Aşiretler YPG/PKK’yı köşeye sıkıştırmıştı: Deyrizor’daki çatışmalar Rakka ve Haseke’ye sıçradı

Arap aşiretleri Suriye’nin doğusunda ABD desteği ile Deyrizor ilini işgal eden YPG/PKK’yı köşeye sıkıştırmaya devam ediyor. Eli kanlı terör örgütü Deyrizor’da büyük kayıplar verirken çatışmalar, Rakka ve Haseke kırsalına da sıçradı.

Giriş Tarihi 03 Eylül 2023, 16:03 Güncelleme 03 Eylül 2023, 16:22
Aşiretler YPG/PKK’yı köşeye sıkıştırmıştı: Deyrizor’daki çatışmalar Rakka ve Haseke’ye sıçradı

İÇİNDEKİLER

Deyrizor'da Arap aşiretlerinin YPG/PKK'ya karşı başlattığı saldırılar devam ediyor. ABD desteği ile Deyrizor'u işgal eden terör örgütü YPG/PKK, Deyrizor'da aldığı darbenin ardından yeni bir darbe ile daha karşı karşıya.

4 KÖY YPG/PKK'DAN TEMİZLENDİ

Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde Arap aşiretleri bu sabah erken saatlerde YPG/PKK işgalindeki Rakka ve Haseke illerinin kırsalında yer alan köylere operasyon başlattı ve 4 köyü teröristlerden temizledi.

Deyrizor'daki aşiretlere destek vermek isteyen ve Barış Pınarı Harekatı bölgesinde bulunan Arap aşiretler, Rakka'nın kuzeyindeki Halil Yasin, Hırbet Beyda ile Haseke'nin kuzeyindeki Turgi ve Tel Tavil köylerini teröristlerden arındırdı.

ARAP AŞİRETLERDEN TAKVİYE KONVOY

Arap aşiretleri çatışma bölgelerine takviye konvoylar göndermeye devam ediyor.

Deyrizor'un doğu ve güneydoğusundaki alanlarda 27 Ağustos'tan bu yana 24 köyde terör örgütü YPG/PKK'nın işgaline son verildi. Terör örgütü YPG/PKK ise dün düzenledikleri saldırıda 2 köyü geri aldı.

Arap aşiretleri, dün akşam saatlerinde, Münbiç kırsalına doğru harekete geçti ve 4 köyü terör örgütlerinden arındırdı.

YPG/PKK'nın ABD desteği le birlikte "DEAŞ'la mücadele" adı altında ele geçirdiği Deyrizor'da halkın tamamı Araplardan oluşuyor. YPG/PKK işgal ettiği bölgelerde çocukları zorla silah altına alıyor. İşgal ettiği bölgelerdeki petrol kuyularından elde ettiği petrolü ise ABD'nin yaptırımlarına rağmen kaçakçılar aracılığıyla Şam yönetimine satıyor.