Tayland yangın yeri! Havai fişek deposu patladı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Tayland'ın Narathiwat eyaletinde bir havai fişek deposunda, çelik kaynağı sırasında yaşanan teknik bir hata nedeniyle patlama meydana geldi. Yaşanan felakette 9 kişi hayatını kaybetti, 115 kişi yaralandı. Olayın görgüğü tanığı yaptığı açıklamada, gök gürültüsünü andıran bir ses duyduğunu belirterek, "Yıkılan bir ev ve yerde yatan insanlar gördüm..." dedi.

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2023, 19:58 Güncelleme 29 Temmuz 2023, 20:21
Tayland yangın yeri! Havai fişek deposu patladı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İÇİNDEKİLER

Tayland'ın Narathiwat eyaletinde havai fişek deposunda patlama meydana geldi.

9 ÖLÜ 155 YARALI
Malezya sınırındaki Sungai Kolok kasabasında yerel saatle 15.00 sıralarında meydana gelen patlamada 9 kişinin hayatını kaybettiği, 115'den fazla kişinin ise yaralandığı belirtildi.

PATLAMA ÇELİK KAYNAKLI...
Yetkililer, olayla ilgili yapılan soruşturma sonucunda patlamaya çelik kaynağı sırasında yaşanan teknik bir hatanın neden olduğunu açıklarken patlamanın etkisiyle çıkan yangının kontrol altına alındığı duyuruldu.

"YERDE YATAN İNSANLAR GÖRDÜM"
Olay yerinden yaklaşık 100 metre uzaklıkta yaşayan görgü tanığı Seksan Taesen, yüksek, gök gürültüsünü andıran bir ses duyduğunu ve tüm evin sallandığını söyledi.

Patlamanın ardından dışarıya baktığını ifade eden Taesen, "Yıkılan bir ev ve yerde yatan insanlar gördüm. Tam bir kaostu" dedi.

GEÇEN AY KÖPRÜ ÇÖKMÜŞTÜ
Tayland'da inşaat endüstrisinin güvenlik anlamında zayıf olduğu ve ölümcül kazaların sık görüldüğü bilinirken geçen ay başkent Bangkok'ta inşaat halindeki bir köprünün yoldan geçen araçların üstüne çökmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN