Soçi’deki zirvenin menüsü belli oldu: Putin Erdoğan’a ne ikram etti?

Soçi’de Erdoğan Putin zirvesi tahıl koridoru, Ukrayna Savaşı, Suriye krizi, Libya konuları merkezde olmak üzere tüm hızıyla devam ederken Putin’in Başkan Erdoğan’a hazırlattığı öğle yemeğinin menüsü ortaya çıktı. Putin’in menüsünde “Füme Alabalık Salatası”ndan geleneksel bir Rus pastasına beş çeşit yemek var.

Giriş Tarihi 04 Eylül 2023, 17:25 Güncelleme 04 Eylül 2023, 18:39
Soçi’deki zirvenin menüsü belli oldu: Putin Erdoğan’a ne ikram etti?

İÇİNDEKİLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi zirvesinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan için hazırlattığı menü ortaya çıktı. Soçi zirvesi Ukrayna ve Rusya'dan gelen tahıla ihtiyaç duyan birçok ülke için kritik öneme sahip olan Tahıl Koridoru Anlaşması başta olmak üzere Ukrayna Savaşı, Suriye krizi, Libya ve Türkiye Rusya ekonomik iş birliği konularıyla tüm hızıyla devam ediyor.

İŞTE İKİ LİDERİN MENÜSÜ

Putin'in Erdoğan'a hazırlattığı öğle yemeği menüsü beş çeşit yemekten oluşuyor. Menüde başlangıç olarak "Salatalık ve Avokado ile Füme Alabalık Salatası" sunuldu.

Salatanın ardından "Domates ve Yer Elmalı Sığır Filetosu" servis edildi.

İki lidere sığır filetosunun ardından sığır etli bir çorba olan "Xarco" ikram edildi. Ana yemek olarak ise "Sebze ve Ispanak Soslu Kefal" ile ikinci bir seçenek olarak da "Izgara Kuzu Fileto" servis edildi.

İki lidere tatlı olarak ise "Kuş Sütü" olarak da adlandırılan Ptichye Moloko sunuldu. Bir nevi Çikolata Kaplı Sütlü Sufle olan Ptichye Moloko, geleneksel bir Rus tatlısı.