Soykırımcı İsrail hükümeti, Gazze’ye kara saldırısı için orduya onay verdi | Netanyahu sınıra gitti: Hazırız

Günlerdir Gazze'deki masum sivillere ölüm yağdıran soykırımcı İsrail vahşette yeni boyuta geçmek için hazırlanıyor. ABD News'te yer alan habere göre İsrail hükümeti, Gazze’ye kara saldırısı için orduya onay verdi. Diğer bir detay ise eli kanlı İsrail Başbakanı Netanyahu ve Gallant, Gazze Şeridi sınırında konuşlu olan askerleri ziyaret edip sınırı yakınlarında bulunan askerlerle bir araya gelmesi oldu. Netanyahu, "Bütün İsrail halkı arkanızdadır ve zafere ulaşmak için düşmanlarımıza sert darbeler vuracağız” dedi. ABD Başkanı Joe Biden ulusa seslendi. Soykırımcı İsrail'e verilecek olan desteği daha da arttıracaklarını dile getirdi. Gerilimin her saniye yükseldiği dakikalarda Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail'in Gazze'ye yönelik süren saldırıların bölgesel bir savaşa dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Giriş Tarihi 19 Ekim 2023, 21:10 Güncelleme 20 Ekim 2023, 15:44
Soykırımcı İsrail hükümeti, Gazze’ye kara saldırısı için orduya onay verdi | Netanyahu sınıra gitti: Hazırız

İÇİNDEKİLER

Gazze'yi ölüm kıskacına alan soykırımcı İsrail vahşette yeni boyuta geçmek için hazırlanıyor.



Günlerdir savaş suçlarının tümüne imza atan İsrail, Gazze'ye kara saldırısı gerçekleştirmek için son hazırlıklarını yapıyor. Alınan son dakika bilgisine göre 6 saat süren İsrail güvenlik kabinesi toplantısı sona erdi.



KARA SALDIRISI İÇİN ORDUYA ONAY VERİLDİ
ABD News'te yer alan habere göre İsrail hükümeti kara saldırısı için orduya onay verdi.





ELİ KANLI NETANYAHU: HAZIRIZ
Öte ynadan eli kanlı İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırısının yakın olduğu mesajını verdi.



Netanyahu ve Gallant, Gazze Şeridi sınırında konuşlu olan askerleri ziyaret edip sınırı yakınlarında bulunan askerlerle bir araya geldi.



Gazze Şeridi sınırında konuşlu İsrail ordusunun en eski tugaylarından biri olan Golani Tugayı'ndaki askerleri ziyaret eden Netanyahu, "Askerlerle birlikte buradayım. Aslanlar gibi savaştılar ve aslanlar gibi savaşacaklar. Tüm gücümüzle kazanacağız, Bütün İsrail halkı arkanızdadır ve zafere ulaşmak için düşmanlarımıza sert darbeler vuracağız" dedi.

Askerlerle görüntüsünü X sosyal medya hesabından paylaşan Netanyahu, mesajına "Hazırız" ifadesini ekledi.


ABD'NİN ASKERİ YARDIMI İSRAİL'E ULAŞTI
ABD tarafından gönderilen yeni askeri yardımlar İsrail'e ulaştı. İsrail Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Washington'un Tel Aviv'e tahsis ettiği askeri yardım paketi kapsamında gönderilen zırhlı ciplerin ilk sevkiyatının alındığı ifade edildi.

Amerikan ciplerinin savaşta hasar gören araçların yerine geçmek üzere İsrail ordusuna ulaştırıldığına işaret edilen açıklamada, bunun, "İsrail ordusunun çeşitli savaş senaryolarına yönelik araç filosunu artırma amaçlı büyük çaplı anlaşmaların bir parçası olduğu" kaydedildi.

Bakanlığın, şu ana kadar İsrail'de ve ülke dışında değeri 400 milyon şekelin üzerinde araç ve ağır ekipman satın alma talimatı imzaladığı belirtildi.

İsrail günler öncesinde de ABD'den askeri yardımlar aldığını duyurmuştu.



HAMAS LİDERİ HENİYYE UYARDI: GAZZE'YE DÖNÜK SALDIRILAR BÖLGESEL SAVAŞA DÖNÜŞEBİLİR
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail'in Gazze'ye yönelik süren saldırıların bölgesel bir savaşa dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Heniyye, yayımladığı video kaydında, Gazze, Batı Şeria ve Lübnan cephesinde İsrail'le yaşanan çatışmalar ile siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

ABD ile bazı Avrupa ülkelerinin, manevi destek için İsrail'e ziyaretlerde bulunduğunu anımsatan Heniyye, Washington yönetiminin tüm bu çabalarına rağmen "Gazze'ye saldırılar konusunda İsrail'e bölgesel ve uluslararası destek sağlama ve Araplara, tehciri kabul ettirme"de başarılı olamadığını belirtti.



Tüm baskılara rağmen Arap ve İslam ülkelerinin Filistinlilerin tehcir edilmesi konusundaki tavrının çok net olduğunu kaydeden Heniyye, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliğinin toplantılarında da bunun vurgulandığını ifade etti.

Başta Mısır olmak üzere Arapların ve İslam ülkelerinin tehcire karşı duruşunu öven Heniyye, bu duruşun desteklenmesi çağrısı yaptı.

Heniyye, ABD yönetiminin, diğer cepheleri saf dışı bırakma ve insanları İsrail'in yalanlarına inandırma konusunda da başarılı olamadığını aktardı.

Hamas lideri, "Gazze'ye yönelik bu vahşi saldırıların, yıkımın ve kan dökmenin devam etmesi durumunda, bunun, bölgesel bir savaşa dönüşebileceği uyarısı yaptıklarını" kaydetti.



Geçen günlerde Arap ve İslam dünyasından pek çok yetkiliyle bir araya geldiklerini söyleyen Heniyye, bu görüşmelerde, "çözümün ancak işgalin son bulması ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasıyla mümkün olduğunu dile getirdiklerini ve işgalci komutanların işledikleri suçlardan ötürü yargılanmasını ve Gazze'ye bir an evvel yardımların ulaştırılmasını talep ettiklerini" dile getirdi.

Heniyye son olarak, Filistin halkı ile Arap ve İslam dünyasını cuma günü "Gazze'ye saldırılar dursun, tehcir ve alternatif vatana hayır" sloganıyla sokağa inmeye çağırdı.



BIDEN'DAN KATİL İSRAİL'E TAM DESTEK
ABD Başkanı Joe Biden ulusa seslendi. "Tarihin çok önemli bir anındayız ve bugün vereceğimiz kararlardan biri önümüzdeki on yılların geleceğini belirleyecek" diyen Biden, soykırımcı İsrail'e verilecek olan desteği daha da arttıracaklarını dile getirdi. Biden, "İsrail'in geçmişten daha da güçlü olmasını sağlayacağız. Kongreye yarın bir paket göndereceğim. Bu İsrail için daha önce görülmemiş bir destek paketi olacak" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN