Trump'ın kazanma ihtimalinin belirmesi ile piyasalar yükseldi

Tüm dünya ABD seçim sonuçlarının ne olacağını merak ediyor. Milyonlarca Amerikalı 46.başkanlarının Cumhuriyetçi Donald Trump mı, Demokrat Joe Biden mı olacağına karar vermek için sandık başına gitti. Amerika seçimleri hem küresel piyasalarda hem de Türkiye'de dikkatlice izlenmeye devam ediyor. Trump'ın kazanma ihtimalinin belirmesi ile Borsa İstanbul'daki alıcılı ve pozitif seyir devam etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Kasım 2020 Güncelleme 05 Kasım 2020, 06:59
Trump’ın kazanma ihtimalinin belirmesi ile piyasalar yükseldi

İÇİNDEKİLER



Amerika
seçimleri hem küresel piyasalarda hem de Türkiye'de dikkatlice izlenmeye devam ediyor. Daha önce anketlerde Biden'ın önde gitmesiyle farklı satın almalara yönelen ABD piyasaları Trump'ın önde gitmesiyle birlikte yükselişe geçti.


Analistler Trump'ın kazanmasının piyasalar açısından olumlu algılandığını, belirsizlik yerine bilinen bir yönetim anlayışının tercih edildiğini söyledi.



Türkiye'de de Borsa İstanbul açılışla birlikte pozitif bir görünüm sergiledi. Trump'ın kazanma ihtimalinin belirmesi ile de Borsa İstanbul'daki alıcılı ve pozitif seyir devam etti.

Ancak analistler seçim sonuçlarının tartışılmasının ve mahkemeye gitmesinin özellikle ABD piyasalarında çok sert fiyatlamalara da yol açabileceği uyarısında bulunuyor.