At eti skandalı derinleşiyor

Avrupa gündemini meşgul eden ''at eti skandalı'' derinleşiyor. İngiltere'de polis, Avrupa'yı sarsan at eti skandalıyla ilgili 3 kişiyi tutukladı.

Giriş Tarihi 14 Şubat 2013, 21:29 Güncelleme 14 Şubat 2013, 21:29
At eti skandalı derinleşiyor

İÇİNDEKİLER

İngiltere Gıda Standartları Ajansı, at etleri üzerinde yapılan inceleme sonucunda, 8 at ölüsünde fenilbutazon olarak bilinen ağrı kesicilerin tespit edildiğini, bu etlerin bir kısmının İngiltere'nin güney batısındaki bir firmadan Fransa'ya gönderildiği açıkladı.
Gıda standartları yetkilileri, Fransa'ya gönderilen ilaçlı etlerin tüketiciye sunulmuş olabileceğini, ilaçlı etlerin akıbetinin soruşturulmasında Fransız yetkililerle çalıştıklarını belirtti.
İngiliz sağlık yetkilileri, söz konusu ilacın ''insan sağlığına çok az tehdit oluşturduğunu'' belirtirken, fenilbutazonlu eti tüketen kişilerin, bu ilacın yan etkilerinden zarar görmesinin son derece düşük bir olasılık olduğuna işaret ediyor.
İngiltere ve İrlanda'daki bazı süpermarketlerde at ve domuz eti karıştırılan dana eti satışlarının tespit edilmesiyle ortaya çıkan at eti tartışmaları, bazı Avrupalı firmaların birbirini suçlamasıyla büyümüş, at eti içerebilecek işlenmiş gıdalar, tedbiren pek çok ülkede satıştan çekilmişti.

POLİS 3 KiŞiYi TUTUKLADI
İngiltere'de polis, Avrupa'yı sarsan at eti skandalıyla ilgili 3 kişiyi tutukladı. Galler'de bu hafta teftiş edilen iki tesiste 3 şüpheli, dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı. Tesislere baskın düzenleyen polis, tüm dokümanlara ve ürünlere el koymuştu.