Avrupa'da ırkçılığı savunmuş kral, kraliçe ve başbakanların heykellerine zarar verildi!

ABD'de siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu ölmesi nedeniyle düzenlenen ırkçılık karşıtı gösteriler Avrupa'da da devam etti. Fransa, İngiltere ve Belçika'da göstericiler ırkçılığı savunmuş kral, kraliçe ve başbakanların heykellerine zarar verdi.

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Avrupa'da ırkçılığı savunmuş kral, kraliçe ve başbakanların heykellerine zarar verildi!
ABD'desiyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu ölmesi, ırkçılık karşıtı gösterilerin fitilini ateşledi. Ülke, adeta kaosa sürüklendi. Bir yandan Corona nedeniyle 116 bin kişi hayatını kaybetti. 44 milyon kişinin ise işsiz kaldığı belirtildi. Irkçılık karşıtı gösteriler Avrupa'da da devam etti.Fransa, İngiltere ve Belçika'da göstericiler ırkçılığı savunmuş kral, kraliçe ve başbakanların heykellerine zarar verdi.

Avrupa'da ırkçılığı savunmuş kral, kraliçe ve başbakanların heykellerine zarar verildi!-1

İngiltere'nin eski Başbakanı Winston Churchill'in heykeli, protestolar nedeniyle korumaya alındı.

Avrupa'da ırkçılığı savunmuş kral, kraliçe ve başbakanların heykellerine zarar verildi!-2

Göstericiler, Kraliçe Victoria'nın heykelinin alnına ırkçılık karşıtı etiket yapıştırıldı.

Avrupa'da ırkçılığı savunmuş kral, kraliçe ve başbakanların heykellerine zarar verildi!-3

Londra'daki eski ABD Başkanı Abraham Lincoln'ün heykeli korumaya alındı.


Avrupa'da ırkçılığı savunmuş kral, kraliçe ve başbakanların heykellerine zarar verildi!-4

MİLYONER KATİL
Floydöldüren eski polis memuru Derek Chauvin, servete kondu! Katil suçlu bulunsa bile 1 milyon dolardanfazla emekli ikramiyesi alacak.

Avrupa'da ırkçılığı savunmuş kral, kraliçe ve başbakanların heykellerine zarar verildi!-5

TRUMPSAVAŞ İLAN ETTİ
ABD Başkanı Trump, Seattle'ın göstericiler tarafından işgal edilmesi üzerine çılgına döndü. Trump, valiye "Şehri geri alın yoksa ben alırım" dedi.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler