdik.' Enbiya Suresi 15. ayetʺ yazılı bir görsel yayımladı bir fotoğraf paylaştı

09.03 İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari: Han Yunus'taki çatışmalar çok sert

01.38 Hamas'ın Medya Sorumlusu Kilani: İsrail'in rehineler karşılığında 2 ay ateşkes teklifi resmi olarak bize ulaşmadı. Hamas daimi ateşkes istiyor. Sınırlı teklifleri reddediyor.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler