Bebek katili

Engelli atlet Oscar'ın, manken sevgilisini öldürdükten sonra arkadaşını arayıp 'Bebeğimi öldürdüm' diye ağladığı ortaya çıktı. Polis ekipleri ise katilin evinde kanlı kriket sopası buldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Şubat 2013 Güncelleme 17 Şubat 2013, 23:42
Bebek katili

İÇİNDEKİLER

Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius'un (26), kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı (29) öldürmesinin ardından yeni ayrıntılar gün yüzüne çıktı. Olimpiyatlarda yarışan ilk ampute atlet olarak tarihe geçen Oscar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, modellik yapan sevgilisi Steenkamp'ı Güney Afrika'nın başkenti Pretoria'daki evinde öldürdü. Dünya bu cinayete odaklanırken, yeni ayrıntılar deşifre edildi. Atletin en yakın arkadaşı Justin Divaris, olayla ilgili açıklamalar yaptı. Divaris, Pistorius'un kız arkadaşını öldürdükten sonra kendisini aradığını ve sürekli olarak "Bebeğimi öldürdüm" dediğini aktardı. Genç adam, Pistorius'un evine geldiğinde ise polislerin çoktan eve ulaşmış olduğunu ifade etti.

ÖNCE SOPAYLA VURMUŞ
Pistorius'un ambulans çağırmadan önce arkadaşını araması ise şüpheli bulundu. Bu arada olay yerinde giden görgü tanıklarının Oscar'ı, genç kadına suni teneffüs yaparken buldukları öğrenildi. Bu arada polisin, Oscar'ın evinde kanlı bir kriket sopası bulduğu açıklandı. Güvenlik güçleri, genç atletin cinayetten önce kız arkadaşına kriket sopasıyla vurmuş olabileceğini değerlendiriyor.

ÖNCE KOVALADI SONRA ÖLDÜRDÜ
Oscar'ın evinde bulunan kanlı kriket sopası, 2 ayrı şüpheyi doğurdu. Polis ekipleri, "29 yaşındaki model Steenkamp, cinayet günü saklanmak için banyoya kaçmış olabilir. Sopa da banyo camının kırılması için kullanılmış olabilir" dedi. Başka bir yetkili ise "Steenkamp, kendisini savunmak için sopayla Pistorius'a direnmiştir" ifadesini kullandı. Her 2 açıklama da Oscar'ın bilinçli bir şekilde cinayet işlediği yönündeki kanaati güçlendirdi. Oscar'ın ailesi ise suçsuzluğu ispatlamak için kampanya başlattı.