Kansersavar karalahana

Çağın hastalığı kanserde yeni bir savaşçı ortaya çıktı. Uzmanlar, karalahananın kanserojen toksinleri vücuttan uzaklaştırdığını söyledi

takvim.com.tr
takvim.com.tr GAZETE
Kansersavar karalahana
Meme, prostat, bağırsak, lenf, kan kanseri... Özellikle yanlış beslenme ile vücuda alınan kanserojen maddeler bu rahatsızlıklara neden oluyor. Uzmanlar, doğru tüketilen besinlerin bu hastalığa karşı kalkan olacağını bildirerek, şu gıdaları tavsiye ediyor...

KARALAHANA: Bilim adamları tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre karalahana dışardan aldığımız kanserojen toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor. Ayrıca, karalahana içerdiği beta-karoten ve C, E vitaminleri sayesinde hücresel hasarın önüne geçiyor.
Vitamin değerlerinin ve antioksidan özelliğinin kaybolmaması için ya suda bir kaç dakika haşlanması ya da sadece 5-10 dakika kadar kavrulması gerekiyor.

ZENCEFİL: Bağışıklık sistemini artırıcı ve bulantı giderici özelliği olan zencefili özellikle taze kök şekli ile tüketmekte fayda var.

NAR: Baş-boyun, kalınbağırsak, lösemi, meme ve prostat kanserlerine karşı faydalıdır. Ayrıca kansere karşı koruyucudur. Nar, binlerce yıldır kullanılan bitkisel ürünlerin başında gelir. Günde 50 mililitre nar suyunun uzun süreli kullanılması kanserden korunmada önemlidir.

ZERDEÇAL: Ağız, idrar torbası, mide, rahim ağzı, kalınbağırsak ve cilt kanserlerine karşı koruyucu olabiliyor. Günde 2 tatlı kaşığı tüketilmesi gerekiyor.

DOMATES: Likopen isimli madde içeren domates prostat, akciğer ve mide kanseri riskini azaltabiliyor. Pişmiş olarak tüketilmesi daha fazla yarar sağlıyor.