30 yıldır Ermeni işgalinde olan Hocalı’da yeniden Azerbaycan bayrağı dalgalanıyor

Azerbaycan’ın Karabağ’da bir günde zafere ulaştığı antiterör operasyonunun ardından 30 yıldan fazla bir süredir işgal altında olan topraklarda yeniden Türk bayrağı dalgalanıyor. Ermenistan’a bağlı kuvvetlerin 26 Şubat 1992’de Türkleri vahşice katlettiği Hocalı’ya Azerbaycan bayrağı asıldı.

Giriş Tarihi 05 Ekim 2023, 12:15 Güncelleme 05 Ekim 2023, 14:30
30 yıldır Ermeni işgalinde olan Hocalı’da yeniden Azerbaycan bayrağı dalgalanıyor

İÇİNDEKİLER

Azerbaycan'ın Karabağ'da düzenlediği antiterör operasyonu ile 30 yıldan fazla bir süredir Ermenilerin işgalinde olan topraklar Ermeni çetelerden temizlendi. İşgalden kurtarılan topraklara birer Azerbaycan bayrağı dikiliyor.

HOCALI'DA AZERBAYCAN BAYRAĞI DALGALANIYOR








Azerbaycan askerleri antiterör operasyonunun ardından işgalcilerden geri alınan Hocalı'ya Azerbaycan bayrağı dikti. Otuz yıldan fazla bir süre önce işgal edilen Hocalı'da yeniden Türk bayrağı dalgalanıyor.

HOCALI KATLİAMI

Ermenistan'a bağlı güçlerin 1992'de giriş ve çıkışlarını kapattığı Hocalı kasabasında Azerbaycan resmi kaynaklarına göre 83 çocuk, 106 kadın ve 70'ten fazla yaşlı dahil olmak üzere toplamda 613 Türk öldürülmüş, 487 kişi ise ağır yaralanmıştı. 1275 kişiyi rehin alan Ermeniler öldürdükleri Azerbaycan Türklerini yakmış, gözlerini oymuş ve başlarını kesmişti. 150 kişinin ise kayıp olduğu Hocalı Katliamı'nda Ermeni güçleri kadın ve çocuklara da işkence etmişti.