Kaptana güverte dayağı

Gazze'ye yardım götüren iki Yunan gemisine ait 4 dakikalık yeni görüntülerde, terör estiren İsrail komandoları gemi kaptanını feci dövüyor.

Giriş Tarihi 03 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 03 Ekim 2010, 14:36
Kaptana güverte dayağı

İÇİNDEKİLER

Boğuşma sırasında Amerikan vatandaşı Larudee ise yaralanarak denize düşüyor

İsrail askerlerinin, "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoda yer alan 2 Yunan gemisine yaptığı baskın anının görüntüleri ortaya çıktı. 31 Mayıs tarihinde Mavi Marmara'da 9 Türk'ün öldürüldüğü kanlı baskının ardından aynı filodaki Elefteri Mesogios ve Sfendoni adlı iki Yunan gemisinde yaşananlar ise ilk defa gün yüzüne kavuşuyor. Yolcuların gizlice çektiği 4 dakikalık görüntüler, İsrail komandolarının gemiyi denizden zodyak bot ve filikalar ile havadan ise helikopter ile takibiyle başlıyor.

'KATİLLER! KORSANLAR!'
İsrail komandoları Gazze'ye insani yardım malzemeleri taşıyan gemi konvoyuna ilk defa 04:15 sularında saldırıyor. Bu sırada askerlerin yaptıkları uyarıya, Elefteri Mesogios gemisi sorumlusu Vangelis Pissias'ın, megafonla karşılık veren konuşmaları duyuluyor. Daha sonra komandoların gemiye saat 05:00 sularında çıkışları yer alıyor. Zodyak bottan gemiye çıkan komandoların silahlarını yardım gönüllülerine doğrulturken gönüllüler de İsrail askerlerine "katiller", "teröristler" ve "korsanlar" gibi ifadelerle karşılık verdikleri duyuluyor.

ÇIĞLIK SESLERİ
Elefteri Mesogios'ten kısa bir süre sonra ikinci gemi Sfendoni de ele geçiriliyor. Sfendoni'de yaşananlara ilişkin görüntüler ise Atina'dan uğurlanmasıyla başlıyor. Daha sonra Mavi Marmara gemisine İsrail müdahalesi görüntüleri ile devam ediyor. Sfendoni'de İsrail askerlerinin uyguladığı şiddet yardım gönüllülerinin dayak, çığlık ve bağrışmaları kamera kayıtlarında duyuluyor. Gemi kaptanı feci şekilde dövülüyor. Sfendoni gemisinde bulunan gönüllülerden Amerikan vatandaşı Paul Larudee de boğuşma sırasında denize düşüyor. Larudee, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın "İki vatandaşımız yaralandı" dediği kişilerden biriydi. Elefteri Mesogios'te Türk asıllı İsveç milletvekili Mehmet Kaplan, İsveçli yazar Henning Mankell, gazeteciler ve akademisyenlerin de bulunduğu 29 yolcu bulunuyordu. Elefteri Mesogios'a müdahale sırasında yapılan konuşmalar:

Güney'e gidiyoruz. (Türk asıllı İsveç milletvekili Mehmet Kaplan, 04:00'da Mavi Marmara'nın gittiği yönü İngilizce söylüyor...)
"Sofia", "Sofia" size İsrail Deniz Kuvvetleri sesleniyor, acilen geminizi Kuzey'e çevirin.

Uluslararası sivil vatandaşlarız. Yunan bayraklı bir Yunan gemisiyiz.
Hemen durmazsanız ateş açacağız.. Hemen durun.

Ateş açacaklar... (Dror Pheiler, İsveç yardım gönüllüleri sorumlusu)
Buradalar, oradan giriyorlar, sağdan, sağdan...

Korsansınız, Korsansınız. Teröristsiniz, teröristsiniz. Bu sizin sonunuz. Korsansınız. Teröristsiniz. Bu sizin sonunuz.
Gidin! Asker değilsiniz, katilsiniz!

Kaptanınız nerede?
.......