Oscar ödüllü aktrislere Gazze ambargosu: Filistin'i destekledikleri için ajanstan atılıp rollerini kaybettiler

Soykırım destekçisi Batı'da Filistin'i destekleyenlere yönelik baskı her geçen gün daha da artıyor. Batı ülkelerinde kamuoyunda Filistin yanlısı tutum artış gösterirken yönetimler ve Yahudi lobisi baskıyı artırdı. İngiltere'de üniversitelerde Filistin'i destekleyenlere yönelik korku iklimi oluşturulurken Hollwood ise İsrail'i eleştiren oyuncuları resmen ambargo altına aldı. Dünyaca ünlü Oscar ödüllü aktris Susan Sarandon, Filistin yanlısı bir mitinge katıldığı için ajansından atılırken Instagram'da soykırımcı İsrail'i eleştiren ünlü yıldız Melissa Barrere ise oynayacağı filmin kadrosundan atıldı. Barrere'nin rol arkadaşı Jenna Ortega ise Barrere'nin uğradığı ambargonun ardından filmden ayrıldı.

Giriş Tarihi 22 Kasım 2023, 16:29 Güncelleme 23 Kasım 2023, 15:05
Oscar ödüllü aktrislere Gazze ambargosu: Filistin’i destekledikleri için ajanstan atılıp rollerini kaybettiler

İÇİNDEKİLER

Soykırımcı İsrail Gazze'de haftalardır Filistinlileri etnik temizliğe tabi tutarken Batılı ülkeler ise resmen soykırıma arka çıkıyor. 7 Ekim'den sonra düzenlenen anketlerde Batı'da kamuoyunun Filistin'e yönelik tutumunun arttığı ortaya çıkarken siyonist destekçisi ülkeler Filistin'e destek veren vatandaşlarına baskı yapıyor.

HOLLYWOOD'DA FİLİSTİN AMBARGOSU

Batılı ülkelerde Filistin yanlısı göstericilere baskı her geçen gün artarken son olarak Oscar ödüllü aktris Susan Sarandon ve bir diğer ünlü yıldır Melissa Barrere'nin başına gelenler ise Batı'nın ikiyüzlülüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

FİLİSTİN MİTİNGİNE KATILDIĞI İÇİN AJANSTAN ATILDI

Oscar ödüllü ve dünyaca ünlü aktris Susan Sarandon, soykırımcı İsrail'e karşı Filistinlileri savunduğu için Hollywood tarafından resmen ambargo altına alındı. Geçtiğimiz hafta Filistin yanlısı bir mitingde yaptığı konuşma dolayısıyla United Talent Agency tarafından işten çıkarıldı. Ajans sözcüsü Richard Siklos ise beş kez Oscara adayı olan ve bir defa da Oscar'ı kazanan dünyaca ünlü yıldız Suzan Sarandon'u artık temsil etmediklerini doğrularken konu hakkında başka bir bilgi vermeyi reddetti.

Sarandon, geçtiğimiz hafta New York City'deki bitr mitinge katılmış ve yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

Şu anda birçok insan korkuyor, bu zamanda Yahudi olmaktan korkuyor ve ülkede Müslüman gibi hissetmenin nasıl bir şey olduğunu sıklıkla şiddete maruz kalma açısından deneyimliyorlar.

OSCARLI YILDIZ SOSYAL ANTİSEMİTİST İLAN EDİLDİ

Sarandon Filistin mitinginde yaptığı konuşmanın ardından resmen sosyal medyada linç edildi. New York Post gazetesi Sarandon'un "Yahudi karşıtı rant" için böyle açıklamalar yaptığını iddia etti. Halbuki Sarandon, mitingde yaptığı konuşmada İsrail'i eleştirmenin antisemitik olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söylemiş antisemitizmin İsrail aleyhinde konuşmakla karşılaştırılmaması gerektiğini velirtmiş ve "Ben antisemitizme karşıyım, ben İslamofobiye karşıyım." demişti.

MELISSA BARRERE DE ROLÜNÜ KAYBETTİ

Meksikalı ünlü aktris Melissa Barrere ise kişisel Instagram hesabından yaptığı paylaşımlar dolayısıyla "Çığlık" filmindeki rolünü kaybetti. Spyglass Media Group, Barrera'yı Instagram'dan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında yaptığı yorumlar dolayısıyla kadrodan çıkardı.

Spyglass'tan salı günü yapılan açıklamada "Antisemitizme veya soykırıma, etnik temizliğe, Holokost çarpıtmasına veya açıkça nefret söylemi çizgisini aşan herhangi bir şeye yanlış göndermeler de dahil olmak üzere her türlü nefretin kışkırtılmasına karşı toleransımız sıfır." ifadeleri kullanıldı. Barrera'nın temsilcileri ise konu hakkında herhangi bir yorum yapmadı.

"İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜĞÜ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Barrera, konu ile ilgili kişisel Instagram hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Her şeyden önce Antisemitizmi ve İslamofobiyi lanetliyorum. Herhangi bir insan grubuna karşı her türlü nefret ve önyargıyı kınıyorum.

Bir Latin ve gururlu bir Meksikalı olarak bana sesimi duyurma ayrıcalığı sağlayan bir platforma sahip olmanın sorumluluğunu hissediyorum ve bu nedenle bu platformu önemsediğim konular hakkında farkındalık yaratmak ve ihtiyacı olanlara sesimi duyurmak için kullanmaya çalışıyorum.

Din, ırk, etnik köken, cinsiyet, cinsel yönelim veya sosyo-ekonomik statüden bağımsız olarak bu dünyadaki her insan eşit insan haklarını, saygınlığı ve elbette özgürlüğü hak ediyor.

Bir grup insanın kendi liderleri olmadığına ve hiçbir yönetim organının eleştirinin üzerinde olmaması gerektiğine inanıyorum.

Her gün daha fazla ölüm olmaması, daha fazla şiddet olmaması ve barış içinde bir arada yaşamak için dua ediyorum. En çok ihtiyacı olanlar için konuşmaya devam edeceğim; barış ve güvenlik, insan hakları ve özgürlüğü savunmaya devam edeceğim.

Sessizlik benim için bir seçenek değil.

JENNA ORTEGA'DAN MELLISSA RESTİ

Barrare'nin uğradığı ambargonun ardından rol arkadaşı Jenna Ortega'dan Hollywood'a tepki gösterdi. Geçtiğimiz yıl tüm dünyayı kasıp kavuran dizi Wednesday'in yıldızı Jenna Ortega, seride yer almayacağını duyurdu ve kontratını sonlandırdı.

Yabancı kaynaklar Jenna Ortega'nın filmden ayrılmasının Melissa Barrere ile ilgisi olmadığını iddia ederken Ortega'nın ise Filistinli çocuklar için bağış kampanyasına katıldığı ve yaklaşık 40 milyon takipçili Instagram hesabının biyografisinde Gazzeli çocuklar için bağış linki eklediği görüldü.