Crist'İYİ'ano!

Gol kralı Cristiano Ronaldo iyilik saçtı. Altın top ve ayakkabı ödülünü Filistinliler’e bağışladı. 72 ülkede 174 okul yaptırdı. Fakirler için mahalle bile satın aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2017 Güncelleme 11 Ekim 2017, 02:07
Crist’İYİ’ano!

İÇİNDEKİLER

İSPANYA'nın Real Madrid takımında forma giyen Cristiano Ronaldo, dünyanın en çok kazanan futbolcuları arasında yer aldı. Yıllık geliri 100 milyon lirayı aşan Portekizli futbolcu, sahadaki başarısının yanı sıra yardımseverliğiyle de öne çıktı. Gönlü zengin Ronaldo, dünyadaki trajik olaylara hiçbir zaman seyirci kalmadı. Yardıma muhtaçlar için kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Örnek futbolcu, 2004 yılından beri "İmdat" diyenlere yardım elini uzattı. Gol kralı, milyonlarla ifade edilen dev yardımlarla hafızalara kazındı. Nerede bir felaket, nerede bir zulüm varsa, Ronaldo her zaman oradaydı. İşte hayırseverliğiyle futbol dünyasına örnek olan Ronaldo'nun yaptığı dev bağışlardan bazıları:


Yardımseverliğiyle tanınan Ronaldo, geçen Haziran'da Portekiz ile Rusya milli takımları arasındaki maç öncesinde tekerlekli sandalyeli Rus hayranı Polina'yı (10) sevindirmişti. Gol kralı, sahaya minik hayranıyla girmişti.

2004'te Endonezya'da yaşanan tsunami mağdurlarına bağış yaptı. Mucizevi şekilde hayatta kalan bir çocuğun eğitim masraflarını karşıladı.
2012'de satışa çıkardığı Altın Ayakkabı ödülünü 1.5 milyon Euro'ya sattı. Bu parayı da Filistinli çocuklara bağışladı.
2013'te Filistin'e 1 milyon Euro bağış yaptı.
2013'te Altın Top ödülünü satarak kazandığı 705 bin doları, bir vakfa hediye etti.
2015'te Filistin'e 1 milyon Euro bağışladı. Ailesini bombalı saldırıda kaybeden 5 yaşındaki Filistinli Ahmed'i İspanya'ya davet etti ve tüm eğitim masraflarını üstlendi. Banka hesabına da 300 bin Euro yatırdı.
80 Filistinli'nin üniversite dahil tüm eğitim masraflarının tamamını üstlendi.
Afrika kıtasındaki 3 yardım kuruluşuna toplam 3 milyon Euro bağışladı.
2015'te Nepal'deki depremzedelere sponsor gelirlerinden 7 milyon Euro bağışladı.
İspanya'nın Toledo kentinde beyin kanseri teşhisiyle tedavi gören bir bebeğin 85 bin Euro'luk tedavi masrafını karşıladı, ailesine de ev aldı.
2016'da Kolambiya'da yaşadıkları uçak kazası nedeniyle Brezilya takımı Chapecoense kulübüne ve hayatını kaybedenlerin ailelerine 3 milyon Euro bağışladı.
72 ülkede, 174 okul yaptırdı. Bu okulların toplam maliyeti 27 milyon Euro.
2016 yılında 2 milyon Euro'ya Rio'da yoksulların yaşadığı bir mahalle satın aldı. Sonra da burada kiracı olarak yaşayanlara oturdukları evleri hediye etti.
2014'te Ramazan Bayramı nedeniyle Filistinliler'e 2 milyon Euro yolladı.