Ba'TAK'lık

ABD terör bataklığına girmekte kararlı çıktı. Karaçok Dağı’nın vurulmasının ardından ABD’li komutanlarla bölgeyi gezen terör örgütü PKK’ya bağlı TAK’ın yöneticisi Şahin Cilo yine ortaya çıktı. Onlarca masum insanın katilinin yanında bu kez terörist sevmeye doyamayan Beyaz Saray’ın özel terör temsilcisi Brett McGurk vardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2017 Güncelleme 18 Mayıs 2017, 01:30
Ba’TAK’lık

İÇİNDEKİLER

Kanlı terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin başına geçen yıl Şahin Cilo kod adlı Ferhat Abdi Şahin getirildi. Aşağılık teröristin, aynı zamanda Türkiye'de kanlı eylemler planlayan PKK'nın taşeron örgütü TAK'ın da başındaki isim olduğu belirlendi. Başına 4 milyon lira ödül konulan kırmızı kategoride yer alan terörist, 1997-2003 arasında örgütün "Avrupa sorumluluğunu" da üstlenmişti. 9 karakol saldırısı başta olmak üzere çok sayıda sivilin de şehit düştüğü onlarca kalleş pusunun emrini vermişti. O isim dün Beyaz Saray'ın DEAŞ ile mücadele için kurulan koalisyondaki özel temsilcisi Brett McGurk ile Kobani'de yapılan özel bir toplantıda görüntülendi. YPG, DSG ve Kobani yetkilileri ile bir araya gelen ABD'li heyetin başkanı olan McGurk, görüşme sırasında Türkiye'nin başına 4 milyon lira ödül koyduğu ve kırmızı liste ile aradığı PKK'lı 'Şahin Cilo' kod adlı Abdi Ferhad Şahin ile yan yana oturdu.



PLAKET DE ALMIŞTI
Görüşmeye YPG'den Polat Can, Kobani Başkanı Enver Müslim, YPG'den Aldar Halil gibi isimlerin katıldığı görüldü. Brett McGurk başkanlığındaki ABD'li heyetin görüşmelerini birkaç gün daha sürdüreceği ve DEAŞ ile yürütülen mücadele ve YPG'ye yapılması planlanan silahlandırmanın da masaya yatırılacağı kaydedildi. McGurk geçmişte de bir diğer PKK'lı terörist Polat Can'ın elinden plaket almıştı. Polat Can'ın Kandil kamplarında eğitim gören ve Türkiye'deki terör saldırılarında bizzat yer alan bir PKK'lı terörist olduğu ortaya çıkmıştı.




Şahin Cilo kod adlı terörist PKK kongrelerinde yer almıştı.


Kalleş terörist en son Karaçok'ta bombalanan alanda ABD'li askerlerle görüntülenmişti.