Alman basını yazdı:Türkiye Doğu Akdeniz'de hakkı olanı alacak! Erdoğan taviz vermiyor

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki kararlı adımları dünya basınında da geniş yer buluyor. Alman Die Zeit gazetesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Doğu Akdeniz'deki doğal gaz rezervlerine ilişkin taviz vermek istemediğini belirterek, "Türkiye hakkı olanı alacak" değerlendirmesini yaptı. Yunanistan ile Türkiye arasında gerilimin sonlanmadığına dikkat çekilen haberde, NATO'nun devreye girmeye çalıştığına yer verildi.

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2020, 10:37 Güncelleme 28 Ağustos 2020, 10:52
Alman basını yazdı:Türkiye Doğu Akdeniz’de hakkı olanı alacak!  Erdoğan taviz vermiyor

İÇİNDEKİLER

Alman hükümeti, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yükselen tansiyonu azaltmak için girişimlerde bulunsa da gerilim tırmanmaya devam ediyor.

Fransa, İtalya, Güney Kıbrıs ile birlikte tatbikat düzenleyen Yunanistan'ın tehditkar girişimleri nedeniyle diplomasi kapısı aralanamadı.

Almanya'da yayın yapan Die Zeit gazetesi, "Erdoğan gaz tartışmasında taviz vermiyor" başlıklı bir yazıda, "Türkiye hakkı olanı alacak" ifadelerine yer verdi.

Yükselen tansiyonun azalması için Avrupa Birliği, ABD'nin yanı sıra NATO'nun devreye girdiğine vurgu yapılan haberde, Almanya'nın Atina ve Ankara ile temasta olduğuna dikkat çekildi.

ALMANYA: KIVILCIM FELAKETE YOL AÇABİLİR
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Doğu Akdeniz'deki gerilimde "Türkiye'nin diyalogdan yana olduğunu" söyleyerek, bölgede "Tek bir kıvılcımın felakete yol açabileceği" uyarısında bulundu.