Kartal Antalya'da havalandı

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasının kapanış maçında Beşiktaş, deplasmanda Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti...

Giriş Tarihi 28 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 09 Mart 2011, 10:39
Kartal Antalya’da havalandı

İÇİNDEKİLER

Lig ve Avrupa Kupaları dahil oynadığı son 6 maçta galibiyete hasret kalan Kartal, Antalyaspor deplasmanından 3 puanla dönmeyi başardı.

İlk yarısı golsüz sona eren mücadelede Siyah Beyazlılar'a galibiyeti getiren goller Ekrem Dağ ve Guti'den geldi. Beşiktaş'ta Necip, maçın uzatma dakikalarında gördüğü kırmızı kartla takımının maçı 10 kişi tamamlamasına neden oldu.

Beşiktaş bu sonuçla puanını 35'e çıkarırken Antalyaspor ise 25 puanda kaldı.

NOTLAR
Kırmızı-beyazlı taraftarlar, ''Antalya stadını istiyor'' kampanyası çerçevesinde üzerinde stat isteklerini belirten çok sayıda pankart ve döviz açtılar. Taraftarlar, karşılaşma öncesinde de turizm kenti Antalya'ya bir stat yapılması gerektiğini tezahüratlarla dile getirdiler.

Karşılaşmayı izleyen Beşiktaşlı taraftarlar ise kendilerine ayrılan bölümü dolduramadı.
İki takım karşılaşmadan 45 dakika önce sahaya çıkarak, ısınma hareketleri yaptı. Kırmızı-beyazlı taraftarlar Antalyasporlu futbolcuları tribüne çağırdı. Siyah-beyazlı taraftarlar ise son haftalarda kötü sonuç alan takımlarına sahip çıkarak, futbolculara sevgi gösterilerinde bulundu.

Medical Park Antalyaspor sahaya ''Türkiye bilgi, sevgi ve vergi ile kalkınıyor'' yazılı pankart ile sahaya çıktı.

Karşılaşma öncesinde, hayatını kaybeden eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için saygı duruşunda bulunuldu.

İLK TEHLİKE BEŞİKTAŞ'TAN
Karşılaşmadaki ilk tehlikeli atak Beşiktaş'tan geldi... Sol kanattan ceza alanına giren Quaresma rakiplerini geçti ve çizgiye inip ortasını da yaptı ama Bobo'dan önce araya giren Yenal topa son anda dokunup olası bir tehlikeyi önledi.

ORTAKLAŞA HATA
Antalyaspor, 18. dakikada gole yaklaştı. Sağ kanattan yapılan ortada önce İbrahim sonra da Rüştü boşa çıkınca top az daha Tita'nın önünde kalacaktı ki araya giren Ekrem topu kornere gönderdi.

İKİ GÜZEL HAREKET BİRDEN

Ev sahibi ekip yine etkili geldi... Topla ceza sahasının dışında buluşan Tita, önce önünü boşalttı, ardından da güzel bir plase yaptı. Kaleci Rüştü ise iyi bir refleksle topu çelmeyi başardı.

BOBO KALECİYLE KARŞI KARŞIYA...
40. dakikada Necip orta sahadan uzun bir top gönderdi, bir anda defnsın arkasına sarkan Bobo kaleciyle karşıya kaldı. Brezilyalı oyuncu tam topa vuracakken araya giren Radeljic Bobo'nun önünden kayarak topu kornere atmayı başardı.

İlk yarının son bölümlerinde iki takım da çok sayıda top kaybı yaptı. Bu yüzden de oyun temposu bir hayli düşüktü. Hakem Bülent Yıldırım ilk 45 dakikayı bitiren düdüğü çaldığında skorboard'da 0-0'lık skor görünüyordu.

PERDEYİ EKREM AÇTI

Maçtaki gol perdesini Beşiktaş'tan Ekrem açtı... 56. dakikada Quaresma'nın verdiği ara pasında topla buluşan Ekrem Dağ, kalecinin yanından topu filelere gönderdi ve Beşiktaş bu golle 1-0 öne geçti.

QUARESMA SAKATLANDI
Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, maçın 65. dakikasında bir sakatlık geçirdi. Sağ bacak arka adalesinden bir sorun yaşadığı görülen Quaresma kendini yere bırakıp saha kenarına "beni değiştirin" işareti yaptı. Bernd Schuster de Quaresma'nın yerine sahaya Almeida'yı sahaya sürdü.

GUTİ'DEN ÇOK AKILLICA BİR GOL
Beşiktaş, 79. dakikada farkı 2'ye çıkaran golü 79. dakikada buldu. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Guti, kendisinden bir orta yapmasını bekleyen kaleci Ömer'in kalenin sol tarafını boş bırakmasından faydalandı ve topu direkt olarak kaleye gönderdi. Top da Antalyaspor fileleriyle 2. kez buluştu.

Kalan sürede başka gol olmadı ve Beşiktaş maçı 2-0 kazandı...