Alman oyunu

Almanya, gençlik dairelerinin 'satılık çocuk' skandalıyla gündeme geldi. Yurtlarda kalan 247 çocuğun yabancı ülkelere gönderildiği iddia edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mayıs 2015 Güncelleme 12 Mayıs 2015, 01:58
Alman oyunu

İÇİNDEKİLER

Irkçılıkta sınır tanımayan Almanya'nın göçmen oyunu ortaya çıktı. Türlü gerekçelerle göçmen çocuklarını ailelerinin elinden alan gençlik daireleri, "satılık çocuk" iddialarıyla gündeme geldi. 2 gençlik dairesi müdürünün, Macaristan'da şirket kurup, buraya yurtlardaki çocukları göndermesiyle patlak veren skandalın ardı arkası kesilmedi. Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki gençlik yurtlarında kalan en az 247 çocuk ve gencin, farklı ülkelere gönderildiği, bunların arasında Venezüella'nın da bulunduğu bildirildi. Yabancı ülkelere gönderilen gençlerin, nasıl bir yere gönderildiği, oralarda nasıl bir eğitim aldıkları ve bunların nasıl denetlendiğinin de meçhul olduğu bildirildi.

'TÜRKLER MAĞDUR EDİLİYOR '
Bazı gençlik dairelerinin iki yılda bir gençleri ziyaret ettiği, çoğunun kağıt üzerinde bir değerlendirme yaptığı kaydedildi. Korunmaya muhtaç çocuklar yararına çalışmalar yapan Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, skandalın en büyük mağdurunun Türk ve göçmen gençleri olduğunu dile getirdi. "Skandalın boyutu daha da büyük" diyen Altay, diğer kentlerdeki gençlik dairelerinde de benzer gelişmelerin olduğunu ve bu konuda hukuki mücadelelerinin sürdüğünü ifade etti.