Üç ülkeden ABD'ye seyahat uyarısı

ABD'de siyahların son dönemde polis tarafından silahla öldürülmesi sonucu meydana gelen protestolardan dolayı Bahamalar, BAE ve Bahreyn vatandaşlarını ABD'ye ziyaretleri sırasında dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Giriş Tarihi 11 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 11 Temmuz 2016, 19:30
Üç ülkeden ABD’ye seyahat uyarısı

İÇİNDEKİLER

Bahamalar'ın ardından iki Ortadoğu ülkesi, ABD'de siyahların polis tarafından öldürülmesine tepki olarak düzenlenen ve sık sık çatışmalara sahne olan protestolardan dolayı, ABD ile ilgili seyahat uyarısında bulundu.

ABD polisinin Louisiana ve Minnesota'da siyahları öldürmesinden sonra hafta sonu gerçekleşen eylemlerin ardından ABD, Ortadoğu ve Karayipler'deki hükümetler için bir endişe odağı haline geldi.

Daha önce Bahamalar, ABD'ye gidecek vatandaşlarına dikkatli olmaları uyarısında bulunmuştu. Bahreyn'in ABD Büyükelçisi, "ABD'deki eylemler ve kalabalık alanlarda bulunma konularında dikkatli olun" diyerek, cumartesi günü Twitter üzerinden vatandaşlarını uyardı. Birleşik Arap Emirlikleri de, öğrencileri ve ABD'de bulunan diğer vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.