Diana kuşatması

Prens William ile eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton, İngiliz gizli servisi MI6’i ziyaret etti. Söylentilerin ardı arkası kesilmedi. Ancak en güçlü iddia şu yöndeydi: Prens William annesi Lady Diana’yı öldürdüğünü açıklayan ajan John Hopkins hakkında İngiliz gizli servisine hesap sordu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2017 Güncelleme 01 Temmuz 2017, 02:00
Diana kuşatması

İÇİNDEKİLER

Britanya tahtının en önemli varisi olarak görülen Prens William, eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton ile geçtiğimiz Çarşamba günü Kraliyet Ailesi'ne bağlı gizli servis MI6'in Londra Vauxhall Cross semtindeki ana binasına gitti. Tamamen gizli olarak gerçekleşen buluşma hakkında İngiliz basını farklı iddialarda bulundu. Kraliyet'ten yapılan açıklamaya göre bunun rutin bir ziyaret olduğu belirtildi. Ancak Prens William'ın en son 2012'de MI6 ana binasını ziyaret etmesi, bu durumun gerçekten rutin olup olmadığına dair soru işaretleri uyandırdı. İngiliz tabloid gazeteleri ziyaretin arkasında farklı bir neden olabileceğini duyurdu. Akla gelen ilk ihtimal ise geçtiğimiz günlerde ölüm döşeğinde Prens William'ın annesi olan Lady Diana'yı kendisinin öldürdüğünü iddia eden MI5 ajanı oldu.


Prenses Diana, 31 Ağustos 1997 yılında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

'TEK KADIN KURBANIMDI'
Doktorların birkaç hafta ömrünün kaldığını söylediği 80 yaşındaki emekli MI5 ajanı John Hopkins, şu açıklamayı yapmıştı: "38 yıl MI5 için çalıştım. 1973- 1999 yılları arasında İngiliz istihbarat servisi için Prenses Diana dahil olmak üzere 23 suikast girişiminde bulundum. Zehirleme de dahil olmak üzere suikast yapmak için konvansiyonel yöntemler konusunda kapsamlı deneyime sahiptim. Diana tek kadın kurbanımdı. Ayrıca o Kraliyet Ailesi'nde öldürdüğüm tek kişiydi. Prenses Diana'ya suikast için çok kararsız kaldım. Diana hayatının baharında ölmeyi hak etmeyen güzel, kibar bir kadındı" açıklamalarında bulunmuştu. İngiliz basını, William ve Kate'in ziyaretinin arkasında bu haberden dolayı duydukları rahatsızlık olduğunu iddia ederken, sosyal medya yorumlarında "Geleceğin kralı MI6'i bizzat fırçaladı" ifadeleri kullanıldı.


MI5 ajanı John Hopkins


Prens William ve eşi Kate'in bugün Lady Diana'nın mezarını ziyaret edecekleri duyuruldu. MI6 tarafından korunacak aile üyelerinin, basına kapalı ziyaretini 1961'de doğan Lady Di'nin doğumgünü nedeniyle gerçekleşeceği belirtildi.



MI6'in merkez binası Vauxhall Cross semtinde bulunuyor.