Bay talihli

Hırvat müzik öğretmeni Frane Selak, hayatı boyunca pek çok felaketten sağ çıkmayı başardı. Piyangodan da büyük ikramiye kazanan Selak “en şanslı adam” ünvanını aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2016 Güncelleme 02 Mart 2016, 23:54
Bay talihli

İÇİNDEKİLER

Hırvatistan'da yaşayan Frane Selak, en ilginç hayat hikayesine sahip insanlarından biri... Birçok kez ölümü atlattığı için 'dünyanın en şanslı adamı' olarak kabul ediliyor... 81 yaşındaki Frane Selak, 1962'de Saraybosna'dan Dubrovnik'e gitmek üzere bindiği tren raydan çıkıp buz gibi nehre düştü.
17 kişi boğularak öldü. Kıyıya çıkıp kurtulmayı başaran Selak, bir yıl sonra ilk kez kez bindiği bir uçakta kapının aniden açılmasıyla düştü.
Bu kez 19 kişi öldü, ama o bir ot yığınının üzerine düşerek hayatta kaldı. Daha sonra 1996'da içinde bulunduğu otobüs nehre yuvarlandı. 4 kişi boğuldu. Kendisinin burnu bile kanamadı. Dördüncü kaza 1970'te bir otoyolda giderken arabasının alev almasıyla gerçekleşti. Üç yıl sonra bir benzin pompası patlayarak aracının motoruna denk gelince çıkan yangında saçlarının büyük bölümünü kaybetti. 1995'te Zagreb'te otobüs çarpan Selak yine hafif yaralarla kazayı atlattı.

SERVETİNİ DAĞITTI!
Ertesi yıl aracıyla bir kamyondan kaçarken uçuruma yuvarlandı. Kazayı ufak sıyrıklarla atlattı. Yaşadığı felaketlerden sağ kurtulmayı başaran Hırvat müzik öğretmeni 2003 yılında ise ilk kez aldığı piyango biletinden 900 bin euro kazandı. Ancak paranın saadet getiremeyeceğine karar veren emekli Selak sade bir hayat sürmeye karar verdi. Özel bir adada bulunan lüks evini satan ve servetini ailesine ve dostlarına dağıtan Selak, Petrinja'da bulunan eski mütevazı evine döndü.

'TEST ETMEK İSTEMİYORUM'
Selak hayat hikayesini anlatırken "Buna iki şekilde bakabilirsiniz" diyor; "Ya dünyanın en şanssız insanıyım, ya da en şanslısı. Ben ikincisinin doğru olduğuna inanıyorum" 2004 yılında bir firma, Avustralya'da onu TV reklamında oynatmak istedi. Bu teklifi ilk etapta kabul eden Selak, daha sonra fikrini değiştirdi ve Sidney'e uçakla gitmeyi reddetti.Selak buna sebep olarak da "Şansımı test etmek istemiyorum" dedi.