Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington’da patlama sesi büyük paniğe neden oldu

Son dakika... Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington’da meydana gelen patlama sesi büyük paniğe neden oldu. Vatandaşların acil hatları araması üzerine polisin, olayı Federal Havacılık İdaresine (FAA) sorduğu bildirilirken, İçgüvenlik Bakanlığı Twitter hesabından yapılan paylaşımda da "Başkentte duyulan patlama sesinin farkındayız, şu an herhangi bir tehdit yok." ifadesi kullanıldı.

Giriş Tarihi 04 Haziran 2023, 22:41 Güncelleme 05 Haziran 2023, 04:45
Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’da patlama sesi büyük paniğe neden oldu

İÇİNDEKİLER

Son dakika... Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'da büyük patlama meydana geldi. Patlama Beyaz Saray'dan duyuldu.. Patlama Beyaz Saray'dan duyuldu. Patlama sesinin Kuzey Virginia'dan Maryland'e kadar geniş bir alanda duyulduğu iddia edildi.



Son dakika haberini Türk gazeteciler peş peşe Twitter'dan açıkladı.



Gazeteci Selim Atalay, "ABD Başkenti Washington'da birkaç dakika önce büyük bir patlama oldu Yer sarsıldı Ne olduğu belirsiz. Twitter birbirine soruyor" dedi.



Gazeteci-muhabir Yunus Paksoy da "Washington DC'deki büyük patlama sesini ben de duydum Beyaz Saray'dan 2 blok ötedeydim" açıklamasını yaptı.

TERÖR PANİĞİ
Ülkede ilk anda bir terör saldırı paniği yaşanırken patlamalının bir F-16'nın sonik patlama sesi olduğu bildirildi.



"F-16'NIN SONİK PATLAMA SESİ"
Paksoy, "Tam da patlamayı duyunca tahmin ettiğim gibi bir F-16'nın sonik patlama sesi olduğu doğrulandı. Halka tehdit yok" ifadelerine yer verdi.



İLK AÇIKLAMA YAPILDI
Vatandaşların acil hatları araması üzerine polisin, olayı Federal Havacılık İdaresine (FAA) sorduğu bildirilirken, İçgüvenlik Bakanlığı Twitter hesabından yapılan paylaşımda da "Başkentte duyulan patlama sesinin farkındayız, şu an herhangi bir tehdit yok." ifadesi kullanıldı.

Daha sonra Annapolis Acil Yönetim Ofisinin sosyal medya hesabından, söz konusu patlamanın "Savunma Bakanlığına bağlı yetkili bir uçuş"tan kaynaklandığı, ses sınırını aşan söz konusu askeri uçağın ses patlamasına neden olduğu bilgisi paylaşıldı.

Federal Havacılık İdaresinden en son yapılan yazılı açıklamada da, Tennessee'den Long Island'a gitmek üzere kalkan Cessna tipi bir uçağın başkent üzerinde uçuşa yasak bölgeye girdiği, daha sonra Virgina'nın güney batı bölgesinde dağlık bir araziye düştüğü bildirildi.

Federal Havacılık İdaresinden en son yapılan yazılı açıklamada da, Tennessee'den Long Island'a gitmek üzere kalkan Cessna tipi bir uçağın başkent üzerinde uçuşa yasak bölgeye girdiği, daha sonra Virgina'nın güney batı bölgesinde dağlık bir araziye düştüğü bildirildi.

ABD basınında, söz konusu uçağın telsiz uyarılarına karşılık vermediği, bunun üzerine F-16'ların ses patlamasına neden olan süpersonik hızda acil müdahale yetkisiyle havalandığı kaydedildi.

Bu olay sırasında ayrıca, askeri jetlerin, pilotun dikkatini çekmek amacıyla, halk tarafından görülebilecek işaret fişekleri de kullandığı, işaret fişeklerinin hızlı ve tamamen sönerek dağılma özelliğinden dolayı yerdeki insanlar için bir tehlike oluşturmadığı aktarıldı.

Uçağın çağrılara neden cevap vermediği, içinde kaç kişi olduğu ve neden düştüğü konusunda ise bilgi paylaşılmadı.



GOLF OYNAYAN BIDEN BİLGİLENDİRİLDİ
Beyaz Saray yetkilileri, olay esnasında Maryland askeri üssünde golf oynayan Başkan Joe Biden'ın bilgilendirildiğini açıkladı.

FAA'nin olayla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü, detayları daha sonra aktaracağı kaydedildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN