Arabisyan

Prens Muhammed bin Selman tarafından gözaltına alınan Prens Velit bin Talal’ın eski eşi Amira isyan etti: Riyad’ı dünyanın en büyük köle pazarı yaptılar. Daha geçen hafta Cadılar Bayramı partisi verip içki ve uyuşturucuya boğuldular. Ahlaksız bu adamlar bizim yozlaşmış olduğumuzu iddia ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Kasım 2017 Güncelleme 13 Kasım 2017, 02:00
Arabisyan

İÇİNDEKİLER

Suudi Arabistan'da 11 prens ve onlarca bürokrat ve iş adamının gözaltına alındığı yolsuzluk iddialarına ilk sert cevap geldi. 19 milyar dolarlık servetiyle ülkenin en zengin insanı olan Prens Velit bin Talal'ın üç yıl önce boşandığı eşi Amira bir Aidan al Taval, operasyonu yapanlara ateş püskürdü. Tahran merkezli Tasnim Haber Ajansı'nın haberine göre Amira, Kral, Prens ve ona yakın olanların ülkeyi bir köle pazarına çevirdiğini söyledi. Eski eşi ve gözaltına alınan diğer isimlerin ülkedeki bu yozlaşmaya karşı savaş verdiğini söyleyen Amira, şu iddialarda bulundu:

BİR ŞİŞE VOTKA 400 DOLAR ...
Onlar Cidde'yi dünyanın en büyük köle pazarına çevirdi. Orada satın aldıkları küçük kız çocuklarını kullanıyorlar. Tüm bunları ülkedeki herkes biliyor. Şeriat polisi ise hiçbir işlem yapmıyor çünkü bunu dile getirirse başka sebeplerden dolayı tutuklanıp idam edileceklerini biliyor. Aynı şu an birçok prens ve işadamına yapıldığı gibi...
Geçen hafta Halloween (Cadılar Bayramı) için Cidde'de büyük bir parti verdiler. Partiye Prens'in yakınları ve büyükelçiliklerden 150 kadar kişi katıldı. İçerisi tıpkı Batılı bir ülkedeki gece kulübü gibiydi. İçki su gibi aktı, herkese uyuşturucu servis edildi.
Burada içki yasak olduğu için ancak el altından satılıyor. Bir şişe votka 400 dolar. İllegal kulüpleri işletenler de kimsenin şikayet edemeyeceği için votka şişelerinin içini şarapla doldurup aynı fiyata satıyor.
Tüm bunları Krallık biliyor ve destekliyor. En çok da köleliği destekliyorlar. Bunu yasal hale getirmek için birçok uygulama yaptılar. Ancak halen gizlice ve illegal şekilde köle pazarları işliyor. Çünkü buralarda çocuk ticareti yapıyorlar.
Sri Lanka, Bangladeş, Filipinler, Cibuti, Somali, Nijerya, Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerde bulunan yetimhanelerden çocukları kaçırıp getiriyorlar. Riyad ve Cidde'de satıp kiralıyorlar. Bunu hangi amaçla yaptıklarını sanırım anlıyorsunuzdur. Kimi zaman bu çocukları kendi zevkleri için öldürüyorlar bile.


Amira bir Aidan al Taval

İŞKENCE EDİYORLAR
Ortadoğu merkezli Middle East Eye haber sitesi, Suudi Arabistan'ın gözaltına aldığı kişilerden bir bölümünün güvenlik güçleri tarafından işkence gördüğünü iddia etti. Siteye konuşan Suudi yetkililer, açıklanan rakamın çok üstünde gözaltılar olduğunu ancak kamuoyuna bu rakamın oldukça düşük yansıtıldığını belirtti. İşkence gördüğü belirtilen bazı üst düzey yetkililerin de bir süre hastanede tedavi gördüğü ifade edildi. Bazı üst düzey isimlerin banka hesaplarının detaylarını açıklamak için şiddete maruz kaldığı ifade edildi.