Türkiye Kupası'nda dev eşleşme

Basketbol Spor Toto Erkekler ve Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final kura çekimleri, İstanbul'da yapıldı.

Giriş Tarihi 31 Ocak 2012, 00:00 Güncelleme 31 Ocak 2012, 15:17
Türkiye Kupası’nda dev eşleşme

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da yapılan kura çekimine Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Asbaşkanı İmran Işıldar, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş ve kulüp temsilcileri katıldı. Bazı takımların temsilcileri kötü hava şartları nedeniyle İstanbul'daki kura çekimine gelemedi.

İmran Işıldar, kura çekiminde yaptığı açıklamada, Türkiye Kupası'nın TBF'nin en değerli ürünlerinden biri olduğunu belirterek, "Bu sezon sekizli finaller için erkeklerde Konya, kadınlarda ise Antakya'yı tercih ettik. Umarım Türkiye Kupası geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da coşkuyla geçer" dedi.

TBF Ligler Direktörü Araşan ise kadınlar ve erkeklerde bu sezon da ilk iki gün çeyrek final, üçüncü gün yarı final ve bir gün dinlenmenin ardından beşinci gün final maçlarının yapılacağını söyledi.

Erkeklerde bu sezon kupa maçlarının Salı-Cumartesi günleri arasında yapılacağını kaydeden Ahmet Araşan, şunları kaydetti:

"Final maçları hep pazar günü oynanırdı. Kadınlarda yine pazar olacak. Erkeklerde bu sezon Cumartesi oynanmasının sebebi, kulüplerimizin Avrupa kupalarında başarıyla yollarına devam etmesidir. Avrupa'da salı günü oynayan Beşiktaş Milangaz ve Banvit, Türkiye Kupası'nda finale kalırsa bu program onları sıkıştıracaktı. All Star maçlarında da bu konu gündeme gelmişti, ancak All Star oyuncuları zorlayan bir mücadele değil. 9 Şubat'ta Avrupa Ligi maçı oynayacak Galatasaray Medical Park, lig maçını pazar günü yapacak. Bu yüzden onların Türkiye Kupası maçını Salı günü değil, Çarşamba günü başlatacağız."

Erkeklerde Anadolu Efes-Fenerbahçe Ülker eşleşti

Erkeklerde 6-11 Ekim 2011 tarihlerinde Eskişehir, Erzurum, İzmir ve Samsun'da yapılan eleme grubu maçlarının ardından "Sekizli Final"e yükselen Aliağa Petkim, Anadolu Efes, Antalya Büyükşehir Belediye, Banvit, Beşiktaş Milangaz, Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Medical Park ve TOFAŞ takımları, kupayı kazanmak için mücadele edecek.

Kura çekimin sonunda ligin iki güçlü ekibi Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker, çeyrek finalde eşleşti.

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası "Sekizli Final" karşılaşmaları 14-18 Şubat tarihlerinde Konya'da Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda yapılacak.

Erkeklerde eşleşmeler ve maç programı şöyle:

14 Şubat Salı:

18.00 Banvit-TOFAŞ

20.15 Anadolu Efes-Fenerbahçe Ülker

15 Şubat Çarşamba:

18.00 Beşiktaş Milangaz-Aliağa Petkim

20.15 Galatasaray Medical Park-Antalya Büyükşehir Belediyesi

İlk gün maçlarının galipleri, 16 Şubat Perşembe günü saat 18.00'de, ikinci gün maçlarının galipleri de aynı gün saat 20.15'te yarı finalde karşılaşacak.

Kupada final maçı 18 Şubat Cumartesi günü saat 15.00'te yapılacak.

Kadınlarda program


Kadınlarda ise ligin ilk devresini ilk 8 sırada tamamlayan BOTAŞ Spor, Ceyhan Belediye, Fenerbahçe, Galatasaray Medical Park, Kayseri KASKİ, Mersin Büyükşehir Belediye, Optimum TED Ankara Kolejliler ve Samsun Basketbol takımları "Sekizli Final"de mücadele edecek.

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası, 7-11 Mart tarihlerinde Antakya'da Antakya Spor Salonu'nda yapılacak.

Kadınlarda eşleşmeler ve maç programı şöyle:

7 Mart Çarşamba:

17.15 Optimum TED Ankara Kolejliler-Mersin Büyükşehir Belediyesi

19.30 Ceyhan Belediyesi-Fenerbahçe

8 Mart Perşembe:

17.15 Samsun Basketbol-BOTAŞ Spor

19.30 Kayseri KASKİ-Galatasaray Medical Park

İlk günün galipleri, 9 Mart Cuma günü saat 17.15'de, ikinci gün galipleri ise aynı gün saat 19.30'da yarı finalde karı karşıya gelecek.

Kadınlarda final maçı ise 11 Mart Pazar günü saat 15.00'de yapılacak.

Bu arada, Spor Toto Erkekler ve Kadınlar Türkiye Kupası "Sekizli Final" karşılaşmalarının Sports TV'den naklen yayınlanacağı bildirildi.