Kremlin mesaj verdi

Dünyaca ünlü Rus tarihçi Felshtinsky, yakın dostu Boris Berezovski'nin ölümüyle ilgili konuştu: Tehditler aldı... Suikastı tahmin ediyordu. Kremlin, tüm muhalifleri, bu şekilde uyardı."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2013 Güncelleme 26 Mart 2013, 00:00
Kremlin mesaj verdi

İÇİNDEKİLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en azılı düşmanlarından biri olarak gösterilen işadamı Boris Berezovski, önceki gün Londra'daki evinde ölü bulunmuştu. Alman medyası, İngiltere İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkiliye dayandırdığı haberde Berezovski'nin evinde yoğun miktarda radyo aktif madde polonium-210 bulundu. Olay hakkında Alman medyası gibi düşünen Berezovski'nin yakın dostu ünlü tarihçi Yuri Felshtinsky de, şok açıklamalarda bulundu.

BİRÇOK CİNAYET İŞLENDİ
Felshtinsky, "Zehirlendiğiyle ilgili henüz bir delil yok ama geçmişte birçok Rus siyasi sığınmacı İngiltere'de öldürüldü. Kişisel görüşüm Berezovski, Kremlin'e karşı fikirleri nedeniyle öldürüldü ve bu yolla diğer muhaliflere son derece sert bir uyarı yapıldı. Eğer Kremlin'e karşı olan tavrınızı sürdürürseniz, Berezovski gibi bir son yaşarsınız" dedi.

TÖREN MOSKOVA'DA
Berezosvki, SSCB sonrası yaşanan "Yükseliş" öykülerinin en canlısıydı... 1990'ların başından itibaren birçok özelleştirmeden önemli gelirler elde eden Berezosvki, Yeltsin döneminde ülkenin Milli Güvenlik Koneyi Genel Sekreterliği'ne yükselerek devlette de kilit rol oyanmıştı. Berezosvki'nin cenazesinin birkaç gün içinde Moskova'da toprağa verileceği belirtildi.

ESKİ AŞKI AÇIKLADI
Olay sırasında Berezovski'nin evde yalnız olduğunu korumaları doğruladı. Berezovski'nin banyoya kapandığı, 11 saat sonra korumaların içeriden kilitli kapıyı kırarak içeri girdiği belirtildi. Yerde bulunan cesedin yanında kırmızı bir atkı olduğu, eski sevgilisi Yelena Gorbunova tarafından açıklandı.