Almanya'da darbe girişimine kalkışan grup 8 ay takip edilmiş

Almanya’da darbe girişimcileri, polisin Peter Wörner adlı eski bir askeri adım adım takip etmesi sonucu ele geçirildi. Almanya’da darbeye kalkışan grup, 8 ay takip edilmiş.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Aralık 2022 Güncelleme 09 Aralık 2022, 06:59
Almanya’da darbe girişimine kalkışan grup 8 ay takip edilmiş

İÇİNDEKİLER

Almanya'da darbe hazırlığında olan guruba, 3 bin güvenlik personelinin katılımı ile geniş çaplı bir baskın yapıldı. Operasyon kapsamında yaklaşık 50 kişi gözaltına alınırken, 24 kişi tutuklandı. Darbenin lideri "Prens" lakaplı Reuss Hanedanı'nın varisi 13. Heinrich çıktı. Darbe planının 13. Heinrich'in av köşkü olarak kullandığı Waidmannsheil Malikanesi'nde yapıldığı anlaşıldı. Tespitlere göre darbe girişimcileri; Bad Lobenstein kasabasında golf kulübü olarak da kullanılan bu malikanede her hafta Cuma günleri toplandı. 21 kişilik "Akıl Takımı" darbenin her detayını planladı. Alınan karara göre; 22 Aralık'ta elektrik kesintilerine yol açacak saldırılarla iç savaşı andıran koşulların oluşmasını sağlayacaklardı. Ardından Almanya'da yönetimi ele alacaklardı.



AV KÖŞKÜ PLAN YERİ
Alman istihbaratı, geçtiğimiz Nisan ayında emekli asker Peter Wörner'in evinde cephane, silahlar, dergiler, el bombası yakaladı. Serbest bırakılan Wörner, istihbarat tarafından takibe alındı. Ancak Wörner'in Prens Heinrich'le av köşkünde sık sık buluştuğu anlaşıldı. Detaylı araştırmayı sürdüren güvenlik güçleri, Wörner'in askeri bir konsey oluşturduğunu tespit edince düğmeye bastı.



NOTLAR
Darbeye Bundeswehr'de görev yapan 200'ün üzerinde komutan destek verdi.
Malikanedeki toplantılarda D. Alman ordusunda da görev yapmış askerler de vardı.
Alternatıf Partisi'nin (AfD) eski milletvekilli ve savcı Birgit Malsack- Winkemann da gözaltına alındı.



İŞTE DARBECİLER
DEVLET BAŞKANI
PRENS 13. HEINRICH

ADALET BAŞKANI
BIRGIT MALSACKWINKEMANN

SAVUNMA BAŞKANI
RÜDIGER VON PESCOTORE

İÇİŞLERİ BAŞKANI
MICHAEL FRITSCH

SAĞLIK BAKANI
DR. MELANIE RITTER

DIŞİŞLERI BAKANI
AVUKAT TIM PAUL GORGASS

KONSEY ÜYELERİ
MAXIMILLAN EDER
FRANK H.
THOMAS M
WOLFRAM S
MARCO V. H.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN