30 Ağustos 2023 Mavi Ay Akrep, Yay, Başak, Kova, Aslan, Boğa, Koç burcunu nasıl etkileyecek? Mavi Ay'ın burçlara etkisi neler? Paralar havada uçuşacak

Astrolojiyi yakından takip edenler için heyecan verici bir dönem yaklaşıyor. 30 Ağustos 2023 gecesi, gökyüzünde nadir ve etkileyici bir fenomen yaşanacak: Süper Mavi Ay. Bu olay, görsel bir ziyafet sunacak ve 2023 yılının en büyük ve en parlak Mavi Ay'ı olarak adından söz ettirecek. Astroloji meraklıları, bu özel olayın burçlara etkilerini merak ediyor ve 30 Ağustos'taki Süper Mavi Ay'ın Akrep, Yay, Başak, Kova, Aslan, Boğa ve Koç burçlarını nasıl etkileyeceğini araştırıyor. Astrologlar da bu konuda kendi yorumları ve öngörülerini paylaşıyorlar.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2023, 23:01 Güncelleme 30 Ağustos 2023, 23:01
30 Ağustos 2023 Mavi Ay Akrep, Yay, Başak, Kova, Aslan, Boğa, Koç burcunu nasıl etkileyecek? Mavi Ay’ın burçlara etkisi neler? Paralar havada uçuşacak

İÇİNDEKİLER

Ağustos ayının sonlarına gelirken yaklaşan Mavi Ay'ın burçlara etkisi merak konusu oldu. Ağustos ayının ikinci Süper Ay vakası 30 Ağustos 2023 tarihinde görülecek. Mavi Ay yarın saat 04:36'da zirveye ulaşacak. İşte 30 Ağustos 2023 Mavi Ay'ın Akrep, İkizler, Yay, Başak, Kova, Aslan, Boğa, Balık, Oğlak, Yengeç, Aslan, Koç burcuna etkileri: Para, aşk, zenginlik, bebek, evlilik...

Boğa, Aslan, Akrep ve Kova Mavi Dolunay'dan etkilenecek burçlar arasında.

SÜPER MAVİ AY TARİHLERİ

2023 Süper Mavi Ay'ı 30-31 Ağustos gecesi meydana gelecek, çarşamba gecesi başlayacak ve perşembe sabahının erken saatlerine kadar sürecek. Ay, bir ay içinde Dünya'ya olabildiğince yakın olduğundan normalden biraz daha büyük ve parlak görünecek. Aynı gün Ay, Satürn gezegenine yaklaşacak .

MAVİ AY TÜRKİYE'DE SAAT KAÇTA?

Mavi Ay, Türkiye saatiyle 04.36'da zirveye ulaşacak. Gökyüzüne bakanlar bu saatte en parlak ve büyük bir şekilde Mavi Ay'ı görebilecekler.

DOLUNAY'IN BİR AYDA İKİ KEZ GÖRÜLME NEDENİ

Dolunay, doğudan batıya gökyüzünde en uzun süre görünen evredir. Akşamdan sabaha kadar geceyi süsler ve yeryüzünü aydınlatır. Dolunayın bu eşsiz görsel yönü tarih boyunca toplumlarda bir kültür de oluşturmuştur. Normalde bir ay boyunca ay evreleri birer adet görünürler. Ancak astronomik olaylar, uzun zaman sürecinde iki kez görülmelerine sebep olabilmektedir.

SÜPER MAVİ AY NEYE BENZİYOR?

Süper mavi ay aslında mavi değildir ancak parlaktır. Süper Mavi Ay, normal dolunaylara göre %16 daha parlak ve %14 daha büyüktür.

MAVİ AY'IN GÖRÜLME SIKLIĞI

NASA'ya göre Mavi Aylar her iki ila üç yılda bir meydana gelir. Dolunaylar arasında kabaca 29,5 gün olduğundan Şubat ayında hiçbir zaman aylık Mavi Ay yaşanmayacak, çünkü ortak yılda yalnızca 28 gün ve artık yılda 29 gün var.