F.Bahçe'ye dönecek mi?

Büyük skandal sonrası Diana Taurasi ilk kez konuştu.

Giriş Tarihi 17 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 21 Şubat 2011, 11:55
F.Bahçe’ye dönecek mi?

İÇİNDEKİLER

F.Bahçe'de oynaması yeniden gündeme gelen ABD'li basketbolcu yaptığı açıklamada, F.Bahçe'ye dönmek gibi bir planının olmadığını belirtti. 28 yaşındaki oyuncu, "Olay sonrası çok özel anlar geçirdim. Kendime neden ben diye sordum. Ama gerçek ortaya çıktığı için çok memnunum" dedi. Taurasi hedefinin Haziran ayında başlayacak olan WNBA Liginde Mercury forması giymek olduğunu belirtti. Taurasi, AP'ye yaptığı açıklamada ise "Haberi sabahın 5'inde almıştım ve büyük şok yaşamıştım. Gerçek ortaya çıktığı için büyük rahatlama yaşıyorum" dedi.


WADA'nın başı büyük belada
Bu hafta içinde İspanyol bisikletçi Alberto Contador'un da 2010'daki Tour De France'ta doping yapmadığının ortaya çıkmasıyla WADA büyük bir sıkıntı yaşamaya başladı. Bu arada ESPN'e konuşan WADA sözcüsü Julie Masse, "WADA bağımsız bir inceleme için Türk laboratuarından Diana Taurasi analizi ile ilgili tüm teknik bilgileri istedi. WADA akredite olan laboratuarların performansını ISL ile belirtilen en yüksek kalite standartlarında korumak zorundadır" dedi. 2009 yılında 2 ay için ceza alan Hacettepe Üniversitesine bağlı laboratuarın durumuyla ilgili de Masse, "Bir laboratuar bu ihtiyaçları karşılayamadığı zaman, hızla yeni müdahalelerde bulunması gerekir. Bazı ciddi durumlarda, WADA laboratuarın görevlerini askıya alabilir ya da uygun bir disiplin sürecinin ardından laboratuarın akreditasyonunu iptal eder" diye konuştu.

F.Bahçe de dava açacak
ESPN, Taurasi'nin laboratuara karşı bir hukuki sürecinin bulunduğunu F.Bahçe'nin de aynı şekilde bir süreç başlatmaya hazırlandığı iddia etti. Taurasi'nin davasına bakan avukat Howard Jacobs'un, elindeki delillerle büyük bir tazminat almak için Türkleri sıkıştıracağı belirtildi.

Dünyanın en iyisi olduğunu gösterecek
Taurasi, Spors Illustrated dergisine ise, "Yaşam, herhangi bir zamanda size kötülükler sunabilir. Kızgın ve öfkeli olabilirim, ama ileriye bakıyorum. Herkes benim yaptığım gibi aynı kaynaklara sahip olmayabilir. Umarım bu insanların benim gibi kendilerini savunmak için kaynakları vardır. Bir insan için bir suçlama yapıyorsanız onun için gerçekten iyi delilleriniz olmalı" dedi.

Howard Jacobs, "Doğru sonucun ortaya çıkması harika. Makul hızla gerçek ortaya çıktı" dedi. ABD Kadın Milli Takımı Basketbol koçu Geno Auriemma, " Türkiye Federasyonunun, Di üzerindeki yasağı kaldırması beni çok heyecanlandırdı. 2012 oyunlarında dünyanın en iyi oyuncusu olduğunu gösterecektir" dedi.

Başkan da sahip çıktı
Phoenix Mercury'nin sahibi Robert Sarver yaptığı değerlendirmede, "Ben Diana'yı tanıdığın zaman boyunca oyun için yaklaşımı beni etkiledi. Ben şimdiye kadar onun kendi performansını yükseltmek için hileye gideceğine inanmıyordum. Ona bu suçlamayı yapanlar adil değillerdi" dedi.