Kansersavar karalahana
Çağın hastalığı kanserde yeni bir savaşçı ortaya çıktı. Uzmanlar, karalahananın kanserojen toksinleri vücuttan uzaklaştırdığını söyledi
KARALAHANA: Bilim adamları tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre karalahana dışardan aldığımız kanserojen toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor. Ayrıca, karalahana içerdiği beta-karoten ve C, E vitaminleri sayesinde hücresel hasarın önüne geçiyor.
Vitamin değerlerinin ve antioksidan özelliğinin kaybolmaması için ya suda bir kaç dakika haşlanması ya da sadece 5-10 dakika kadar kavrulması gerekiyor.
ZENCEFİL: Bağışıklık sistemini artırıcı ve bulantı giderici özelliği olan zencefili özellikle taze kök şekli ile tüketmekte fayda var.
NAR: Baş-boyun, kalınbağırsak, lösemi, meme ve prostat kanserlerine karşı faydalıdır. Ayrıca kansere karşı koruyucudur. Nar, binlerce yıldır kullanılan bitkisel ürünlerin başında gelir. Günde 50 mililitre nar suyunun uzun süreli kullanılması kanserden korunmada önemlidir.
ZERDEÇAL: Ağız, idrar torbası, mide, rahim ağzı, kalınbağırsak ve cilt kanserlerine karşı koruyucu olabiliyor. Günde 2 tatlı kaşığı tüketilmesi gerekiyor.
DOMATES: Likopen isimli madde içeren domates prostat, akciğer ve mide kanseri riskini azaltabiliyor. Pişmiş olarak tüketilmesi daha fazla yarar sağlıyor.