İşgalci İsrail'in ayağına giden Elon Musk'a Hamas'tan Gazze daveti: Yıkımı yerinde gör

Geçtiğimiz günlerde Gazze'ye destek olacağını açıklayan ABD'li milyarder Elon Musk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 7 Ekim'de saldırıya uğrayan Kfar Aza beldesini gezerek, İsrail'in tiyatrosunu görmüştü. Musk'ın ziyareti sonrası Hamas, Elon Musk'ı Gazze'ye davet etti. Hamas'ın üst düzey yöneticilerinden Usame Hamdan, "İsrail bombardımanının yarattığı yıkımın büyüklüğünü görmesi için Musk'ı Gazze'ye çağırıyoruz" dedi.

Giriş Tarihi 28 Kasım 2023, 21:51 Güncelleme 29 Kasım 2023, 11:02
İşgalci İsrail’in ayağına giden Elon Musk’a Hamas’tan Gazze daveti: Yıkımı yerinde gör

İÇİNDEKİLER

Hamas, Space X, Tesla ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon MuskGazze'ye davet etti.



Hamas'ın üst düzey yöneticilerinden Usame Hamdan, Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında Tel Aviv yönetiminin belirttiği hedeflere ulaşamadığını söyledi. İsrail'i ziyaret eden ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya gelen ABD'li milyarder Elon MuskGazze'ye davet eden Hamdan, "İsrail bombardımanının yarattığı yıkımın büyüklüğünü görmesi için Musk'ı Gazze'ye çağırıyoruz" dedi.

İSRAİL'İN TİYATROSUNU GÖRMEYE GİTTİ

Geçtiğimiz günlerde ABD'li milyarder Elon Musk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 7 Ekim'de saldırıya uğrayan Kfar Aza beldesini gezdi. Katil İsrail'in Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Netanyahu ile Musk'ın Gazze Şeridi sınırında yer alan Kfar Aza beldesini ziyaret ettiği belirtilmişti.

Ziyarette, Musk'ın İsrail ile Gazze Şeridi'ne internet verilmemesi için prensipte anlaştığı açıklanmıştı. Anlaşmaya göre, Musk'ın sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in İsrail'in onayı olmadan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne uydu interneti sağlamayacağı belirtilmişti.

"KATLİAMIN YAŞANDIĞI YERİ GÖRMEK SARSICIYDI"
İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, "Elon Musk, İletişim Bakanlığımız ile önemli bir ön anlaşmaya vardığınız için sizi tebrik ediyorum. Sonuç olarak Starlink uydu internet sistemi, İletişim Bakanlığı'nın onayı olmadan İsrail'de çalıştırılamaz. Gazze Şeridi de buna dahildir." ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Karhi, paylaşımında "Hamas'a karşı savaş yürütürken, bu anlayışın hayati öneme sahip olduğuna" işaret etmişti.

Musk, İsrail ziyaretinin ardından sahibi olduğu X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda "Katliamın yaşandığı yeri görmek sarsıcıydı" ifadelerini kullanaral Tel Aviv yönetiminin Hamas'ı yok etmekten başka seçeneği olmadığını dile getirmişti.



ELON MUSK NEDEN İSRAİL'E GİTTİ?
Öte yamdan Gazeteci Mustafa Tanyeri, A Haber'de Filistin yanlısı tutumuyla bilinen Elon Musk'ın son açıklamalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.



Gazeteci Mustafa Tanyeri'nin açıklamalarındaki satır başları:

Elon Musk, İsrail-Filistin meselesinde hakkaniyetle bir duruş sergiledi. Bu İsrail'in yaptığı vahşeti de açıkça kınayarak bunun doğru olmadığını belirtti.
Dünya genelinde ise bu görüntülerden rahatsız olan insanların sevgilisi haline geldi. Zaten popüler olan bir insanı ve bu anlamda popülaritesini daha fazla genişletti.

Bu durum, dünyadaki Siyonist lobinin tepkisini çekti. Birtakım firmaları X'e reklam vermekten uzaklaştıracak bir çalışma yaptılar. Bir organizasyon reklamların X'ten çekilmesi ve verilmemesine yönelik bir kampanya başlattı ve etkili oldu..

X, dünyadaki düşünce özgürlüğünün en geniş anlamda yansıtılabildiği bir sosyal medya platformu. Dolayısıyla, dünyada Siyonist yapı buru durumdan rahatsız oldu.



Elon Musk'a 7 Ekim'de Hamas'ın saldırıda bulunduğu bölgedeki birtakım yerleri gezdirdiler ve yaşananları göstermeye çalıştılar güya. Ardından yaptığı açıklamada, yaklaşık 50 günlük süreçteki açıklamalarının biraz tersine bir durum oldu. Dün yaptığı açıklama, "Masum insanları öldürenlerin yok edilmesi gerekiyor" demesi, Musk'ın bugüne kadar ki yaptığı konuşmalarla hiç örtüşmüyor.

Bu durum, X'in politikalarına yansıyabilir. Tabii henüz böyle bir durum söz konusu değil ancak, alttan bir çalışma gerçekleşebilir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN