Hem antrenöre hem başkana ceza

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Anadolu Efes'e ceza yağdırdı.

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 26 Mayıs 2012, 14:38
Hem antrenöre hem başkana ceza

İÇİNDEKİLER

Kurul, Anadolu Efes Başantrenörü Ilias Zouros'a 1 maç müsabakadan men, Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan'a ise 30 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

TBF'den yapılan açıklamada, Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisinde 23 Mayıs'ta Anadolu Efes ile Banvit arasında oynanan karşılaşma sonunda, yardımcı hakemin üzerine yürüyerek kendisine uygunsuz ve küfürlü sözler sarf etmesi nedeniyle Anadolu Efes Başantrenörü Ilias Zouros'un, Disiplin Yönergesi'nin 36. maddesi gereğince 2 maç müsabakalardan men ve 4 bin lira para cezası ile tecziyesine karar verildiği açıklandı. Ancak, kendisinin tahrik altında bulunması ve savunmasındaki samimi pişmanlığı dikkate alınarak, 14. madde kapsamında müsabakadan men cezasında indirime gidilerek, netice olarak kendisine 1 maç müsabakadan men ve 4 bin lira para cezası uygulandığı bildirildi.

Ilias Zouros, Anadolu Efes'in bu akşam Banvit ile deplasmanda oynayacağı play-off yarı final serisi 5. ve son maçında takımının başında yer alamayacak.

-Özilhan'a 30 gün hak mahrumiyeti-

TBF Disiplin Kurulu, Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan'a ise 30 gün hak mahrumiyeti ve 5 bin lira para cezası verdi.
Açıklamada, ''Müsabaka sonrasında Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan ile oğlunun (taraftar sıfatıyla) hakem odasına giderek müsabaka hakemlerine yönelik uygunsuz sözler söylemeleri'' nedeniyle Tuncay Özilhan'ın, Disiplin Yönergesi'nin 36. maddesi gereğince, 30 gün hak mahrumiyeti ve 5 bin lira para cezasıyla cezalandırıldığı bildirildi.

Kurulun ayrıca, Anadolu Efes Spor Kulübü'ne, anons görevlisinin, anons sistemini seyircileri tezahürat yapmaları konusunda yönlendirmek amacıyla kullanması nedeniyle 2 bin, gerekli önlemlerin alınmaması ve görevliler dışındaki kişilerin hakem odasına kadar inerek müsabaka hakemleri aleyhinde uygunsuz, küçük düşürücü sözler söylenmesi ve müsabakanın hakemine saldırı girişiminde bulunulması nedenleriyle de 5 bin lira olmak üzere, toplamda 7 bin lira para cezası uyguladığı kaydedildi.