CANLI TAKİP | Gazze'deki soykırımda 50. gün! İşgal ordusu ateşkesi ihlal etti: İsrail ve Hamas arasında rehine takası

Katil İsrail güçleri 7 Ekim'den bu yana Gazze'de adeta katliam yapıyor. Birçok masunun canına kıyan İsrail, Hamas ile rehine takası ve ateşkes konusunda anlaştı. Anlaşma öncesinde ise gece boyunca sivilleri bombardımana tuttu. İnsanlık arayışının sürdüğü Gazze'de ateşkes bugün saat 08.00 itibarıyla devreye girdi. Saat 17.00 itibariyle başlayan esir takasında Hamas'ın bıraktığı 13 İsrailli Mısır'a teslim edildi. Terör devleti İsrail de ilerleyen saatlerde 39 Filistinliyi serbest bıraktı.

Giriş Tarihi 22 Kasım 2023, 09:01 Güncelleme 25 Kasım 2023, 04:13
CANLI TAKİP | Gazze’deki soykırımda 50. gün! İşgal ordusu ateşkesi ihlal etti: İsrail ve Hamas arasında rehine takası

İÇİNDEKİLER

Soykırımcı İsrail, abluka altına aldığı Gazze'de 50 gündür katliam yapıyor. Batı'nın gölgesi altında soykırım yapan İsrail, El-Kassam Tugaylarının gizlendiğini iddia ederek sivilleri hedef alıyor.

Hamas ile soykırımcı İsrail ateşkes konusunda anlaşmaya varırken siyonist yönetim, ateşkese saatler kala ise sivillere bomba yağdırmaya devam etti.

ATEŞKES RESMEN BAŞLADI
İsrail ve Hamas, Gazze'de dört günlük ateşkes ve bölgede tutulan 50 esirin serbest bırakılması yönünde Katar'ın arabuluculuğunda anlaşmaya vardı.
Anlaşma kapsamında İsrail hapishanelerinde tutulan yaklaşık 150 Filistinli kadın ve çocuk serbest bırakılacak.

Gazze'de insani ateşkes bugün saat 08.00 itibarıyla başladı. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ateşkesin 4 gün boyunca devam edeceğini aktardı.

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Ateşkes Cuma sabahı yerel saatle sabah 07.00'de (TSİ 08.00) başlayacak." denildi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, başkent Doha'da düzenlediği basın toplantısında, Hamas ile İsrail arasında mutabakat sağlanan insani ara süreci ve salıverilecek esirlere ilişkin bilgi verdi. Ensari, varılan mutabakat çerçevesinde çatışmalara insani aranın cuma günü yerel saatle 07.00'de (TSİ 08.00) başlayacağını ve ilk esir takasının aynı gün 16.00 (TSİ 17.00) sularında gerçekleşeceğini söyledi.

ESİR TAKASI: İLK ADIMI HAMAS ATTI
Saat 17.00 itibariyle başlayan esir takasında Hamas'ın bıraktığı 13 İsrailli Mısır'a teslim edildi. Tayland Başbakanı Srettha Thavisin de Hamas'ın elindeki 12 Taylandlı esirin serbest bırakıldığını açıkladı.

İSRAİL'İ FİLİSTİNLİLERİ SERBEST BIRAKTI
İlerleyen saaatlerde de terör devleti İsrail, 39 Filistinliyi serbest bıraktı. Katar Dışişleri Bakanlığı, İsrail cezaevlerinde tutuklu 39 kadın ve çocuğun serbest bırakılmasını doğruladı.

Yüzlerce Filistinli serbest bırakılan esirleri karşılamak için Filistin ve Hamas bayraklarıyla Batı Şeria'nın Betunya Beldesi'ne toplandı.

İsrail askerleri, Betunya'da toplanan Filistinlilere yoğun şekilde göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

SES BOMBASI VE GÖZ YAŞARTICI GAZ ATTILAR
Filistinliler ise zaman zaman İsrail güçlerine havai fişek fırlatarak tekbir getirdi.

Olaylardan kısa süre sonra da serbest bırakılan Filistinli esirleri taşıyan otobüsler Betunya'ya ulaştı.

İsrail askerleri, otobüslerin etrafında toplanan Filistinlileri bir kez daha ses bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahale ederek dağıtmaya çalıştı.

Esirleri taşıyan otobüsler belde merkezine doğru hareket etmeye çalışırken, İsrail askerleri bölgedeki Filistinlilere karşı zaman zaman müdahaleye devam ediyor.

İSRAİL SERBEST BIRAKILACAK FİLİSTİNLİ'Yİ TUTUKLAYARAK YASAK GETİRDİ
İsrail polisi, Doğu Kudüs'te yaşayan ve bu akşam serbest bırakılması beklenen Filistinlilerin basına açıklama yapmasını yasakladı.

Ayrıca serbest kalacak tutuklunun evinde toplantı yapılmasına da izin verilmeyecek. Buna ek olarak serbest bırakılan Filistinli tutuklular ve ailelerinin kutlama için tatlı dağıtmamaları istendi.




KASSAM TUGAYLARI: İSRAİLLİ ESİRLER ULUSLARARASI KIZILHAÇ KOMİTESİNE TESLİM EDİLDİ
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın elinde bulunan İsrailli esirlerden bir kısmının Mısır'a nakledildiği ve İsrail'e teslim edilmek üzere Uluslararası Kızılhaç Komitesine teslim edildiği bildirildi.

Kassam Tugayları'nın Telegram hesabından İsrailli esirlerin serbest bırakılmasına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Kassam Tugayları, işgalcilerin esirlerini Uluslararası Kızılhaç Komitesine teslimini tamamladı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Hamas ile İsrail'in uzlaştığı "çatışmalara insani ara verilmesi mutabakatı" kapsamında bugün serbest bırakılan esirlerin, İsrail'e teslim edilmek üzere Mısır tarafına teslim edildiği kaydedildi.



"HAMAS, DÜŞMAN UYDUĞU SÜRECE, UZLAŞMAYA UYACAKTIR"

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail uyduğu sürece direniş güçlerinin de çatışmalara insani ara verilmesini öngören uzlaşmaya uyacağını belirtti.

Heniyye, "İşgalci, vahşi saldırılarının üzerinden yaklaşık 50 gün geçtikten sonra ve halkımızın direnişi karşısında, direniş güçlerinin şartlarını kabul etmek zorunda kaldı" dedi.

İSRAİL ESİR LİSTESİNİ ALDI
İsrail yönetimi, Gazze'de İsrail ile Hamas arasında çatışmalara insani ara süreci kapsamında serbest bırakılması beklenen İsrailli esirlerin listesini teslim aldığını duyurdu.

İsrail Başbakanlığından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

İsrail, Gazze Şeridi'nde serbest bırakılacak İsrailli esirlerin isimlerinin yer aldığı ilk listeyi teslim aldığını doğruladı.

Açıklamada, İsrail makamlarının listenin ayrıntılarını incelediği ve esirlerin aileleriyle iletişime geçerek onları bilgilendirdiği aktarıldı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, esirlerin lojistiğini sağlayacak. Uluslararası Kızılhaç Komitesi, "kendilerinin müzakerelere taraf olmadığını ancak tarafların uzlaştığı insani anlaşmalarda tarafsız aracı olarak uygulanması için rol alabileceklerini" açıkladı. Komite, planların rotası, kaç kişi veya diğer detaylar konusunda söz sahibi olmadığı ancak uygulama aşamasını üstlendiğini aktardı.

İsrail ordu radyosunun aktardığına göre, Mısır'da bekleyecek İsrailli yetkililerin esirleri teslim almasının ardından İsrail topraklarına ulaştıracağı, burada belirlenen hastanede kimlik, sağlık ve diğer kontrollerinin yapılacağı aktarıldı. Serbest bırakılan İsrailli esirlerin hastanede denetimde tutulacağı paylaşıldı.

İsrail hükümeti basın ofisi, Gazze Şeridi'nden İsrailli esirlerin çıkarılmasına ilişkin gelişmeleri kurduğu merkezden anlık aktaracağını duyurdu.

İsrailli esirlerin kontrollerinin tamamlanmasıyla serbest bırakılacak Filistinli kadın ve çocuk tutukluların işgal altındaki Batı Şeria'daki Ofer Askeri Hapishanesi'nde toplanacağı belirtildi.

Birinci gün serbest bırakılacak, sayısı ve kimlikleri henüz açıklanmayan Filistinli esirlerin, Ofer Hapishanesi yakınlarındaki Beytunya kontrol noktasına getirileceği ve burada Filistinli yetkililere teslim edileceği paylaşıldı.

"TÜM ASKERİ GÜCÜMÜZLE SAVAŞA DEVAM EDECEĞİZ"
Savunma Bakanlığı ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İtalyan mevkidaşı Guido Crosetto ile Tel Aviv'deki Bakanlık binasında gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Gazze'de varılan uzlaşmaya ilişkin konuştu.

Gallant, "Kısa bir insani ara olacak sonrasında tüm askeri gücümüzle savaşa devam edeceğiz. Hamas'ın yok edilmesi ve esirlerin serbest bırakılması hedefini gerçekleştirinceye kadar durmayacağız. Hamas'ın elinde 240 esir var ve bu, kabul edebileceğimiz ve hoş görebileceğimiz bir şey değil." ifadelerini kullandı.

"7 EKİM ÖNCESİNE DÖNEMEYİZ"
Lübnan sınırında açılan cepheye ilişkin Gallant, şunları kaydetti:

"Savaşmakta bir çıkarımız yok ancak düşmanlarımızı caydırmamız gerekiyor. 7 Ekim öncesine dönemeyiz. Hamas tarafından vahşi bir saldırıya uğradık sonra da Hizbullah'ın saldırısı geldi. Vatandaşlarımıza yönelik tehditlere tolerans göstermeyeceğiz."

ABD Başkanı Joe Biden, düzenlediği basın toplantısında, söz konusu esir takası ve insani ara için bir dizi temaslar yürüttüklerine işaret ederek bu süreçteki rollerinden dolayı Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya teşekkür etti.

İnsani aranın ilk günündeki esir takaslarını olumlu bulduğunu ve her şeyin yolunda gittiğini kaydeden Biden, sonraki günlerde onlarca esirin daha serbest bırakılmasını beklediklerini söyledi.

Biden, ABD vatandaşlarının da serbest bırakılması için çalıştıklarını vurgulayarak, bunun için Katar, Mısır ve İsrail liderleriyle temas halinde olduğunu belirtti.

İNSANİ ARA GAZZE'YE İNSANİ YARDIMLAR İÇİN FIRSAT
Başkan Biden, çatışmalara insani ara verilmesinin Gazze'deki sivillerin ihtiyaç duyduğu gıda, ilaç, su ve yakıtın ulaştırılması için fırsat olduğunu dile getirdi.

Biden, ABD'nin Orta Doğu İnsani Meselelerden Sorumlu Özel Temsilcisi David Satterfield ile insani yardımlarla ilgili görüştüğünü ve gelişmeleri yakından takip ettiğini vurguladı.

BİDEN'DAN İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VURGUSU
Orta Doğu'daki bu şiddet döngüsünün sonlandırılması gerektiğini söyleyen Biden, "İsraillilerin ve Filistinlilerin eşit ölçüde özgürlük ve onurla yan yana yaşayabilecekleri iki devletli çözümü sürdürme kararlılığımızı yenilememiz gerekiyor." diye konuştu.

Biden ayrıca, İsrail'in saldırılarının ne kadar süreceğini bilmediğine, Netanyahu'yu Gazze Şeridi'nde "sivil kayıpların azaltılmasına odaklanması konusunda cesaretlendirdiğini" belirtti.

İsrail'in işgali altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinli mahkumların da Ofer Hastanesi'nden Doğu Kudüs'teki evlerine gönderileceği aktarıldı.

İsrail'de Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı Itamar Ben-Gvir, Filistinli tutukluların serbest bırakılmasının bir nümayişe dönüşmesine karşı önlem alınması için tüm talimatları verdiğini söyledi.

FİLİSTİNLİLER EVLERİNE DÖNMEYE BAŞLADI
Gazeteci Ayman el-Jadi, 4 günlük geçici ateşkesin başlamasının ardından Filistinli ailelerin evlerine dönmeye başladığını gösteren görüntüleri paylaştı.

KATİL İSRAİL'İN KATLETTİĞİ SİVİLLERİN SAYISI 15 BİN OLDU
Gazze'deki hükümet, İsrail saldırılarında ölenlerin sayısının 15 bine yükseldiğini ifade etti.

Takvim.com.tr bölgede yaşananları dakika dakika aktarıyor:

03:15 GAZZE'DE İNSANİ ARANIN BAŞLAMASIYLA ARDINDAN İLK KEZ KUZEYE YARDIM MALZEMESİ ULAŞTI
İsrail ve Hamas arasındaki uzlaşıyla Gazze'de başlayan 4 günlük insani ara kapsamında 49 günün ardından ilk kez Gazze Şeridi'nin kuzeyine 3 tır insani yardım malzemesi geldi.

01:56 İSRAİL, GAZZE'DEN BUGÜN SERBEST BIRAKILMASI PLANLANAN İKİNCİ GRUP ESİRLERİN İSİM LİSTESİNİ ALDI

İsrail, Hamas ile esir takası kapsamında Gazze Şeridi'nden serbest bırakılması planlanan esirlerden ikinci grubun isim listesini aldı.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde, Gazze Şeridi'nden bugün serbest bırakılması planlanan ikinci grup esirlerin adlarının yer aldığı listenin İsrail makamlarına ulaştığı bildirildi.

Kadın ve çocuklardan oluşan 13 İsrailli esirin bugün serbest bırakılmasının planlandığı belirtilen haberde, ikinci grupta daha fazla sayıda çocuğun yer almasının beklendiği ifade edildi.


24 Kasım tarihinde yaşananlar...

20.47 Avrupa Birliği: (İsrail'in Gazze'deki saldırılarında) Başta binlerce çocuk ve kadın olmak üzere çok sayıda sivilin ölmesinden esef duyuyoruz.

20.42 İngiliz Bakan Cameron: "Filistin halkının uzun vadeli güvenliği sağlanmadıkça, İsrail güvende olmayacak"

19.19 Terör devleti İsrail, esir değişimi kapsamında 39 Filistinliyi serbest bıraktı.

19.02 Hamas'ın serbest bıraktığı 13 İsrailli esir, Mısır'da İsrailli istihbarat yetkilileriyle buluştu

18.53 Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın elinde bulunan İsrailli esirlerden bir kısmının Mısır'a nakledildiği ve İsrail'e teslim edilmek üzere Uluslararası Kızılhaç Komitesine teslim edildiği bildirildi.

18.00 İsrail devlet televizyonu KAN: Hamas'ın serbest bıraktığı 13 İsrailli esir Mısır tarafına teslim edildi

17.38 Kızılhaç teslim aldığı 13 İsrailliyi Refah Kapısı'na götürüyor.



17.25
Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, Hamas'ın elindeki 12 Taylandlı esirin serbest bırakıldığını açıkladı

17.00 Gözler esir takası için Ofer Cezaevi önü ve Fefah Sınır Kapısı'na çevrildi.

15.58 HANİYE: İSRAİL YERİNE GETİRDİĞİ SÜRECE ANLAŞMAYA BAĞLIYIZ

Hamas lideri İsmail Haniye, İsrail yükümlülüklerini yerine getirdiği sürece ateşkes ve rehine takası anlaşmasına bağlı kalacaklarını söyledi.

Hamas'ın siyasi büro şefi Haniye, dört günlük geçici ateşkesin başından bu yana ilk kez açıklama yaptı.

HAMAS'TAN YENİ TEKLİF

14.32
Hamas, "İsrail elindeki bütün Filistinli esirleri serbest bırakırsa biz de elimizdeki İsrailli esir askerleri serbest bırakmaya hazırız." açıklamasında bulundu.



13.46 İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentinde geçen hafta İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan bir Filistinli yaşamını yitirdi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, 17 Kasım'da İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan 27 yaşındaki Amir Nizar Hayrallah hayatını kaybetti.

Hayrallah, İsrail güçlerinin Tulkerim Mülteci Kampı'na insansız hava araçları (İHA) ile saldırı düzenlediği baskın sırasında yaralanmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 231'e, yaralananların sayısı ise yaklaşık 2 bin 900'e yükseldi.


11.43 İsrail ordusunun, çatışmalara insani ara verilen Gazze Şeridi'nde bölgenin güneyinden kuzeyine dönmeye çalışan Filistinlilere ateş açması sonucu 1 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinden, Gazze kentine ve kuzey bölgelerine dönmeye çalışan yerinden edilmiş Filistinlilere ateş açtı.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 1 kişi öldü, çoğu ayağından olmak üzere çok sayıda kişi de yaralandı.

Yaralıların ambulanslarla Gazze Şeridi'nin güneyi ile kuzeyini ayıran Gazze kenti çevresindeki Şehitler Kavşağı'ndan Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne götürüldüğünü bildirdi.

10.19 İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde yerel saatle sabah 07.00'de devreye giren çatışmalara insani ara verilmesi için "savaş hattına uygun operasyonel hazırlıkların" tamamlandığı ifade edildi.

Şifa Hastanesi çevresinde "tünel rota ve çıkışları" olduğunu öne sürdüğü yerleri yok ettiğini açıklayan Katil İsrail ordusu, insani ara başlangıcına kadar dün ve gece boyunca Gazze Şeridi'ni kara, hava ve denizden bombardımana tuttuğunu bildirdi.

10.11 Aljazeera bugün serbest bırakılması beklenen 39 Filistinlinin isimlerini içeren listenin Filistin yönetimine ulaştığını duyurdu.

10.00 İsrail ateşkesin başlamasından sonra Gazze'ye attığı tehdit bildirilerinde 'Savaş henüz bitmedi. Güneyden Kuzey'e gitmeyi düşünmeyin' ifadelerini kullandı.

09:00 Aljazeera 3 yardım TIR'ının Refah sınır kapısından içeri girdiğini bunlardan ikisinin yakıt, birinin ise gaz taşıdığını bildirdi.

08:00 İsrail'in Gazze'ye saldırılarını 4 günlüğüne durdurması beklenen insani ara başladı. İnsani aranın başlamasından dakikalar öncesinde, Gazze Şeridi'ne en yakın İsrail şehri Sderot'un açıklarında silahlı çatışma, şiddetli patlama seslerinin sürdüğü gözlendi. Gazze Şeridi'nden İsrail yönüne roketler atıldı ve bölgede saldırı sirenleri çaldı.

07:34 Filistin resmi haber ajansı: Gazze'deki Endonezya Hastanesine baskın düzenleyen İsrail askerleri yaralı bir kadını öldürdü

06:36 Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinde İsrail askeri araçlarını ve askerlerini hedef aldıklarını açıkladı.

04:02 İsrail savaş uçakları, Gazze'nin bir çok noktasını yasaklı fosfor bombalarıyla vuruyor.

Kassam Tugayları ile Kudüs Seriyyeleri, Telegram hesaplarından yaptıkları açıklamalarda, İsrail güçlerine karşı yürüttükleri direniş faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

Kudüs Seriyyeleri'nin açıklamasında, savaşçılarının, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ilerlemeye çalışan İsrail askerleriyle çatıştığı ve RPG roketleriyle iki askeri aracı hedef aldığı belirtildi.

Açıklamada, savaşçıların, ilerleme ekseninde Gazze'nin güneybatısındaki Netzarim Yahudi yerleşim birimindeki askeri toplulukları ve İsrail askerlerini çok sayıda 60 mm havan topuyla hedef aldığı ifade edildi.




02:42 GAZZE'DEKİ ENDONEZYA HASTANESİ İSRAİL ORDUSUNUN ŞİDDETLİ BOMBARDIMANINA MARUZ KALIYOR
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesinin İsrail ordusunun "şiddetli bombardımanına" maruz kaldığını, 200 yaralının ve sağlık personelinin hayatından endişe duyulduğunu bildirdi.

00:05 100 TÜRK VATANDAŞI VE AİLE YAKINI GAZZE'DEN MISIR'A GEÇTİ
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 100 Türk vatandaşı ve aile yakını Gazze'deki Refah sınır kapısından Mısır'a geçti. Vatandaşların bugün İstanbul'a gelmeleri beklenirken çok sayıda daha Türk vatandaşının Gazze'den tahliye edilmesi öngörülüyor.



00:00 İSRAİL ORDUSU, GAZZE'DEKİ ENDONEZYA HASTANESİ'NİN ANA JENERATÖRÜNÜ VURDU
İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'nin ana jeneratörünü vurduğu, tüm bölümlerde elektriklerin kesildiği belirtildi.

00:07 İsrail ordusu, Gazze'de Hamas'la varılan ve çatışmalara insani ara verilmesini öngören uzlaşının genel hatlarının "nihai" olmadığını ve bunlar üzerinde değişiklik yapılabileceğini belirtti.

Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, Gazze'de Hamas'ın serbest bırakacağı kadın ve çocukların isimlerinin bulunduğu bir ön liste aldıklarını kaydetti.

Hamas'ın, uzlaşmayı ve çatışmalara verilen insani arayı istismar ederek "asılsız haberler yayacağını ve psikolojik savaş yürüteceğini" iddia eden Hagari, ordunun esir takası uzlaşısını tamamlamak ve Gazze'deki savaşın bir sonraki aşamasına hazırlanmak için çalıştığını söyledi.

Uzlaşının genel hatlarının, nihai olmayıp üzerinde değişiklik yapılabileceğini kaydeden Hagari, "Hamas'la yapılacak esir takası, tüm esirlerin geri dönüşünün başlangıcı olacak. Sonrasında İsrail ordusu, (Gazze'de) savaşa devam edecek." dedi.


23 KASIM TARİHİNDE YAŞANANLAR

21.30 Filistin resmi haber ajansı: İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde zorla yerinden edilenlerin sığındığı BM'ye ait bir okula saldırı düzenleyerek 27 kişiyi öldürdü.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda yerlerinden edilmiş yüzlerce Filistinlinin barındığı BM'ye ait okula hava saldırısı düzenledi.

Saldırıda 27 kişi öldü, en az 93 kişi yaralandı.

Saldırıda hedef alınan okulun Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) bağlı Ebu Hüseyin Okulu olduğu bildirildi.

20.56 Gazze'deki hükümet: İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 322 kişi artarak 6 bin 150'den fazlası çocuk olmak üzere 14 bin 854'e yükseldi

18.12 İsrail yönetimi, Gazze'de İsrail ile Hamas arasında çatışmalara insani ara süreci kapsamında serbest bırakılması beklenen İsrailli esirlerin listesini teslim aldığını duyurdu. İsrail'e göre, Gazze'de Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

17.15 KATAR: GAZZE'DE ATEŞKES BAŞLIYOR

Katar Gazze'de yarın Türkiye saati ile sabah 08.00'de 4 günlük bir ateşkes başlayacağını duyurdu. Katar 13 İsrailli rehinenin yarın saat 17.00'de serbest bırakılacağını belirtti.

NETANYAHU "MECBURUZ" DEDİ

16.38 İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile yaptığı görüşmede "rehinelerini çıkarmayı" umduğunu söyledi. Ateşkes/rehine anlaşmasında gecikmeler yaşanırken Netanyahu konuyla ilgili 'Rehinelerimizi çıkarmayı umuyoruz; bunun bazı zorlukları var ama mecburuz, bu ilk dilimi çıkarmayı umuyoruz ve sonra herkesi çıkarmaya kararlıyız.' dedi.

16.16 Hamas, İsrail güçlerinin Gazze'deki Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye'yi alıkoymasını kınayarak, Uluslararası Kızılhaç Komitesine, Ebu Silmiyye'nin serbest bırakılması için çalışması çağrısında bulundu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Ebu Silmiyye'yi alıkoymasının "alçak ve aşağılık bir eylem" ve sağlık personelini koruyan uluslararası sözleşmelerin açık ihlali olduğu belirtildi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve uluslararası kuruluşlara, Ebu Silmiyye'nin serbest bırakılması için çalışmaları çağrısı yapılan açıklamada, "Gazze'deki Şifa Hastanesinin tahliyesi için orada bulunan Hastane Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye ve bir grup sağlık personelinin işgalci İsrail tarafından alıkonulmasını şiddetle kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

15.41 İsrail'in kuzeyindeki Celile, Şlomi şehirlerinde sirenler çalıyor.

15.10 İsrail'in Gazze şehrinin Şeyh Rıdvan mahallesindeki bir evi bombalaması sonucu en az 10 kişi hayatını kaybetti onlarca kişi ise yaralandı.

13.05 Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra, Gazze Sağlık Bakanlığı'nın yaralıların ve sağlık personelinin tahliyesi konusunda Dünya Sağlık Örgütü ile koordinasyonu durdurma kararı aldığını bildirdi.

Eşref el Kudra, Şifa Hastanesi müdürü ve diğer doktorların tutuklanmasının ardından açıklama yaptı ve sağlık personelinin tutuklanmasının İsrail ve BM tarafından yapıldığını belirterek İsrail güçlerinin sağlık personeli ve hastalara şiddet uyguladığını da belirtti.

12.58 Hizbullah: İslami Direniş, Al-Manara yerleşiminde düşman askerlerinin konuşlandığı bir evi iki füzeyle hedef aldı.

11.26 Kudüs Tugayları: Tandom mermileri ve RPG'lerle iki düşman askeri aracını hedef aldık.

11.09 El Cezire Filistin, işgal ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah'ta füze atmaya devam ettiğini bildirdi.

10.32 İsrail güçleri, Gazze'deki Şifa Hastanesinin Müdürünü alıkoydu.

10.15 İsrail ordusunun Lübnan'ın sınır kasabaları Şihin ve El Jebin çevresini bombaladığına dair haberler alıyoruz; Hizbullah ise İsrail'deki Sasa'a bölgesine füze fırlatıldığını duyurdu.

Çarşamba günü Hizbullah, İsrail'in güney Lübnan'daki bir eve düzenlediği baskında öldürülen partinin parlamento bloğu başkanı milletvekili Muhammed Raad'ın da aralarında bulunduğu beş savaşçısının öldüğünü duyurdu.

ENDONEZYA HASTANESİ'NE TEHDİT

10.10 Gazze Sağlık Bakanlığı genel müdürü El Cezire'ye kuşatma altındaki tıbbi tesiste gömemeyecekleri 65 ceset bulunduğunu söyledi.

Münir el-Bursh, dün yaklaşık 450 hastanın tahliye edilmesinin ardından Endonezya Hastanesinde yaklaşık 200 hastanın kaldığını, her ambulansın aynı anda en fazla yedi kişiyi taşıdığını belirttii.

10.02 Gazze Sağlık Bakanı Münir el-Bursh soykırımcı İsrail'in Endonezya Hastanesinin 4 saat içinde boşaltılmasını emrettiğini duyurdu.

09.35 Soykırımcı İsrail'in Gazze'nin merkezindeki Nuseyrat mülteci kampındaki bir evi hedef alan bombalamasında en az beş kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Terör devleti son birkaç gün içinde ikinci kez mülteci kampına saldırdı. Çarşamba günü İsrail saldırısında onlarca Filistinli öldürüldü.

08.16 Katil İsrail, gece boyunca saldırılarını sürdürdü. Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus bölgesine akşam saatlerinden itibaren yoğun saldırılar yapılırken, Beni Suheyla semtinde sivillerin yaşadığı 3 konuta düzenlenen hava saldırılarında bir kişi hayatını kaybetti, yaralanan bir çocuk Nasır Hastanesine kaldırıldı.

Yoğun bombardımandan dolayı bölgeye sivil savunma, arama-kurtarma ekiplerinin ulaşımında sıkıntı yaşandığı, harap olan 3 evin enkazında onlarca kişinin bulunduğu belirtildi.

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiye, Beyt Hanun ve Cibaliya bölgelerindeki yerleşim yerlerine düzenlenen hava bombardımanlarında onlarca kişinin öldüğü ve yaralıların olduğu ifade edildi.

Yerleşim yerlerinin savaş uçaklarının yanı sıra topçu atışlarıyla da gece boyunca vurulduğu, İsrail askerleri tarafından hareket eden her şeye ateş edildiği belirtildi.

Gazze'nin orta kesimindeki Deyr Belah bölgesinde Ebu er-Rus ve el-Kürd ailelerinin evlerine düzenlenen hava bombardımanında 7 kişi hayatını kaybetti.

Yine kentin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda bir apartman dairesinin roketle vurulduğu, ölen ve yaralananların olduğu ifade edildi.

Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde de sivillere ait evlerin İsrail uçakları tarafından hedef alındığı kaydedildi.

Mısır sınırına paralel Refah kentinde bulunan Kuveyt Hastanesi yakınındaki hayır cemiyetine yönelik hava saldırısında da hayatını kaybedenler ve yaralananlar oldu.


REHİN TAKASI ERTELENDİ
02.59
Rehine takasının ne zaman gerçekleşeceğine dair ise İsrail tarafından ilk açıklanan tarih değiştirildi.

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, rehine takasının cuma gününden önce gerçekleşmeyeceği belirtildi. Takasın varılan anlaşmaya uygun olarak yapılacağı ifade edildi.

22 KASIM TARİHİNDE YAŞANANLAR
20.30 Gazze'deki hükümet: İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 404 kişi artarak 6 binden fazlası çocuk olmak üzere toplam 14 bin 532'ye yükseldi

GÜNDE 115 ÇOCUK KATLEDİLİYOR

18.30 BM, Gazze'de 46 günde 5 bin 300 çocuğun öldürüldüğünü, bunun günde 115 çocuğa karşılık geldiğini belirterek, "Gazze çocuklar için dünyanın en tehlikeli yeri" açıklamasını yaptı.

15.11 El Cezire muhabiri Wael el-Dahdouh, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bir toplu mezarın görüntülerini paylaştı. Toplu mezara gömülen 100'den fazla kişiye ait cesetlerin soykırımcı İsrail'in Şifa Hastanesi ve Beyt Hanun Hastanesi'nde gözaltına alınna Fİlistinliler olduğu bildiriliyor.

14.50 Hamas, İsrail ile çatışmalara insani ara verilmesi için sağlanan uzlaşının yarın saat 10.00'da yürürlüğe gireceğini açıkladı

12.59 İsrail topçu bombardımanı Lübnan'ın güneyindeki orta kesimdeki Aitaroun kasabasını hedef alıyor.

10.28 Filistin İslami Cihad Hareketi Gazze'de ateşkes hakkında "Tüm tutsaklarımız işgal hapishanelerinden kurtarılmadıkça, düşmanımızın sivil olmayan tutsakları özgürlüğe kavuşamayacaktır." açıklamasını yaptı.

08.56 İsrail bombardımanı ateşkese saatler kala Gazze'de bombardımana devam ediyor. Soykırımcı İsrail, son olarak Gazze'nin doğusundaki Zarqa bölgesinde bir evi hedef aldı.

06:56 Katar yönetimi, "İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara verilecek insani aranın" ne zaman başlayacağının 24 saat içinde duyurulacağını açıkladı. Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "insani ara" detayına dikkat çekilirken ateşkes için Mısır, Amerika Birleşik Devletleri ve Katar'ın arabulucu olarak gösterdiği çabanın başarıya ulaştığı kaydedildi.

Katar Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Katar yönetimince, "İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara verilecek insani aranın" ne zaman başlayacağının 24 saat içinde duyurulacağını belirtti.

Çatışmalara verilecek insani aranın 4 gün olacağı ve bu sürenin uzatılma ihtimalinin de olduğu aktarılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde tutulan sivillerden oluşan kadın ve çocuk 50 kişinin serbest bırakılmasına karşılık İsrail hapishanelerinden de bazı sivillerin serbest bırakılacağı ifade edildi.

Anlaşmaya göre, Gazze'ye yakıt da dahil olmak üzere insani yardım tırlarının girişi sağlanacak.

Katar'ın gerilimin azaltılması, kan dökülmesinin durdurulması ve sivillerin korunmasına yönelik süren diplomatik çabaları sürdüreceği vurgulanan açıklamada, Mısır ve ABD'nin anlaşmaya varılması yönünde gösterdikleri çabadan dolayı takdirle karşılandığı kaydedildi.

06:18 Ateşkes anlaşmasının detayları duyuruldu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Katar ve Mısır'ın ara buluculuğundaki uzun müzakere süreci sonunda İsrail ile geçici ateşkes anlaşmasına varıldığı belirtildi.

Anlaşmaya göre, "50 İsrailli esire karşılık İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest bırakılacağı", bunların her iki taraftan 19 yaş altı kadın ve çocuklardan oluşacağı belirtildi.

Anlaşmaya göre, ateşkesin 4 gün süreceği ve insani yardım malzemesi ve yakıt taşıyan yüzlerce tırın Gazze Şeridi'ne gireceği, kuzey ve güneyi fark etmeksizin Gazze Şeridi'nin istisnasız her bölgesine yakıt ve yardım malzemesi taşınacağı ifade edildi.

Ayrıca ateşkes sürecinde Gazze Şeridi'nin güneyindeki hava trafiğinin tüm gün, kuzeyinde ise 10.00 ile 16.00 saatleri arasında günlük 6 saat durdurulacağı ifade edilen açıklamada, İsrail güçlerinin tüm Gazze Şeridi'nde kimseyi alıkoymama ve kimseye saldırmama esasına bağlı kalacağı kaydedildi.

Açıklamada, kuzeyden güneye Salahaddin Yolu boyunca insanların hareket özgürlüğünün güvenceye alınacağı vurgulandı.

