Stat da sokak da karıştı

Euro 2016’nın ev sahibinde, iş yasası protesto edildi. Türkiye’ye özgürlük dersi vermeye kalkanlar göstericileri feci şekilde dövdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Haziran 2016 Güncelleme 15 Haziran 2016, 00:59
Stat da sokak da karıştı

İÇİNDEKİLER

Fransa'da çalışma yasasına yönelik başlayan protestolara dün bir yenisi eklendi. Yaklaşık 500 bin kişinin katıldığı Paris eylemlerinde, Fransız polisi protestoculara müdahale etmek istedi. Ardından arbede çıktı. Polis, protestocuları dağıtmak için biber gazı, tayzikli su, göz yaşartıcı bomba kullandı. Polislerin hedef alarak fırlattıkları gaz kapsülü bir eylemcinin yüzünde patladı. Yüzü kanlar içinde kalan eylemciyi bir de polisin sert darbeleriyle neye uğradığını şaşırdı. Üzerine yıldırım gibi inen joplara yumruk ve tekmeler de eklendikten sonra gözaltına aldı. Modern yaşam, çalışma ve insan hakları konusunda Türkiye'yi eleştirme hadsizliğine giren ülkelerden biri olan Fransa, kendi vatandaşlarına karşı adeta savaş açtı. Eylemcileri vatan haini ilan etti. Yetinmedi Vücut bütünlüğünü bozacak uygulamalara başvurdu. Orantısız gücün tavan yaptığı, silahsız sivil halka yönelik bu tutum sosyal medyada, "Batsın sizin medeniyetiniz!" yorumları ile tepki çekti.



Dünya'nın izlediği Euro 2016 başladığı günden beri taraftarların kavgasına sahne oldu. Perdeyi ilk Rus ve İngiliz taraftarlar açtı. Maç başlamadan günler öncesinde başlaşan çatışmalar, sokakta, ve statta devam etti. İki ülke taraftar grubu birbirlerini gördüğü her yerde birbirine saldırdı. Taşlar ve cam şişeler havada uçuştu. Statta koltuk kalmadı. Önceki gün de Alman ve Ukrayna taraftarları birbirine girdi. 4 medeni ülkenin savaşında binlerce kişi hastanelik oldu. Rus taraftarlar bir itirafta bulundu: Buraya İngilizleri dövmeye geldik. Hepimiz boksörüz. Bunun için hazırlandık!