İsrail'in katliamı Trump ailesini mutlu etti

Filistinliler İslam tarihinin en acı günlerinden birini yaşıyor. ABD'nin yardımıyla işgali resmileşen Kudüs'te ABD ve İsrail temsilcileri keyif çatarken, binlerce Filistinli Kudüs için kanını döktü. Açılış için Kudüs'ün işgal planını hazırlayan Trump'ın damadı Jared Kushner ve kızı Ivanka Trump elçiliğin açılış töreninde sevinçle alkış tuttu. ABD Başkanı Trump ise twitter hesabından küstahça "İsrail için harika bir gün" mesajını paylaştı.

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 14 Mayıs 2018, 16:38
İsrail’in katliamı Trump ailesini mutlu etti

İÇİNDEKİLER

İsrail, ABD'nin eliyle Kudüs'ü "sözde" başkenti ilan etmeye hazırlanırken, Washington, bugün resmen büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyor. Açılış için Kudüs'ün işgal planını hazırlayan Trump'ın damadı Jared Kushner ve kızı Ivanka Trump törene katıldı.

TÖRENLE AÇILIYOR
ABD'nin Kudüs büyükelçiliği bugün gerçekleştirilen resmi tören ile açılıyor. Törene Jared Kushner ile birlikte Ivanka Trump' da katıldı. Resmi tören İsrail ve ABD'liler için oldukça eğlenceli bir havada geçiriliyor.

ABD ve İsrailli diplomatların sırasıyla yaptığı konuşmaların ardından ABD Büyükelçiliği resmen açıldı.

ŞEYTANİ KUDÜS EĞLENCESİ
Ivanka Trump ve Jared Kushner çifti, Kudüs'e gelidğinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Resmi temaslar gerçekleştiren çift, sonrasında ise büyükelçiliğinin açılış lansmanına katıldı. Lansmanda gülüp eğlenen ve zafer edasıyla kutlamalar yapan çift, İsrail'in "yeni dönemini" kutladı.

Kushner ve Trump çiftinin şeytani eğlenceleri sırasında gerçekleşen bir diğer olay ise Ramallah ve Gazze'de gerçekleştirilen İsrail karşıtı eylemlerdi. Ancak son derece barışçıl olan bu eylemler İsrail askerlerinin barbarlığı ile büyüdü ve bir katliama dönüştü.

KATLİAMA ALKIŞ TUTTULAR
Trump ve Kushner'in eğlenceleri sırasında binlerce Filistinli topraklarına kanlarını döktü. 37 Filistinli İsrail askerlerinin barbarlığı ile şehit olurken, bin Filistinli de çeşitli yererinden yaralandı. Yaralıların bir kısmının da durumunun ağır olduğu belirtildi.

TRUMP'TAN KÜSTAH PAYLAŞIM!
Trump'ın Filistin'de çok sayıda kişinin gerçek mermilerle öldürüldüğü gün attığı tweet sosyal medyada öfkeye neden oldu.

Trump, ABD'nin Kudüs Büyükelçiliğinin açılışının yapılmasına saatler kala Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İsrail için büyük gün" dedi.

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler (BM), Almanya, Rusya, İngiltere ve İran'dan açıklamalar geldi. ABD Başkanı Donald Trump ise, katliamın yapıldığı saatlerde Twitter hesabından pişkin bir açıklama yayımladı.