Aydın Doğan Trump'a ne kadar para ödüyor?

"Müslümanların ABD'ye girişi durdurulsun" diyen İslam düşmanı ABD'li başkan adayı Donald Trump, ortağı Aydın Doğan vasıtası ile Türkiye'den yılda 1 ile 5 milyon dolar arasında para kazanıyor.

Giriş Tarihi 09 Aralık 2015, 00:00 Güncelleme 09 Aralık 2015, 12:08
Aydın Doğan Trump’a ne kadar para ödüyor?

İÇİNDEKİLER

ABD'li cumhuriyetçi başkan adayı ve iş adamı Donald Trump, "Müslümanların ABD'ye girişi durdurulsun" diyerek Müslümanlardan büyük tepki topladı. Ancak İslam düşmanlığı yapan Trump'ın İslam ülkelerinden milyonlarca dolar kazandığı ortaya çıktı. Trump sadece Türkiye'de Aydın Doğan'la ortak olduğu Trump Towers'tan yılda 1 ile 5 milyon dolar kazanıyor.

Financial Times'ın bugünkü haberine göre Trump, İstanbul'daki Trump Towers'ın lisansından yılda 1 ile 5 milyon dolar, Azerbaycan'daki Trump Hotel'den de 2,5 milyon dolar kazanıyor. Trump'ın Dubai'de de birçok yatırımı var. Trump Müslümanlar'ın ABD'ye girmesine karşı çıkıyor ama Müslüman ülkelerden milyonlarca dolar kazanıyor.

TÜRKİYE'DEKİ ORTAĞI AYDIN DOĞAN
Trump'ın İstanbul Mecidiyeköy'deki binaları Trump Towers'ın ortağı ise Aydın Doğan. Söz konusu binalarda Doğan'ın hem kendisine hem de yazarlarına ait lüks rezidansları da bulunuyor.

TRUMP İNGİLTERE'YE GİRMESİN KAMPANYASI
Öte yandan İngiliz Independent'in haberine göre ise bazı milletvekilleri ve Müslüman gruplar, aşırılık karşıtı yasa kapsamında Trump'ın İngiltere'ye girişinin yasaklanması için harekete geçti.