İsrail'e göre, Gazze Şeridi'nde Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

05:21 Hamas: Bırakacağımız 50 İsrailli esire karşılık 150 Filistinli esir serbest bırakılacak, 4 gün ateşkes olacak ve insani yardım malzemesi taşıyan yüzlerce tır Gazze'ye girecek

04:41 İsrail Resmi Yayın Kuruluşu: İsrail hükümeti, Hamas Hareketiyle esir değişimi anlaşmasını ve geçici ateşkesi kabul etti

02:25 Filistin haber ajansı WAFA: İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine saldırıları sonucu aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 44 kişi hayatını kaybetti.

21 KASIM TARİHİNDE YAŞANANLAR

09.10 Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Gazze Şeridi'nde çatışmalara insani ara verilmesinin uygulanmaya başlama vaktinin, gelecek saatlerde açıklanacağını belirtti.

20.43 İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin kuzeyinde varlığını sürdürürken bazı noktalardan çekildi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde "insani ateşkese" yönelik açıklamaların arttığı zamanda Gazze kentindeki bazı noktalardan geri çekildi.

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun, son iki günde Gazze kentindeki Sabra Mahallesi'nin batısı ile Zeytun Mahallesi'nin batı kesimlerinden 3 kilometreden fazla çekilerek Şifa Hastanesi'ne ulaştığını belirtti.

Tanıklar, ayrıca İsrail ordusunun, Gazze kentinin güneybatısındaki Tel el-Heva ve Er-Rimal mahallelerinden de çekilerek sahil şeridindeki Reşid Caddesi'ne gerilediğini ifade etti.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ise görgü tanıkları, İsrail birliklerinin kuzeydoğudaki Beyt Hanun ve kuzeybatıdaki Beyt Lahiya kentlerindeki açık alanlarda konuşlanmayı sürdürdüğünü aktardı.

Tanıklar, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeydoğusundaki Cibaliya kentinde işgalini sürdürerek Endonezya Hastanesi çevresine ulaştığını ve burada konuşlandıklarını söyledi.

20.00 Gazze'deki hükümet: İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı 828 artarak 14 bin 128 oldu. Ölenlerin 5 bin 840'ı çocuk, 3 bin 920'si kadın

16.45 İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'daki Huwara'da 255 işletmeyi kapattı. Nablus vilayetindeki Ulusal Ekonomi Bakanlığı Genel Müdürü Beşar el-Saifi, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana kasabada yalnızca 45 işletmenin faaliyet göstermesine izin verdiğini belirtti ve "Bu, İsrail yetkilileri tarafından uygulanan ekonomik abluka ve toplu cezalandırma politikasının bir parçası" dedi. El Saifi, ayrıca, İsrail ordusunun Huwara'daki ticari ve endüstriyel işletmeleri kapattığını ve bunun ağır ekonomik kayıplara yol açtığını söyledi.

Karantinaya ek olarak Huwara, İsrailli yerleşimcilerin düzenli saldırılarına da maruz kalıyor.




16.44 Sağlık Bakanı Koca, 50 kişiden oluşan bir hasta listesi hazırladıklarını ve önümüzdeki günlerde Gazze'den üçüncü tahliyenin gerçekleşeceğini bildirdi.

14.55 Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Christian Lindmeier, Gazze'de kuşatma altındaki tıbbi komplekste bakılan 33 erken doğan bebekten ikisinin pazar günkü tahliyeden önce öldüğünü söyledi ve "kendilerine sunulan bakım eksikliği nedeniyle yalnızca o gece öldüler" dedi.

Pazar günü, BM sağlık kurumu 31 bebeğin El Şifa'dan tahliyesine yardım etti; bunların 28'i Pazartesi günü Refah sınırı üzerinden Mısır'a nakledildi. Diğer üçü şu anda aileleriyle birlikte Gazze'nin güneyindeki bir hastanede.

Bu arada BM çocuk kuruluşu UNICEF, Mısır'a tahliye edilen 28 bebekten 20'sinin "refakatsiz" olduğunu açıkladı.

Sözcü James Elder Cenevre'de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yedi anne sekiz bebeğe eşlik etti" dedi ve bebeklerin bir çift ikiz olduğunu da ekledi.

Bebeklerin çoğunun refakatsiz olmasının sebeplerinin farklı olduğunu söyledi. Elder, ebeveynlerin bir kısmının Mısır'a geçemediğini, diğerlerinin ise "yetim" olduğunu belirtti.

14.50 İsrail'in Lübnan sınırı yakınlarında aralarında Al-Mayadeen TV'den iki gazetecinin de bulunduğu üç kişinin ölümüne yol açan saldırısına ilişkin detaylar ortay çıktı.

Al-Mayadeen yöneticisi Ghassan bin Jiddo, "Bu doğrudan bir saldırıydı, şans eseri değildi" dedi ve saldırının İsrail hükümetinin bu ay Al-Mayadeen'in web sitesine erişimi engelleme kararı sonrasında geldiğini belirtti. Jiddo, öldürülen üçüncü kişinin kanala "katkıda bulunan" bir isim olduğunu da belirtti.

13.10 Lübnan devlet haber ajansı, Lübnan'ın İsrail sınırı yakınında düzenlenen roket saldırısında en az iki gazeteci ve bir kişi daha öldürüldüğünü bildirdi. Olayın İsrail sınırına yaklaşık 1,6 kilometre uzaklıktaki Tir Harfa kasabası yakınlarında meydana geldiği belirtildi.

12.27 Lübnan Sivil Savunması: İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Kafr Kila kasabasını hedef alan bombalı saldırısında bir kadın öldü, 2 kişi de yaralandı.

"ŞİFA HASTANESİ HERKES İÇİN MEZARLIK"

12.20 Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el Kudra, soykırımcı İsrail'in defalarca hedef aldığı Şifa Hastanesi'ne ilişkin son durumu anlattı. İşte, Eşref el-Kudra'nın açıklamaları...

Gazze'nin kuzeyindeki hastaneler tamamen hizmet dışı.
Gazze hastanelerinde doluluk oranı yüzde 190'a ulaştı.
İsrail, Şifa Hastanesini bombaladı ve bir kısmını yok etti.
Yaklaşık 120 kişi Endonezya Hastanesi'nden Nasser Hastanesi'ne tahliye edildi.
İsrail ordusu Endonezya Hastanesi'ndekileri ölüm çemberine soktu.
Endonezya Hastanesi'nde hâlâ 400'den fazla yaralının yanı sıra 200 sağlık personeli ve sığınan 2.000'den fazla kişi bulunuyor.
İsrail ordusu hastane çevresinde veya içinde hareket eden herkesi hedef alıyor.
İsrail ordusu halen 700'den fazla kişinin esir tutulduğu Şifa Hastanesi'ni kuşatıyor. İçerisindeki herkes için mezarlık haline geldi.

BATI ŞERİA'DA TUTUKLAMA KAMPANYASI

12.05 İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da gece ve sabah erken saatlerde gerçekleştirdiği son baskınlarda, aralarında eski mahkumların da bulunduğu en az 40 Filistinliyi tutukladı.

Tutuklular ve Eski Tutuklular İşleri Komisyonu ile Filistinli Mahkumlar Derneği'ne göre tutuklamalar Cenin, El Halil, Beytüllahim, Nablus, Ramallah, Kudüs ve Eriha'da gerçekleşti.

İsrail güçleri ayrıca Batı Şeria'nın kuzeyindeki Kabatiya'nın yanı sıra Ramallah'ın Barka kasabasına da baskın düzenleyerek evlere baskın düzenledi ve çok sayıda kişiyi tutukladı. Cenin'in güneybatısındaki Arraba kasabasında düzenlenen baskında ise en az bir kişi yaralandı.

Qiffin'de askerler, yerleşimcilere yönelik silahlı saldırıya karıştığı iddia edilen Filistinlileri aramak amacıyla güvenlik kameralarına el koydu.

12.05 Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Endonezya Hastanesi'ndeki son duurma ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İsrail kuşatması nedeniyle Endonezya'daki hastanede yaklaşık 550 kişinin tedavisi yok.

Endonezya hastanesinin kuşatılması, bazı yaralıların ölümüne yol açtı.

İsrail bombardımanından ölmeyenler de hastaneye ulaşamadığı için kan kaybından ölüyor.

11.45 Hizbullah: "İsrail'in Hadab El Bustan bölgesini hedef aldık ve doğrudan isabet elde ettik."

CİBALİYE KUŞATMA ALTINDA

10.55 İsrail ordusu, Gazze'deki Cebeliye'nin kuşatılmasını tamamladığını ve bir sonraki aşamaya hazır olduğunu açıkladı.

Ordudan yapılan açıklamada, geçtiğimiz gün Jabalia bölgesindeki üç tünel de dahil olmak üzere 250 Hamas hedefine saldırı düzenlendiği ve onlarca Filistinli savaşçının öldürüldüğü belirtildi.

10.20 Gazze'nin kuzeyinde, Kamal Adwan Hastanesi caddesindeki bombardımanın ardından çok sayıda kişi hayatını kaybetti, yaralıların birçoğu ise hala enkaz altında. Olay yerindeki ambulans ekibi, ölen ve yaralananları taşımak için yalnızca iki ambulansın bulunduğunu söyledi. Bir sağlık görevlisi, evlerde 10'dan fazla kişinin yaşadığını, bir evde ise 18'e kadar kişinin yaşadığını söyledi.

09.36 Filistin resmi haber ajansı WAFA: İsrail savaş uçakları Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı bir okulu ve dokuz evi hedef aldı, çok sayıda ölü ve yaralı var

08.50 Hizbullah İsrail'in kuzeyindeki Metulla'da İsrail askerlerinin kullandığı bir evi hedef alan saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Hizbullah, saldırının İsrail'in güney Lübnan'daki sınır köylerindeki evleri hedef almasına misilleme olduğunu söyledi.

Son günlerde Hizbullah, sınırdaki İsrail askeri mevzilerine yönelik saldırıların sayısını artırdı ve günde ortalama 10'a ulaştı.

08.35 Hamas yetkilisi İzzat el-Rişk, müzakerelerin devam ettiğini ve ateşkes ile ilgili ayrıntıların önümüzdeki saatlerde açıklanacacağını söyledi.

Olası bir ateşkes anlaşmasında şu maddeler yer alacak:

Potansiyel bir geçici ateşkes için gün sayısı
Gazze'ye yardım girişine ilişkin düzenlemeler
Filistinli esirler karşılığında Gazze'de tutulan esirler için takas anlaşması.

06:24 Hamas lideri İsmail Heniyye, İsrail ile ateşkes anlaşmasına 'ulaşmaya yakın' olduklarını, bu konuda ara buluculuk yapan Katar'a cevaplarını ilettiklerini söyledi.

Hamas'ın Telegram hesabından, hareketin Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ateşkese ilişkin yaptığı açıklamaya yer verildi.

Heniyye, "Hareket, Katar'daki kardeşlerine ve ara buluculara yanıtını verdi. Ateşkes anlaşmasına ulaşmaya yakınlaştık." ifadesini kullandı.

02:29 Filistin resmi haber ajansı WAFA: İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'na saldırıları sonucu 17 kişi hayatını kaybetti.

Ölenler arasında çocuk ve kadınların da bulunduğu belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN