New York metrosunu yine su bastı! 127 yıllık şebeke patladı: Times Meydanı sele teslim oldu

New York altyapısı alarm veriyor. 127 yıllık su şebekenin patlaması ile 90 dakika boyunca 42. Cadde’den Times Meydanı Metro İstasyonu’na yaklaşık 1,8 milyon galon su aktı. Metro seferleri iptal edilirken New York’ta ulaşım da felç oldu.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2023, 11:04 Güncelleme 30 Ağustos 2023, 12:25
New York metrosunu yine su bastı! 127 yıllık şebeke patladı: Times Meydanı sele teslim oldu

İÇİNDEKİLER

New York'ta 29 Ağustos Salı günü sabah saatlerinde tam 127 yıllık bir su şebekesi patladı ve Times Meydanı ile Times Meydanı Metro İstasyonu sele teslim oldu. Yetkililer Times Meydanı'ndaki devasa su şebekesinde suyu kesse de Yedinci Cadde Metrosu'nun sular altında kalması ile metro seferleri askıya alındı ve ulaşımda büyük bir kriz ortaya çıktı.

TIMES MEYDANI METRO İSTASYONU'NA 1,8 MİLYON GALON SU AKTI

ABD basınına yansıyan görüntülerde New York'un Manhattan bölgesindeki 42. Cadde'de su şebekesinden gelen suların metroya, rayların arasında nasıl döküldüğü açıkça görülüyor.

New York Post'un haberine göre şebekeden su akışı durdurulana kadar 90 dakika boyunca Times Meydanı Metro İstasyonu'na 1,8 milyon galon su aktı.

New York Büyükşehir Belediyesi çalışanın dizine kadar ulaşan suya girmesi durumun vehametini bir kez daha ortaya koydu.

NEW YORK'TA ULAŞIM FELÇ

Times Meydanı Metro İstasyonu'nun sular altında kalmasının ardından Chambers Caddesi ile 96. Cadde arasındaki hatlardan bazıları tamamen iptal edilirken bazları ise Lexington Metrosu boyunca ilerleyecek şekilde yönlendirildi. Metrolarda gecikmeler artarken vatandaşlar ise büyük bir ulaşım krizi ile karşı karşıya kaldı.

Şebekeden gelen suyun kesilmesi bile 90 dakikayı bulurken Times Meydanı'nda her şeyin normale dönmesi saatler aldı.

OHAL İLAN EDİLMİŞTİ

New York için patlayan su şebekeleri, metroyu ve en işlek caddeleri su basması artık bir rutin hâline geldi. 2021'de de aşırı yağışlar sele yol açmış New York Belediyesi olağanüstü hâl ilan etmişti. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ise insanları evlerinden çıkmamaları konusunda uyarmıştı.

NEW YORK ALTYAPISI ÇÖKÜYOR: METROLARA FARE İSTİLASI

New York'un altyapı sorunu günden güne daha da içinden çıkılamaz bir hâl alıyor. Altyapı ve bakımsızlık sorunlarının had safhaya ulaştığı şehirde metro istasyonları farelerden geçilmez hâlde.