Wagner Lideri Prigojin'in ölümünde çarpıcı iddia: Çantadaki bombalı tuzak...

Wagner lideri Prigojin’in ölüp ölmediği tartışmaları sürerken ortaya atılan iddiaalara bir yenisi eklendi. Son iddiaya göre pilotun elindeki güvenlik çantasındaki bomba uçak havalanırken patladı. Pentagon ise Prigojin’in öldüğünü kabul etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2023 Güncelleme 26 Ağustos 2023, 07:00
Wagner Lideri Prigojin’in ölümünde çarpıcı iddia: Çantadaki bombalı tuzak...

İÇİNDEKİLER

Çarşamba günü, Prigojin ve Wagner'in diğer kıdemli üyeleri için Moskova'dan Prigojin'in memleketi St Petersburg'a yapılan son uçuş, görünüşe göre Embraer Legacy özel jetlerindeki mekanik sorunlar nedeniyle ertelendi. 39 yaşındaki hostes Kristina Raspopova, zaman ayırarak akıllı telefonunu kaydırdı ve Facebook sayfasını açtı.



Havaalanı yemeğinin, beyaz ekmeğinin, patatesinin ve tereyağının bir fotoğrafını yayınladı ve akrabalarına uçağın 'tamir edildiğini' söyledi. Havalanan uçak patladı. Wagner'in lideri Prigojin ve ekibi hayatını kaybetti. Amerikalı yetkililer, uydu görüntülerinde uçağın havalanırken patladığını yerden herhangi bir füze ile vurulmadığını açıkladı.


Bu da yeni bir iddiayı gündeme getirdi. Uçağın pilotunun içinde jammer olduğunu düşündüğü bir çanta ile uçağa bindi. Bomba da o çantanın içindeydi. Embraer Legacy jeti de havalanırken çantadaki bomba patladı. Pentagon da Wagner'in kurucusu Prigojin'in "öldürüldüğünü" kabul etti.


St. Petersburg'taki Wagner merkezinin önünde yüzlerce kişi gözyaşı döktü. Sevenleri, Wagner liderinin ölümünü 'bir babayı kaybetmek gibi' olarak nitelendiriliyor.

AB İNANMIYOR
Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, Prigojin'in ölümüne ilişkin iddiaların Rusya'dan yayılan her bilgi gibi teyide muhtaç olduğunu ancak grubun eylemlerinde doğrudan Kremlin'le bağlantılı olması nedeniyle değişiklik beklemediğini ifade etti. Birçok AB vekili de duruma, "Şüpheli" yorumunu yaptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN