Atatürk'ün imzasını Ermeni hoca tasarladı

Atatürk'ün imzası kendisine mi ait... Kimileri manevi kızı Sabiha Gökçen'in tasarladığını söylerken kimisi ise "İmza Ermeni bir öğretmenin eseri" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2010 Güncelleme 23 Eylül 2010, 14:17
Atatürk’ün imzasını Ermeni hoca tasarladı

İÇİNDEKİLER

Atatürk'ün imzasını kimin tasarladığı merak konusu oldu. Atatürk araştırmacısı yazar Eriş Ülger, kitabında 'Gazi'nin imzasını manevi kızı Sabiha Gökçen' hazırladı" derken, ilginç bir iddia ortaya atıldı. Atatürk'ün imzasının, bir Ermeni vatandaş tarafından tasarlandığı iddia edildi. İzmir'de yerel bir gazetede köşe yazarı olan Tufan Aksoy tarafından kaleme alınan iddiaya göre Dikran Çerçiyan, 90 yaşında ve ABD'de yaşayan bir Ermeni. Babası ise Robert Koleji'nde matematik ve kaligrafi dersleri veren Hagop Vahram Çerçiyan. Dikran Çerçiyan, Atatürk'ün imzasını babasının tasarladığını şöyle anlattı: "Soyadı Kanunu'nun kabul edildiği günün akşamıydı. Eve polisler ve meclis görevlisi geldi. Sonra babam o gece imzalar üzerinde çalıştı. Sabah kalktığımda görevliler gelip imza örneklerini almışlardı. Babam, Atatürk'ten teşekkür mektubu bile aldı."

İDDİALAR DOĞRU

Gazeteci Altemur Kılıç:
(Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşı Kılıç Ali'nin oğlu)
Atatürk'ün imzasını Hagop Vahram Çerçiyan tasarladı. Kendisi Robet Koleji'nden arkadaşımdı. Bize de imzayı nasıl hazırladığını anlatmıştı.

Yazar Aziz Nesin
Atatürk'ün imzasının tasarımını yapan kişinin Hagop Vahram Çerçiyan olduğu iddiasını ilk başlatan da ünlü yazar Aziz Nesin'di. Nesin, bir yazısında, "Atatürk'ün imzasını başkasından kopya etmesine bozuluyorum. İmzasını bir başkasına attırır, ondan kopya eder, bir Ermeni imzasıdır" demişti.