Erdoğan anlaştığını açıkladı

Başbakan Erdoğan, insansız hava aracı Predatorlar konusunda ABD ile uzlaşma sağlandığını açıkladı.

Giriş Tarihi 24 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 24 Eylül 2011, 12:16
Erdoğan anlaştığını açıkladı

İÇİNDEKİLER

Terör sürdükce sınır ötesi askeri operasyonların da devam edeceğini söyledi. Başbakan Erdoğan, insansız hava aracı Predatorlar konusunda ABD ile uzlaşma sağlandığını, bu konuda bir sıkıntı olmadığını açıkladı. New York'taki ikili temasları çerçevesinde Irak Cumhurbaşkanı Talabani ile bir araya gelen Erdoğan, Türk Evi'ne geçişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin insansız hava uçaklarının İncirlik'e gelmesi hakkındaki soruya Erdoğan, "Bu konuyla ilgili Dışişleri bakanlarımız kendi aralarında gerekli görüşmeyi yürütecekler. Ne zaman? Nasıl? Ne kadar? Olumsuz bir durumsöz konusu değil.Mutabakat istikametindedir görüşmeler. "diye konuştu.

OPERASYONLAR SÜRECEK


Türkiye İsrail ile yaşanan kriz yüzündenHeron'ların yerine koyacak başka insansız hava araçlarına yönelmişti. ABD ordusunun elinde bulunan predatorlar,Heron'lardan farklı olarak, buldukları hedefleri füze ile vurma yeteneğine de sahipler. Erdoğan, Talabani ile yaptığı görüşme sonrası sınır ötesi operasyonlarla ilgili olarak, ''Bu konuyla ilgili bizim kararımız nettir. Kendilerine ben bunu açık, net söyledim. 'Terör devam ettikçe bizim sınır ötesi operasyonlarımız da aynen devam etmektedir' dedik. Bu konuda kendilerinin olurmu, olmazmı diye bir yaklaşımı da zaten olmadı. Sınırötesi operasyonlar aynen devam edecektir'' dedi.

Erdoğan, "Terörle mücadele noktasında İran ile ortak atılacak adımlar konusunda, ''Şu anda İran ile bu türmüşterek atacağımız adımlar söz konusudur. Zaten burada da bir istihbarat paylaşımı mevcut'' diye konuştu.

SURİYE GEMİSİNE MÜDAHALE ETTİK

Başbakan Erdoğan Suriye'nin Türkiye'ye yönelik 'kara propaganda' yapmasına sert tepki gösterdi. Erdoğan, Suriye'ye ait silah taşıyan araçları engelleyeceklerini Suriye hükümetine ilettiklerini belirterek şunları söyledi:''Bu çerçevede Suriye bandıralı bir gemiye müdahale edildiğini söyledi. Erdoğan, ''Şimdi de eğer silah taşıyan uçaklar olursa, karadan böyle bir nakliye söz konusu olursa daha önce durdurduğumuz, el koyduğumuz gibi bunu da durdururuz, el koyarız.''dedi.