Aç gözlüler!

Afrika can çekişiyor, açlık ve kuraklık nedeniyle her gün 4 çocuk yaşamını yitiriyor. Ancak Afrikalı liderler, aç bedenlere gönderilen yardım paralarıyla kendilerine Paris'te lüks daireler alıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2011 Güncelleme 29 Temmuz 2011, 21:54
Aç gözlüler!

İÇİNDEKİLER

Doğduğumda siyahtım, büyürken siyahtım, korkunca siyahtım, hastayken siyahtım, öldüğümde hala siyahım... Ve sen beyaz çocuk, doğduğunda pembesin, büyürken beyazsın, üşüdüğünde mor, korktuğunda sarı, öldüğünde de grisin... Sen şimdi bana renkli mi diyorsun..." Bu dizelere hayat veren Afrikalı çocuk 2005 yılında "Dünyanın En İyi Şairi" ödülüne layık görüldü. Ve o minik şair ve yüzbinlerce arkadaşı şimdi açlık çemberinin içinde... İşte o kara dünyanın kara çocukları kendilerine ekmek bulmak için uğraşırken liderleri ise lüks derdine düştü. Afrikalı liderlerin, Avrupa başta olmak üzere uluslararası yardım paralarıyla Fransa'nın başkenti Paris'in en ünlü semtlerinde lüks apartmanlar aldığı ortaya çıktı. Gabon Devlet Başkanı Ali Bongo Ondimba'nın 39, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sassou Nguesso'nun da Paris'te 16 daireye sahip olduğu açıklandı. Ayrıca Gine Devlet Başkanı Teodoro Mbasogo'nun da ünlü Foch Bulvarı'nda 15 milyon euro (36 milyon TL) değerinde 6 katlı bir bina satın aldığı belirlendi. Afrikalı liderlerin tapuları ise Sherpa gibi uluslararası yolsuzluk karşıtı örgütler tarafından yapılan işbirliğiyle ortaya çıkarıldı.

ESAD VE KADDAFİ DE VAR
Arap Baharı sırasında devrilen Tunus Lideri Bin Ali ve Mısır Lideri Mübarek'in de Fransa'da çok sayıda evi bulunduğu açıklandı. Ayrıca Libya Lideri Muammer Kaddafi ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın da yine Fransa'da bu şekilde mülk edindikleri belirtildi. Bu arada Birleşmiş Milletler yetkilileri, Somali, Kenya Ve Etiyopya'da milyonlarca çocuğun ölüm kıyısında olduğunu belirterek yardım çağrısını yineledi. Uzmanlar "Kamplardaki durum kötüleşiyor" diye konuştu.

11 MİLYON KİŞİ ÖLÜM SINIRINDA
Afrika'da milyonlarca kişi, açlık ve kuraklıkla karşı karşıya kalıyor. Özellikle Doğu Afrika son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşıyor. Birleşmiş Milletler uzmanlarına göre, Somali, Etiyopya ve Kenya'da 11 milyon kişi, açlıktan ölme tehdidi altında. Bu durumdan yağışların olmaması ve hükümetlerin tarım ve sulama projelerini yeterince finanse etmemesi sorumlu tutuluyor. Kıtlıktan en fazla etkilenen bölge ise Bakul ve Aşağı Şabelle adlı yerleşim alanları. Somali'deki kuraklık nedeniyle de nüfusun yüzde 25'i yaşam alanlarını terk etti. Ülkede her gün 10 bin çocuktan 4'ü yaşamını yitiriyor.